Hotel Onada (2)

Un relat de: Angelina Vilella Ros

La Lluïsa cantussejava mentres anava possant la roba dins les rentadores. Ho anava fent com una autòmata. El ritual era diari, metres i metres de roba blanca entatxonades dins d´aquells forats. Vigilar que comencessin a rodar i sommi a buscar-ne un altre tongada. Aquesta feina la compartia amb la seva companya l´Elvira, un altra cambrera que com ella ja tenia tanta antiguitat a la casa com l´amo i director Sr.Rafel.
La monotonia aquest dimarts es va veure trencada en treure els primers llençols del carro, es va sentir un clec, una cosa sòlida va caure a terra, encara que embolcallada amb la roba s´havia fet sentir, ella ja anava en compte quan retirava la roba de l´habitació però no era la primera vegada que es trobés coses entremig d´ella, claus, rel.lotges, fins i tot alguna joia havia fet el viatge a la bugadaria. En molt de compte obrí el llençol i... sorpresa, al seu davant i com desafiant-la una dentadura.
_Valgam Déu! Quin fàstic_ Va dir tot fent una ganyota.
_Que et passa ara!_ Li preguntà l´Elvira.
_De qui deu ser aquesta joia?_ Comentà com per a ella mateixa.
_Qu`e t´has trobat? Una arrecada, un anell..? A veure?_ I amb curiositat s´acostà rapidament.
_Mira si hi fas un forat al mig t´ho podries penjar al coll_ Diguè això tot ensenyant-li agafada per una punta de llençol i rient.
_Lluïsa quin fàstic, i de qui deu ser? Va dir entre extrenyada i divertida.
_Ha sortit de la roba del primer pis_ I tota pensativa intentà recordar els hostatgers que es trobaven en aquell pis.
_ Els de la 101 no poden ser, són alemanys i aquesta gent cuidan molt bé la seva boca. La 102 i el 103 són buides...
L´Elvira li passà al davant._A la 104, 105 i 107, són nuvis. aquests descarte´ls_
_ A la 106...,qui hi ha a la 106? Ah, si! dos nois anglessos. També fòra._ Continuà la Lluïsa.
_A la 108..?_ Digué amb to pensatiu l´Elvira. _A si aquell matrimoni de La Garriga, t´en recordes?Massa joves, a la 109 no hi ha ningú tampoc_L´ajudava a contar la companya.
_Ah!...,Ah!..._ Les dues a la vegada van fer l´afirmació.
_El Sr. Joan, a la 110 hi ha el Sr. Joan, el pare del Sr. Rafel el director. Pobre de mi_ exclamà la Lluïsa.
_No ho dubtis doncs, de segur que és d´ell. Però no t´amoïnis dona, l´hi tornem a deixar i llestos, aquí no ha passat rès.
_Tu ho dius molt tranquila, però ja saps la bronca que m´en vareig emportar, quan sense adonar-m´en vaig rentar junt amb els llencols aquella "tentación" de la ditxosa cantant.
_Dona!...És que hi portava plomes i ja saps com varen quedar. Ja...Ja...Ja...Perdona Lluïsa, però encara recordo la diva italiana dient i repetint tota enfadada la pobre dona, mi "tentazione". Per a mi que no m´hi anava res no deixava de ser graciós, i el Sr. Rafel els seus esforços va tenir de fer per no riure.
_M´ajudaràs Elvira? _Preguntà.
_No en tinguis dubte_dona.
El Sr. Joan s´acabava d´arreglar i ben disposat obrí la porta per anar a esmorzar. A l´ascensor es recordà que no s´havia posat les gotes als ulls. Sempre ho feia abans de sortir de la cambra perquè s´havia d´estar uns minuts amb els ulls clucs i de cara amunt, aprofitava de fer-ho estirat al llit .
_Quina guitza tornar enrera, ditxoses gotes_Anà dient tot rondinant per dintre seu._Bo de passada em posaré les dents que també me les he deixat.
Es creuà amb les cambreres i els hi diguè_Bon dia, torno enrera, m´he deixat la dentadura a la cambra_ No calia explicar que a més de desdentegat s´havia de posar gotes als ulls.
Obrí la porta, es dirigí cap al lavabo i va agafar les gotes. Va mirar al got ón deixava la dentadura i no hi eren , i les dents?... pensà.
La Lluïsa i l´Elvira van entrar i es toparen amb ell _Ai caram, no trobo les dents._Ho pronuncià com per a ell però també comunicant-t´ho a elles .
_Ja tornarem després digueren tot deixant els llençols sobre una cadira .
Es tregué les sabates i s´estirà sobre el llit. Amb molt de compte deixà caure les dues gotetes amb tota la precisió que li donava la pràctica de fer-ho ja temps.
_Ja hi tornarem quan vagi a esmorzar_ El Sr. Joan vivia a l´hotel , per tan ja li sabien tots els passos que feia.
_Les necesitarà per esmorzar Elvira_ Digué la Lluisa engoixada.



