IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE NENS A L’EDIFICI DE L’AJUNTAMEMNT D’AIGUAFREDA. VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
La Carola Duran Tort, em deixava un comentari al face de Gent d’Aiguafreda, ; l'any 1955 l'ajuntament va comprar el camp d'en Queló per fer-hi el nou ajuntament.




Es devia acabar entre l'any 1960-1962.

L’edifici acollia l’escola pública de nens, mentre que les nenes anaven a l’edifici construït per l’arquitecte Manuel Puig i Janer ( 1899-1965 ), i havia encara almenys l’escola de la Congregació les Missioneres de la Sagrada Família de Natzaret; no trobava cap dada de l’autor de l’edifici de la Casa de la Vila , ja ho deien els avis ‘ a cal ferrer, ganivet de fusta’ , ‘el sabater és el més mal calçat’, com tampoc - ESPAÑA Y YO, SOMOS ASI SEÑORA – de l’edifici del convent i escola de la Congregació les Missioneres de la Sagrada Família de Natzaret, qualificat com BCIL

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/03/escoles-vellesbelles-daiguafreda-i-sant.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2017/12/in-memoriam-de-lescola-de-nenes-de-les.html

Ens agradarà tenir noticia de l’autor de l’edifici de l’Ajuntament i del Convent Escola de la Congregació les Missioneres de la Sagrada Família de Natzaret, aquestes dades son essencials em la petita història d’Aiguafreda que forma i conforma la història de Catalunya.

El bloc coneixercatalunya té una declaració de principis molt clara :

CONÈIXER CATALUNYA

AQUÍ TROBAREU : HISTORIES, RELATS DE SORTIDES , PROPOSTES D’EXCURSIONS, ... QUE FAN REFERÈNCIA ÚNICAMENT I EXCLUSIVA A CATALUNYA I/O ALS TERRITORIS DE PARLA CATALANA. M’INTERESSA I MOLT CONÈIXER D’ALTRES LLOCS DEL MÓN, PERÒ EN TANT QUE CATALÀ VINC OBLIGAT A ESCOMBRAR CAP A CASA, OI ?
Aiguafreda, les seves cases, masies, esglésies , escoles,..., TOT, TOT, forma part de l’univers de ‘coses’ que ens interessen.

En matèria de documentació del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya sempre he imaginat un silenciosa legió de funcionaris vinculats a la dictadura que pacientment ha anat manipulant, esborrant , alterant, confonent, destruint, les fonts documentals, i encara us diré més, en temo que la ‘inèrcia perniciosa’ ha fet que aquesta tendència no s’hagi revertit com calia des de l’adveniment ‘presumpte’ de la democràcia l’any 1978.

Ajudeu-nos en la nostra recerca, feu-ho per la vostra dignitat, per defensar el dret dels vostres fills, nets, besnéts, rebesnéts, .., i per reivindicar la memòria dels vostres pares, avis, besavis , rebesavis, ...

Catalunya us ho agrairà.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6906 Relats

1200 Comentaris

5394143 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com