I si...

Un relat de: Tiamat

Allà hi ha un seient buit. Però hi ha gent dreta. Per què ningú no s'hi asseu? què té de dolent? a veure... acosta-t'hi, però que no es noti, perquè si veuen que et vols asseure i llavors no ho fas, quedaràs com una gilipolles. Hmm.. no, no hi passa res, potser abans ha petat l'aire acondicionat i ja s'ha assecat, però bé, la resta de la gent tampoc ho pot saber, i si és que hi ha una escopinada? hmm.. sembla que no n'hi ha cap, si vaig a asseure'm i n'hi ha una, m'avisaran, no? bé, ja estic asseguda, per què em miren? que és que sí que hi havia una escopinada? no, no ho crec.Tinc la bragueta oberta, la boca bruta de nocilla,..? no, la boca està neta. No sé, ja s'ho faran. Ups, d'aquí un parell de parades vé la meva, i s'està emplenant molt de gent. I si no em dóna temps de baixar? Hi ha moltes persones, no sé si passaré, i si no s'adonen que vull baixar? I si no s'obre la porta? A vegades passa, i no tindré temps d'anar a l'altra.. aiai, ara el que seu al meu costat vol baixar. No sé si passarà, passa? ufs, estic tirant el cul enrera tant com puc, encara em donarà un cop amb el maletí. I si perd alguna cosa? corro darrere seu per tornar-li, no? I si ja ha baixat? Què en faig? Ho deixo dissimuladament al terra o m'ho quedo? Bé, no s'ha deixat res.. menys mal, a més, ara encara està més ple de gent, per què no paren de pujar, que no veuen que no n'hi cabem més? I aquesta senyora gran? La deixo seure, no? Però potser no vol seure i s'ofèn.. però és igual, jo haig de baixar ara.. doncs la deixo seure, però que no sembli que és perquè és vella, sinó perquè haig de baixar.. hmm.. disculpi, senyor, puc passar? baixo ara. Ah, diu que ell també. Bé, si ell és a temps de baixar, jo també, perquè estic just darrere seu.. quins nervis, ja es veu llum. Au, ja està, ja sóc fora. Però ara.. quina sortida és? I si surto per la que no és? no puc tornar a entrar per rectificar, i per fora no m'ho conec.. I si............................................

Comentaris

  • molt curiós...[Ofensiu]
    FRAN's | 05-10-2004 | Valoració: 8

    uns pensaments força curiosos tot qie compartits (kuan jo comensava a anar amb el metro a cada paraa m'havia de girar i buscar algun lloc on hem digués a kina parada estava, x por a no passarmela...)

    segueix escrivint, molt i molt bo

    esperant ansiós el dissabte; FRAN's

  • una passada[Ofensiu]
    rosaur | 05-10-2004 | Valoració: 10

    aquest m'ha agradat molt!!!!

  • Els mocs[Ofensiu]
    pèrdix | 03-10-2004

    em cauen de l'emoció. Penso que avui no donaré a bast.
    Gràcies pels relats. M'agrada sobretot el primer ("Que estúpida i patètica,.."). Jo vaig ser una mica repel·lent i tu, en comptes d'emprenyar-te i engegar-me a dida, em vas constestar amb tota una sèrie d'exemples d'humilitat, resignació i sacrifici, dignes de santificació, que em van fer riure molt. Em vas donar una bona lliço.

    A partir d'allí, l'escena en blanc i negre, la música tocada per Sam, la Tiamat amb gavardina, en Perdix vestit de policia, s'allunyaven, parlant, de la pista de l'aeroport mentre l'avió s'enduia la noia lluny de Casablanca.

    Doncs res bitxo, que m'ha fet molta gràcia. He començat el dia content.

    Un petó.

