Incivilitat

Un relat de: Tiamat

- Senyor alcalde, senyor alcalde! Pel diari de la ciutat de Barcelona, que ens podria explicar en què consisteix el nou pla per combatre la incivilitat?
- És clar. El nou pla, que es posarà en marxa a partir de la setmana que ve, ha estat aprovat després d'una successió de reunions amb diversos experts sobre el tema. Des de sociòlegs fins a metges de capçalera, passant per professors d'institut, personal de neteja, i alts càrrecs militars. Finalment, s'ha arribat a una determinació clara, i també arriscada, ho sabem, però estem decidits a dur-la a terme, ja que creiem que a la llarga, tindrà un elevat percentatge d'eficàcia. És una campanya de cost elevat, i no ho volem amagar al ciutadà, però també volem deixar clar, des de l'ajuntament, que, desenes d'estudis en demostren el bon funcionament.
- Ens podria concretar, però, en què consisteix el nou pla?
- Sí, bé, com ja saben, dins tots els aspectes que engloba la incivilitat a la nostra ciutat, un dels que més ens ha estat preocupant aquests darrers vint anys, és l'aparició de centenars de xiclets enganxats a tots els racons. Per això, hem cregut que seria apropiada una mesura dràstica, que tallés de soca-rel amb el problema.
- Sí sí, però podria concretar més?
- Doncs miri, el pla contra la incivilitat, consisteix en crear una brigada especial de la policia municipal, que seran seleccionats després de superar unes proves molt concretes, que ja s'estan portant a terme. Un cop escollits, els homes de la policia, circularan per tota la ciutat, mastegant xiclet i enganxant-ne els residus per tot arreu, de tal manera que, tothom que passi pel costat, pugui veure aquest gest incivil clarament. Aquest fet, creiem, provocarà tanta repulsió als ciutadans, que seran incapaços de tornar a enganxar un xiclet a qualsevol lloc que no sigui el paperet corresponent. També regalarem, i aquí és on va a parar bona part del pressupost de la campanya, unes caixetes especials, metàl·liques, de la mida d'una capsa de cerilles, on hi hem fet gravar la paraula "xiclet", en català, per potenciar-lo. Aquesta caixeta, servirà perquè hom hi desi el xiclet, un cop usat, i el pugui guardar a la butxaca de la jaqueta, dins la bossa, o a on sigui, fins que trobi la paperera corresponent. També hem començat a instal·lar aquestes escombraries per xiclets a punts estratègics de la ciutat. Per ara, només s'ha decidit col·locar-ne dues, una al mig del túnel de la Rovira, i l'altra, a la punta de la Barceloneta, i ja es veuria si instal·lem la tercera, que aniria al telefèric número tres que puja a Montjuïc. Evidentment, si una caixeta no fos llençada al contenidor adequat, el propietari seria detectat -cada caixeta, porta un xip incorporat, que llegeix les empremtes d'aquell que l'ha fet servir-, i es veuria obligat a pagar una multa de 200 euros. D'aquesta manera, també, es contribuiria a pagar la campanya. Més preguntes?
- Sí, només una altra... Què en pensen fer, dels xiclets que hagin enganxat els policies, un cop hagi passat la campanya?
- Ah... doncs... no ho sé.

Comentaris

  • humor / ironia?[Ofensiu]
    foster | 19-10-2005

    davant la vida? Tens un estil peculiar, però no sé si no el menystens en narracions que més aviat semblen pràctiques de perfeccionament de l'art d'enllaçar bones frases per desenvolupar una bona idea. Potser no he triat els adequats, però et llegeixo i sempre estic com esperant el gir inesperat i sobtant, una mica grotesc sovint.
    I en canvi tens una prosa clara i directa que podries invertir en trames més compromeses, més personals. No ho sé, potser aquesta part teva la reserves per a la poesia...

    Res, que ho fas molt bé.

    foster

  • Un gran relat...[Ofensiu]
    lorien | 08-10-2005 | Valoració: 9

    Hola Tiamat, feia temps que no entrava i veig que tot segueix igual, tu i els teus bons relats, que enganxen, amb un moment ja m'he llegit els deu que surten a relats de l'autor, i la veritat és que m'agraden molt, sobretot aquest to irònic que tenen, en fi segueix així amb aquests relats tan bons i frescos...

    Elena

  • Un gran relat...[Ofensiu]
    lorien | 08-10-2005 | Valoració: 9

    Hola Tiamat, feia temps que no entrava i veig que tot segueix igual, tu i els teus bons relats, que enganxen, amb un moment ja m'he llegit els deu que surten a relats de l'autor, i la veritat és que m'agraden molt, sobretot aquest to irònic que tenen, en fi segueix així amb aquests relats tan bons i frescos...

    Elena

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

680705 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.