IN MEMORIAM DE L’ESCOLA HUMBERT TORRES BARBERÀ DE MONT-ROIG DE SEGARRA. PLANS DE SIÓ. LA SEGARRA. LLEIDA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Retratava l’escola pública de Mont-roig de Segarra, que segons una placa es deu a l’acció de l’ Humbert Torres i Barberà (Mont-roig de Segarra, Segarra, 28 d'agost de 1879 - Barcelona, 10 de febrer de 1955) fou un metge i polític català, diputat a les Corts Espanyoles durant la Segona República.



Fou pare del polític Víctor Torres i Perenya (Lleida, 19 de gener de 1915 - 19 de juny de 2011i del poeta Màrius Torres i Perenya Màrius Torres i Perenya (Lleida, 30 d'agost de 1910 – Sant Quirze Safaja, Moianès, 29 de desembre de 1942)
Cap dada de qui va ser l’autor de l’escola.

Mont-roig pertany avui al terme dels PLANS DE SIÓ, al que demanaré informació d’aquest edifici, de la data en que s’aixecava, i del seu autor.

Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista de la Segsarra, sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

La comarca i Catalunya us en deurà una.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6906 Relats

1200 Comentaris

5394034 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com