  • I si...[Ofensiu]
    Tiamat | 03-10-2004

    uei! el cert és que acostumo a quedar-me dreta, al metro, perquè crec que ja estic prou hores asseguda, i sempre em poso recolzada a la porta de la banda que no s'ha d'obrir, que és com s'està millor. O quan tinc ganes de distreure'm una mica, m'agafo a la barra i aixeco una mica un peu, així amb els moviments del metro me'n vaig d'una banda a l'altra, com si flotés, m'agrada molt la sensació. O bé, quan és un d'aquells que tots els vagons estan connectats i pots anar d'un a l'altre, m'encanta posar-me a un extrem del metro i veure com es va movent per dins el túnel, com gira, com arriba a l'estació.. I si es dóna el cas que m'assec, sóc de les que espera l'últim moment per aixecar-se, quan comença a entrar a la parada, o quan s'atura..
    els primers dies d'agafar el metro però -clar, jo a agafar-lo regularment vaig començar grandeta, amb 17 anys..-, si que em menjava l'olla de mala manera, i la por que algú hagi escopit al seient encara la tinc!

    Tiamat

    P.D - Per cert, vicenç, fas uns comentaris tant o més llargs que els meus eh..

  • Però i si[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 02-10-2004 | Valoració: 10

    puja al metro aquella bona dona? Bona només d'aparença, és clar. Fins que no coneixes una persona no pots opinar-ne. I en cas de pujar, si li deixo el lloc, s'hi voldrà asseure? I si em diu que no? I si resulta que m'ho diu per quedar bé però en realitat vol dir que sí? I si em diu que sí però resulta que en realitat no és per a ella sinó per a la seva néta que es veu un bitxo d'aquells que piquen? I si entra i em diu "no t'amoïnis, baixo d'aquí a tres parades"? Li dic que baixaré una parada abans? No li ho dic? I si no li ho dic, se sentirà ofesa? I si se'n sent, ben mirat per què? O si no se'n sent, també, per què no ho fa, tenint-hi tot el dret del món? Vull dir dret, no justificació. I si dret i justificació van indefectiblement units? Serà un relat més per a relatsencatalà!

    Preguntes com aquesta, estimadíssima Tiamat, ja fa la tira de temps que ni me les plantejo. Raó: ho considerava -i encara ho considero- ben absurd. I més si tens el 20" o el Metro a mà; et concentres en una lectura més profitosa que aquest tipus d'elucubracions mentals. Ara bé, tu, amb la teva vareta màgica (cosina germana de la de la Ilargi) n'has aconseguit fer tot un relat. És l'allò quotidià amb el qual molts ens sentim identificats que converteixes en un luxe refinat que sempre em reservo per a les postres.
    Vinga, noia, enhorabona de nou i fins la pròxima!
    Una abraçada

    Vicenç

  • No pares![Ofensiu]
    Far de Cavalleria | 02-10-2004

    Sempre trobes situacions de les que parlar. És fantàstic tenir sempre tema. Bé, en aquesta història em sembla que es confon la protagonista amb la narradora. O sigui que Tiamat pateix i rumia massa. Més o menys com tothom.

  • està b!!![Ofensiu]
    AnNna | 02-10-2004

    eis noia!!! un altre comentari!! es nota que no tinc res a fer? doncs jo aquest estiu he fet francès a barcelona i havia d'agafar el bus.... i sempre era una sauna! agafava el 7.... i és que a vegades semblavem sardines! però un dia vaig flipar quan vaig pujar al bus i no hi havia ningú... però absolutament buit, anava.... flipant.
    bé, el relat, fabulós, com tots.

  • HI TORNO[Ofensiu]
    peres | 02-10-2004

    no sé què ha passat amb l'anterior comentari.. de sobte ha marxat

    deia que expliques exactament el que em passa cada cop que pujo al bus. De fet, ja he decidit que si no pujo a la primera parada de la línia i baixo a l'última, em quedaré sempre dret. Pateixes massa, si no...

  • fas trampa?[Ofensiu]
    peres | 02-10-2004 | Valoració: 10

    ets parapsicòloga? fas telepatia? com aconsegueixes ficar-te dins el meu cap i explicar EXACTAMENT

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681206 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.