El Sr. Joan s´aixecà del llit i es dirigí altra vegada cap al bany a palpentes sense obrir els ulls com volen aprofitar tot l´efecte del medicament._Ai caram!_ Ara ja obrint-los _Aqui no hi són i a la boca tampoc les porto. Punyeta de dents.
La Lluïsa i L´Elvira acabaven d´entrar a poc a poc. L´una vigilant i l´altre amb la dentadura a les mans per anar a deixar-les a la tauleta de nit.
De cop sentiren rondinar al Sr. Joan, amb l´esglai la Lluïsa. en comptes de deixar les dents a la tauleta de nit se li van escapar de les mans hi van anar aparar dins d´una sabata. No es va parar a canviar-la de lloc com si fós l´ombra de l´Elvira la va imitar amb el moviment de retirada, en fracció de segons les dues es trobaven al passadis.
Es igual baixaré sense i després ja les buscaré, sinó em tancaran el menjador i el Rafel s´enfada quan faig alguna cosa fòra d´horaris.
S´acostà al llit i anà a possar-s´he les sabates.En possar el peu dins notà algo i al mirar, sorpresa...Dins s´hi trobaven les seves dents, com posat aquí? Com hi han ant a parar? Les va agafar, esbaldir i tot possant-les a la boca pensà , no li diré res al noi , encabat dirà que ja no hi toco.
Al sortir es topà amb les dues cambreres i els hi digué._No cal que les busquin, les portava a la butxaca i no m´hen recordava_.
Un somriure maliciós es reflectia en els semblants de les dues cambreres.





Comentaris

  • senzill[Ofensiu]
    Shu Hua | 12-11-2004

    fas uns relats d'una senzillesa incalculable, els trobo frescos, divertits. M'agrada perquè escapes de la necessitat d'explicar una història completa i complicada. Jo, a vegades, em complico molt la vida.
    La dentadura del pobre sr. Joan ha donat voltes, on va a parar!
    glòria

l´Autor

Foto de perfil de Angelina Vilella Ros

Angelina Vilella Ros

91 Relats

132 Comentaris

163291 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer a Olesa de Montserrat l'any 1938.
Des dels 3 anys visc a l'Hospitalet de Llobregat. Vaig passar part de la infància a Gratallops (Tarragona).
A l'Institut Maragall de Barcelona vaig fer el Batxillerat.
Dama de Creu Roja a l'Hospital de l'Hospitalet de Llobregat.
Diplomada en Infermeria a la Universitat de Barcelona.
Infermera voluntària als Jocs Paralímpics de Barcelona 1992.
He publicat tres llibres; Onades internes ( novel.la)1999 , presentat per Ignaci Riera.
Jo...també recordo (assaig,2000. Presentat per Josep Ma. Solias. Temps d'orquídies (novel.la)2007, 2. edició d'Onades internes i presentada per Dolors Millat a l'Ateneu Barcelonès.
He estat varis anys alumna de l'Escola de Narrativa de l'Ateneu Barcelonès.
Durant quatre anys vaig ser col.laboradora, del setmanari La Proa del Baix Empordà, fent entrevistes a més d'un centenar de Baix Empordanesos i els seus simpatitzants.
Vaig fer una ponència a la Universitat de Bella Terra, sobre el període americà de Ramon Vinyes, el dramaturg català universal(el sabio catalan que Garcia Marquez menciona a Cien Años de Soledad).
He publicat articles a diferents revistes.
Tinc varis relats a Relatsencatala.cat, amb el pseudònim d'ORCHID, he decidit deixar l'anonimat i donar-me a conèixer amb el meu nom Angelina Vilella Ros.
UN NADAL SENSE TU és l'escrit que més estimo, el trobareu al començament dels meus relats.
Tinc penjada en digital la meva novel·la TEMPS D'ORQUÍDIES, d'Angelina Vilella Ros, per mitjà d'Amazon i iTunesus la podeu descarregar:

www.neurosi.com/orquidies/
www.neurosi.com/angelinavilellaros
www.angelinavilellaros.net
www.escriptors.cat/autors/vilellaa
www.memoro.org/es-ca/testimone.php?ID=1242 (i després Angelina Vilella Ros)