Hortografia

Un relat de: Mikel Andrés
Les faltes d'ortografia s'han convertit en part de la nostra civilització, de la societat de les presses i el tot val, societat en què les coses perden importància cinc minuts després de tindre-les, una tragèdia de la qual no se salva ni la nostra cultura. La llengua és l'eina de comunicar-se, és clar, i la comunicació sempre viu la tendència cap a l'economia i el mínim esforç; tot i això, també és la tinta de les nostres novel·les, la sang de la nostra història, i cal respectar-la.

S'associa aquesta poca estima pel que és nostre -i que ningú ens toque el mòbil, que ens ha aportat prou menys- a la joventut i la incorporació de les noves tecnologies, potser com a excusa per a evitar assumir la mandra de llegir-nos el que acabem d'escriure, de posar accents o, i també cal dir-ho, d'emprendre llibres amb més freqüència. No en tenen la culpa les presses o l'edat, o potser sí, en el cas dels que fa mig segle no van poder aprendre el que era seu; la joventut, en canvi, no en te cap d'excusa.

Bé ho digué Quim Monzó, com també ho ha dit qualsevol altre, o altra, entés en la matèria: Aquell que no respecta el que és més bàsic, més propi d'ell mateix, difícilment respecta les altres coses de la vida i dels altres. La nostra llengua és part de nosaltres, estimem-nos un poc més!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Mikel Andrés

54 Relats

11 Comentaris

17567 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Després d'anys escrivint poesia, assajos polítics i filosòfics i, en menor mesura, narrativa; he decidit publicar més enllà de la llibreta i el blog per a donar a conèixer el que escric entre lectors als quals els puga apassionar.

Són, a dia d'avui, dinou anys i més de cent vint poemes escrits que he mantingut en secret fora del grup d'amics més íntim. No vull agradar a ningú ni és aquesta la meua intenció. Escriure és la meua forma de parlar amb la meua mateix i, si a algú li agrada sentir aquestes converses, guanyarem tots.

Més obres en Fuego, amor y lucha, el meu blog. Contacte a través de wolfylpdc@openmailbox.org