I ara què en fem de l'hora sobrera?

Un relat de: aurora marco arbonés

I ara què en fem de l'hora sobrera?

El proper dissabte/diumenge, malgrat la crisi financera, la batzacada produïda per les immobiliàries amb hipoteques subprime, la davallada dels valors de borsa, els bancs que han tancat l'aixeta, l'augment de l'atur, la caiguda tardorenca de la fulla i l'increment de les meves potes de gall provocades pels disgustos que ens assetgen, el proper dissabte/diumenge, repeteixo, oh miracle! ens regalen una hora. Qui? El govern? Ah, això jo no ho sé, i pensant-ho bé, no és pas una qüestió banal. Hem esbrinat, en alguna ocasió qui és qui ens dóna o ens pren l'hora? Algú ens ha consultat per a tal operació de canvi? Tan se val, el que compta és que ens han regalat alguna cosa, és a dir que tindrem una horeta més per a dormir i de franc!
Perquè, és clar, no és lo mateix que si la vas a comprar a la botiga de l'anmonite, que dius Déu vos guard, teniu hores bufones i de bona qualitat? Ho sento, mestressa, aquí només tenim vidres, molt tendres i variats, això sí. Per qüestions horàries, vagi a la botiga de la cantonada. Bon dia, posi'm una hora, Com la vol? que et pregunten. Doncs ben fresqueta i matinera però sobre tot que tingui seixanta minuts, ni un més ni un menys que després tot són complicacions si vols saber quan li has de donar les pipes al lloro. Quant és? Cinquanta euros. Caram!, que dius tu, per una hora de no res que total passa volant, la trobo una mica cara. Bé, en tenim unes d'oferta però només tenen cinquanta minuts. Aquestes tenen preu de "outlet". No, no, jo la vull sencera, ja està bé, emboliqui-me-la que me la quedo. Veieu? si l'has de comprar et surt per un pico.
Ara bé, no us feu il·lusions, que jo he sentit a dir a uns metges molt entesos que aquesta hora la pagarem ben cara. Ens caurà a sobre una pedregada d'efectes secundaris que ens deixaran fets pols: cansament, desorientació, mal de cap, problemes gàstrics i trastorns de la son. I aquí jo hi afegiria ulls de poll per acabar-ho d'adobar. Ep, que no ho dic jo, eh? que ho he sentit a la tele i ja sabeu que tot el que es diu a la tele, absolutament tot, va a missa. No ho sé, però en aquest afer hi ha alguna cosa que grinyola, jo no ho veig massa clar, potser és per la desorientació que m'ha començat a afectar. Però jo em pregunto, per què he de tenir cansament si dormo una hora més? Vosaltres ho enteneu, això? Què té a veure el mal de coco amb l'obsequi d'una horeta tan maca? Sí, sí, ja ho sé, ja sé que sóc una inculta però també puc opinar, no? Doncs jo penso que si he de prendre bicarbonat pels trastorns gastro-intestinals que s'acosten, no ho trobo just. Mira, pensant-ho bé, que se la confitin l'hora dels trons, que jo no vull embolics ni gastar-me els diners amb aspirines.
Tanmateix, el que em preocupa de debò són les vaques de l'entortilligat, les pobres. Com no porten rellotge, ni falta que els fa, ¿com sabran quan han de mugir per a ser munyides? I si l'entortilligat s'ha quedat clapant i no ha posat el rellotge a l'hora, quina hora serà l'autèntica? La d'abans o la de després? I si se'ls ajunta l'esmorzar amb el dinar, la llet serà bona o es tornarà agra? Oi, quin munt de problemes! Mira, ja s'ho farà el xicot, prou maldecaps tinc jo amb les meves potes de gall i el menjar del lloro!

Comentaris

  • Ens prenen el temps i després ens el donen[Ofensiu]

    És la primera vegada que et llegeixo, de fet el volum de RC ja és una mica elevat. En fi, que gràcies al teu comentari, el qual t'agraeixo, doncs t'he descobert i de debò que m'ho he passat moolt bé amb aquest relat teu, té aquest punt de frescor i ironia que et fa somriure i a més sembla com si el relat hagi anat creixent amb els comentaris, sí, i això no passa sempre.
    Et seguiré llegint, una abraçada.

  • Me'n havia oblidat![Ofensiu]
    entortilligat | 05-11-2008

    Petons ferotges...que rima amb rellotges!.

    A tu t'ha agafat un atac de tos i riure, pero a mi m'ha pasat coses molt rares. Com que tinc un sudamericà que m'ajuda amb les vaques, doncs resulta que quan les ha vist en cercle, aquest matí, s'ha pensat que veritablement arrivaven els indis sense papers i el tio s'ha fotut a corre com un descosit. Conclusio: que m'he tingut d'afanyar sol amb les vaques. Sort que la munyidora es automàtica i no en sap res del Jhon Wayne, que sinó...Entre l'hora de franc i els rellotges, porto una diarrea mental que no m'aclaro. Com diuen al sur...la pixa un lio!.

    Repeteixo els dels "ferotges"...

  • No m'agrada gens ni mika el nº 13[Ofensiu]
    entortilligat | 04-11-2008

    Aixi que et poso el 14. Salut!

  • Per cert...[Ofensiu]
    entortilligat | 04-11-2008 | Valoració: 10

    Vinc de una rellotgeria i he comprat un rel·lotge per cada vaca, doncs la llet em sortia una mika magra. Tan aviat em cridaven a munyir a les 6 com a mitja nit i aixo era una tarrabastall.

    Ha estat un descobriment. Gracies per l'idea.

    Ara que els hi he posat a la cua, i quan volen saber l'hora es posen en cercle i miren el rel·lotge de la del davant, pero funciona força!. Quan vec que fan cercle, com a les caravanes d'indis del Jhon Wayne, ja se que volen saber l'hora i es hora de munyir. Ara el que no porta rel·lotge soc jo. Miro les vaques i ja esta!. Es un descobriment. Aixo de RC es una veritable trobada.

    Repeteixo, gracies per la idea Aurora Marco Arbones

  • Molt irônic i humoristic. [Ofensiu]
    Alzinar8 | 03-11-2008 | Valoració: 10

    M'ha encantat llegir el teu relat i he sentit antèntic plaer llegir-lo seguit i anar copsant tots els matisos queamb gran mestratge fas servir. Gràcies per la bona estona que m'has fet passar.

  • AL TEXT NO LI SOBRA RES[Ofensiu]
    evivol | 01-11-2008 | Valoració: 10

    Un text brillant i espontani, divertit i original. Demostres, realment, que qualsevol tema pot ser font d'inspiració per a una creació literària.
    Enhorabona.

  • HORA REGALADA[Ofensiu]
    Jaumedelleida | 29-10-2008 | Valoració: 10

    Hola Aurora. Jo vaig regalar-me l'hora i me la vaig embolicar perquè aleshores on em trobava feia bastant de fred. Uns dies després, vaig obrir-me l'autoregal per destinar-lo a llegir els teus darrers relats que tenia pendents encara de gaudir-los. No fou també una bona inversió?

  • M'agraden els regals[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 29-10-2008 | Valoració: 10

    Relat molt divertit i ilustratiu. Sembla escrit d'una passada. Gràcies, Aurora.

  • Invertir-la, que són temps de crisis![Ofensiu]
    Unaquimera | 29-10-2008 | Valoració: 10

    Llegir-te a tu és sinònim de rialla! I això sí que és una bona inversió!

    Gràcies per la bona estona de lectura, que no ha durat una hora, però que tindrà efectes positius durant més d'una...

    Ah! I no són potes de gall, dona, que a mi em va dir algú molt redit que són "indicis exteriors de vida interior", jajaja! Què t'ha semblat la frase?

    T'envio una abraçada viva i ben viva,
    Unaquimera

  • L'hora[Ofensiu]
    josep casanovas olmos | 29-10-2008 | Valoració: 10


    Has escrit un monòleg carregat d'una ironia tan subtil que és inevitable deixar anar una riallada de tant en tant. Maleïda hora. És l'hora que ningú comprèn, però admet com si es tractés d'un impost més. Molt ben dut i amb molt bon desenllaç. ENHORABONA.

  • M'encanta el teu estil[Ofensiu]
    M.Salles | 29-10-2008 | Valoració: 10

    directe, fresc i -aparentment- espontani,

    Ens llegim!

    Com diu l'entortilligat:
    petons que rima amb...
    calerons!

    (per comprar alguna hora escadussera!)

  • L'hora, no sé si sobra[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 28-10-2008 | Valoració: 10

    Repeteixo, l'hora no sé si sobra... però el que sí sé, és que m'agrada, m'agrada com escrius.
    Tu, ves escrivint que jo aniré llegint.
    Una abraçada!
    -Joan-

  • No hi ha dret que sols es pugui posar un "10"[Ofensiu]
    entortilligat | 28-10-2008 | Valoració: 10

    Les vaques ja saben l'hora que es, sempre, però i nosaltres? sabem quina hora es? Puaf! tan se'n fot, sigui l'hora k sigui! Sempre es una bona hora per pixar-me de riure i aprendre de tu, Aurora!. Soc capaç de vendrem les vaques per tenir mes temps pels teus relats.

    M'encanta sortir als teus relats! Ets realment una experta en escriure'n! Però, ara m'hi posaré jo i...la venganza será terrible, he, he!. Realment m'has fotut posar les piles i ARA es la meva hora, prepara't!.

    Petons que rima "hores boges"...ons

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de aurora marco arbonés

aurora marco arbonés

215 Relats

1941 Comentaris

250831 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Diuen que tinc sentit de l'humor. No cal que m'ho diguin, ho sé. I no és pas una qüestió de genètica, ans al contrari, ja de bon principi vaig mamar l'unamunià sentiment tràgic de la vida. Però vaig desenvolupar el sentit de l'humor com a mecanisme de defensa. És el meu as guardat dins de la màniga. He passat la major part de la meva vida en les aules bregant amb adolescents, i no he pogut practicar massa aquesta qualitat, tot i que n'he practicat d'altres, tant o més importants.
Un mal dia vaig caure a l'infern i m'hi vaig passar una temporadeta però no em va agradar gens ni mica i no penso tornar-hi ni de visita.
Les meves millors amigues són les paraules, elles i jo ens ho passem força bé, riem, deixem caure unes llagrimetes si cal i ens sentim agermanades per un interès comú: explicar històries, en prosa o en vers.