I love you, America. O no?

Un relat de: trumfa

America

Oh!, com t'estimo America meva. No, no us parlo de la meva gateta. No, a ella li he posat Rice. Es que la vaig arreplegar al carrer i com que es així fosqueta i gata maula... Es que aquesta America em té el cor robat. Deu ser que m'estic tornant una mica puta i necessito posar un xulo a la meva vida.Qui millor que el xulo del món.
Ah! Ja haureu endevinat que quan parlo d'America em refereixo als EUA.
Com que els locals fan servir USA i America com sinónims, no seré pas jo, un humil admirador i subdit seu qui els rectifiqui.
De fet suposo que ja tenen raó de pensar així.
O no van el cap de setmana a Republica per cercar carn jove barata i legal?
O no es retiren a Colómbia quan pleguen als 55 anys? Apa a viure de la rifeta que aquests desgraciadets tenen un clima de collons i els melons regalats.
O que no tenen les fàbriques d'El Paso plenes de veïns de Ciudad Juàrez? Il·legals molts d'ells però ja els hi està bé així (amb pocs dólars estan servits).
Es per aixó que estimo tant aquell païs. Ho tenen tot controlat.
Inclús Canadá té una funció. Es la sala de festes pija. Que vols anar de marxa i xarrupar tot el Jack que a Tenessee (a on el fan) no et deixen beure? I a més vols un ambient blanquet? Cop d'avió i cap a Toronto o Montreal. Ah! I també tenen les fabriques d'alumini per les llaunes de Coca i Pepsi.
Per qué ja em direu si no es original veure els xicots entrar a la sala d'Strip Tease amb un pack de cervesses sense alcohol a la mà. Es que ni això et vendran, només coca-cola.
Per aixó debien inventar-se lo del "cubetazo" (galleda amb sis cervesses) els locals nocturns dels païssos centreamericans.
Perdonin que m'encaparri amb l'alcohol però es que res m'emociona més que demanar un Campari a les 11h 55 AM i que et diguin que si us plau els hi tornis a demanar a les 12h 00 que es quan te'l podran servir?
Ja sé que no tots els estats tenen les mateixes lleis, però vaja. Proveu de demanar una Bud o una Miller per acompanyar el dinar. Us la serviran gentilment, i de passada us haureu convertit en el centre d'atenció del local.
En fi, suposo que qui parla en boca meva es la enveja. Ben mirat però, que els hi podem envejar? Els seus Cowboy i Cowgirl steaks amb xips i ketchup? A on hi hagi un entrecote de vedella lubricada amb un Penedés (que m'excusi la resta de D.O.)
Volia posar l'exemple de les hamburguesses reemplaçades per un pa amb tomàquet xucat a banda i banda (muntanya style) i ben untadet amb oli de primera premsada. Ben acompanyadet d'un bon pernil i un brut. Però no em voldria fer fort en aquest punt per que el carnisser del meu barri te'n fa unes de vedella amb all i julivert (i te les fa davant dels morros) que sòn pura glòria.
Els n'hi haure de portar.

Comentaris

  • I love you, America.[Ofensiu]
    Arbequina | 13-10-2006

    Admiro les seves cases amb jardí, els seus immensos parcs naturals, l'amabilitat de la gent, el seu comedy chanel i el national geografic, Kenedy Toole i Scott Fitzgerald, la multiracialitat, Terrence Malick, Tarantino, Allen, el sistema de lobies...

    Odio la immensitat de les seves ciutats, la dependència del cotxe, el conservadurisme de la gent, les sèries dolentes, l'escriptura brossa, el menjar brossa, la cocacola, HolyWood, el racisme, la seva diplomàcia, el seu exèrcit, el bipartidisme...

    El cas és que com tot imperi fascina i avorreix per igual... però jo sóc incapaç de no veure'ls lo bo, doncs probablement siguin els que més virtuts tenen.

    En fi, el teu relat m'ha agradat força. Sobretot per la seva ironia... l'ús de la qual trobo que empres magistralment.

    Una abraçada.

    Arbequina.

  • I love she, too[Ofensiu]
    Unaquimera | 30-09-2006 | Valoració: 10

    Una declaració d'amor inicial que deixa anar una mostra d' ironia forta i descarada, sàtira en estat pur.
    Molt bona l'al·lusió a la Rice, molt gustosa la referència al pa amb tomàquet, molt refrescant la referència al "cubetazo", encara que ara mateix m'inclino pel brut...
    Ja t'he dit que m'ha agradat molt, el teu text?

    Tornaré per aquí a llegir més relats teus i a veure que escrius de nou; m'ha agradat descobrir-te i per celebrar la trobada t'envio una bona abraçada,
    Unaquimera