Hola!

Un relat de: soclaJulia
Sóc la Júlia. Sóc de Santa Coloma de Gramanet, però quan solo fer-me passar per barcelonina...per allò de la internacionalitat. A banda de que Santa Coloma és poc sexy i jo procuro ser-ho. Una altra cosa és aconseguir-ho, es clar...
Tinc 25 anys. "A la flor de la vida" algú dirà. Clarament la meva vida no seria ni una rosa ni un clavell i a l'orquídea ni m'hi acosto. Però bé, un pixallit també és una flor no? No és que sigui lletja, enteneu-me. Em considero prou mona i procuro cuidar-me i empolainar-me de dalt a baix, sense arribar a l'extrem d'anar pintada com una porta.
Resulta que he arribat al meu "pixallit de la vida" amb una carrera (considerada CARRERASSA per alguns, sobretot les meves àvies :D) acabada i unes notes considerables. Això d'entrada podria ser qulcom atractiu, no? Jo almenys ho pensava, peró es clar, resulta que sóc Enginyera i a més, de Camins. Antisexy^2 (elevat al quadrat, pels que no sigueu del gremi matemàtic). Efectivament les noies mones se suposa que han d'estudiar, però Magisteri o, si són molt trempades i ambicioses Medicina. Però enginyeria converteix a qualsevol noia en una freak espanta-homes. Però això tampoc és el problema.
El fet és que amb 25 anys, una carrera llarga a les esquenes i una manicura ben cuidada no tinc ni feina, ni nòvio, ni aman, ni pràctiques, ni beques ni rotllets.
El meu currículum amorós comenca a fer tanta pena com el laboral... i tot plegat em crea una inseguretat que em té en un estat de dies de regla permanents.

Espero a través d'aquest blog anar exposant la meva història i que algun lector savi em doni consells de com trobar feina o alguna lectora consells amorosos d'algun tipus. Els lectors guapos doneu-me estalvieu-vos els comentaris i doneu-me directament una cita...

Comentaris

  • Punt de vista....[Ofensiu]
    Llem | 30-08-2012 | Valoració: 7

    ... Esbiaixat?

    Un relat ben descriptiu d'una època que molts hem viscut.

    Com que el teu relat demana opinions, expressaré el meu punt de vista "esbiaixat".

    Bàsicament el problema que tenim molts als 25 anys, jo el primer, i de fet ens ho han ensenyat així, que si tenim una super carrera totes les portes se'ns obriran i estarem treballant en una empresa "guai" amb sou "guai", i condicions "guai".

    LLavors quan surts de la facultat t'estampes contra el frontispici de l'edifici del davant, al veure que t'han ensarronat com un ase! Per arribar a l'status "guai" fa falta picar molta pedra, ja que n'hi ha molt pocs amb la suficient sort de tenir la catifa vermella esperant-los. Però tranquil.la. Persisteix. Jo que em considero una persona normaleta em van caldre 6 anys de dur treball post-formació per assolir el lloc de treball que mitjanament volia. Dic "mintjanament", perquè les feines són com les persones: Com deia la meva àvia: "Qui no té un all, té una ceba...o el manat sencer!". El teu principal problema ara és la manca d'experiència laboral. Això t'obligarà a picar una mica de pedra. Però sigues persistent. Això sí. Un consell: A les entrevistes sigues tu! I si has de dir que ets de Santa Coloma...doncs a molta honra!

    Paciencia "petita llagosta" com diria aquell....

    No ho veigis tot negre...que els tons de gris no estan malament.

    Tema sentimental: Buf! Cada persona és un món. Jo no veig motius per a que t'hagin de tenir por. Ara bé, també es veritat que els homes evolucionem emocionalment bastant diferent. Jo amb 25 anys no crec que m'haguéssis fet por, simplement hagués pensat que una noia com tu, no es fixaria en un xicot tan tontet com jo que no ha acabat la carrera, i que fisicament no el contractarien per fer l'anunci del Danone. Però no per això deixaria de fixar-me en tu si hagués vist alguna cosa en tu, i esperar el "miracle". O sigui aquell "senyal" que els homes som incapaços de veure malgrat el tinguem davant. Val a dir que jo sempre m'he enamorat de la persona, mai del físic. Els homes acostumem a distingir l'atracció emocional ( enamorament ), de l'atracció purament física ( si la noia es guapa o no segons cànons estètics). Evidentment el primer porta directament al segon ( l'amor és sord, cec, etc, etc ), però el segon no sempre porta al primer.

    Afortunadament per l'especie, amb el temps, alguns homes ( ara em saltaran al coll les lectores.. ) experimentem un creixement personal que fa que ens deixem de punyetes i comencem a veure les persones que hi ha darrera dels triomfs acadèmics i/o professionals, i acabem descobrint que, importa ben poc si la persona que tens davant et dobla el Q.I., o en té la meitat...o es alta, o es baixa, o es sexy, o es de Santa Coloma... Simplement aprenem a valorar l'interior de la persona i a acceptar-la tal i com és. El problema...és que no tots els homes fan aquest pas...i que, almenys tots els que jo conec...no n'hi ha cap que ho hagi fet als 25 anys.

    El que has de fer, Júlia, és ser tu, ser honesta, continuar amb l'esforç que has fet fins ara, I ser com tu et sentis còmode sense forçar res. La resta, els camins del destí t'ho portarà. Cal que confiis en tu mateixa, i segueixis amb el treball constant.


    No pateixis pel currículum. El curriculum laboral de tothom al principi sempre fa pena...i l'amoròs...que vols que et digui. Gairebé he tingut les mateixes feines que relacions afectives, i podria escriure alguns melodràmes de sèrie B de pebrots. Si el teu encara és a les beceroles...pensa que potser només hi apareixerà una sola línia...però tindràs la sort que serà per molt de temps...qui sap, potser per sempre.


    No se si el que t'he comentat t'ha agradat, t'ha confós més...o t'has enfilat per les parets....tu has demanat opinions, i jo humilment t'he donat la que jo he percebut al llegir el teu correu.

    Una abraçada Júlia.

    Continua escrivint!























l´Autor

soclaJulia

1 Relats

1 Comentaris

673 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor