I diu prou

Un relat de: Anaïs
(La meva participació al Minirepte 63: La culpa)

I diu prou

Ja ha arribat un nou dia. Mai té ganes que arribi el matí, s’aixeca sempre amb un mal pressentiment. De nit, quan la major part de persones dorm, se sent més tranquil•la i sembla que pugui descansar, tot i que quan és fosc també la poden atracar d’imprevist, sense avisar, amb un cop fort i sec.
Se sent com una piloteta negra i masegada, rebotant amunt i avall, utilitzada per fer mal als altres, rebutjada per les que pateixen al trobar-se-la.
No entén perquè la gent no l’accepta tal i com és, amb les seves virtuts i defectes, que tothom se la tregui de sobre ràpidament, passant d’unes mans a altres com olla bullint.
Els animals no la temen, no saben ni que és, la deixen en pau. Però els humans s’entesten en donar-li importància, en arrossegar-la, en parlar-ne constantment. Per què els ho posen tan difícil?
La culpa ja n’està farta, d’estar mal vista. La culpa, ja n’està cansada que no la vulgui ningú. I diu prou, un prou ben alt perquè la sentin tots els pensaments humans. La culpa vol ser útil, la culpa vol canviar. La culpa es vol convertir en una serena responsabilitat.

(07/01/13)

Comentaris

  • CULPA és un mot terrible...[Ofensiu]
    Mena Guiga | 16-06-2013

    ...que sí, cal canviar-lo JA. Serena responsabilitat, molt millor!!!!!

    M'agrada com comences sense mostrar de qui parles. El misteri.
    Així es manté l'atenció, el lector vol saber.
    Mantenir el voler saber és important.

    I un final que és una reflexió. Cal canviar esquemes i idees obsoletes a la societat i el mot 'culpa' és un monstre. Cal redefinir-la. I es comença així. La pròpia culpa vol canviar, si ningú ho fa per ella: molt bé.


    Mena

  • Hola Anaïs.[Ofensiu]
    Annalls | 16-01-2013

    Com tu ben dius,la culpa ben entesa ens a de servir per millorar, per fer-nos més responsables dels nostres actes...però mai ens a de deixar immobilitzats, i menys l'hem de passar als demés, acceptar-la , assumir-la i aprendre'n es el camí.
    Anna

l´Autor

Foto de perfil de Anaïs

Anaïs

49 Relats

174 Comentaris

47157 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Hola!

Diuen que definir-se a un mateix és una de les coses més difícils que hi ha, i més si et demanen o et demanes que és allò que tens de positiu.

Sempre m'ha agradat molt llegir i escriure també; anys enrere recordo que si m'havia plantejat d'escriure a nivell professional sempre pensava: "On vas tu, amb escrits que tenen com a màxim dues pàgines mecanografiades?" (Sí, abans no hi havia ordinadors, costa de recordar-ho...).

Jo sóc la típica escriptora que quan realment m'inspiro és quan estic trista, així que pot ser que els meus relats siguin sempre de situacions difícils, que com tothom he passat les meves. Però des d'aquí us asseguro que la major part del temps estic alegre, sóc sociable i positiva.

Ens llegim,

Annaïs
(09/03/12)

Aquest és el meu correu electrònic si necessiteu preguntar-me alguna cosa o simplement pel que vulgueu (sempre que estigui dins del marc legal vigent i per a tots els públics, jeje):

anais1978@yahoo.es


UN GRAN SOMRIURE!!!