Hillingdon House o el secret mai escoltat (Secrets)

Un relat de: angie

Vaig arribar al final del passadís no sé com : gosaria dir sense passos. La nuesa de les parets em feia de camisola blanca i em sentia com aquells fantasmes que m'envaïen els somnis. Alguna cosa es coïa quan arribava la nit i no em deixava dormir. La porta de la cuina estava entreoberta. Hi havia algú a l'altra banda. El pom era fred i la mà s'esgarrifà al contacte. Se sentien veus, la de la mestressa i el seu home. M'esforçava per escoltar la conversa, però el vent escolant-se per les frontisses de les finestres m'ho impedien. El que sí vaig notar fins l'extrem de provocar-me una arcada va ser l'olor de pixum. Vaig córrer cap a la comuna.


*

- Hugh, ja et vaig dir que per cada nen que recollim ens donen una quantitat suficient per mantenir-los durant un any. Ells només volen treure'ls dels carrers de Londres, per a ells són pitjors que les rates : i com a tals els hem de tractar.
- Ho sé estimada Mary però... i si ens enxampen?. A més a més, en Freddy sospita alguna cosa. Cada cop que em vol ajudar amb els àpats l'envio a fer feines al cobert. No vull que vegi on amago la cicuta.
- No siguis tan tou... Encara ens queden deu marrecs per liquidar i ja podrem agafar el vaixell cap a Amèrica i viure com reis. Demà mateix m'encarregaré d'en Freddy personalment. És fàcil tenir un accident amb la forca.

*

Al matí, una nova vacant o...dues. Ja no ho resistia més. La misèria que es vivia arreu s'enduia innocents i jo no volia ésser un clot més al bosc. Les cames em feien figa però aconseguiren allunyar-me d'aquell cau de mala mort.

Comentaris

  • molt viu[Ofensiu]
    quetzcoatl | 09-12-2006

    hola guapa!

    Has fet un relat ben clàssic, com he sentit per aquí; m'he imaginat una escenografia pròpia d'una història rollo Oliver Twist, amb els personatges principals ben malvats ai ai aiiii Aconsegueixes descriure molt bé el clima, i la manera en que ho redactes és molt pictòric.

    Felicitats guapa, seguiré llegint; em queda pendent comentar-te el poema visual (quina foto més maca! ;-P)

    petons,

    m

  • Suggeridor,...[Ofensiu]
    rnbonet | 09-12-2006 | Valoració: 10

    ...suggerent.
    Un relat clàssic, amb partició molt clara -i volguda- d'introducció, nus i desenllaç.
    Les frases curtes del principi preparen l'ambient i l'ànim del lector; el nus "literari", amb reminiscències dels autors anomenats pels altres comentaris, li donen el toc melodramàtic que convè; i el final, inesperat i esperat alhora, esdevé com un "the end" de pel·lícula americana.
    En resum, xicona, un bon exemple de narració curta.
    Salut i rebolica!
    PS. El balneari ha anat collonut. A l'any vinent, altra vegada.

  • Ei! Moltes gràcies[Ofensiu]
    bresquilla | 07-12-2006

    pel comentari, malgrat que aquest poema jo no el trobo tan bo com dius... El vaig penjar convençuda que rebria més crítiques que cap altra cosa, amb la idea que em permetessin millorar la meva poesia.

    El teu relat, com diu en Jeremias, em recorda molt a Dickens, és a dir: és d'un gran nivell literari. Fins i tot l'atmosfera creada em remet a Poe...

  • m'agrada[Ofensiu]
    febus | 06-12-2006 | Valoració: 10

    Ens agrada llegir el que escrius, ens agrada escoltar el que dius........ens agradas.

  • Ració de tenebrisme[Ofensiu]
    Frèdia | 05-12-2006 | Valoració: 10

    Veig que ets una guanyadora imparable de reptes. El relat que vaig llegir sobre les relacions homosexuals em va agradar, el vaig trobar enginyós i diferent dels altres, per tant, primava la imaginació. En aquest cas, no. Aquest és un relat molt madur, molt ben construït. No has fet quatre pinzellades sinó un quadre del barroc ple de clarobscurs. Sí, sí, una ració de tenebrisme que fa posar els pèls de gallina.
    Moltes felicitats,
    Fredia

  • Tètric[Ofensiu]
    qwark | 03-12-2006

    No sé si aconsegueixes crear la sensació de por en el lector (que és molt difícil) però sí que deixes un cert mal rotllo.

    El relat és intens i ben descrit, amb un toc de poesia. En tens prou amb poques línies per crear una història i un clima.

  • He parat l'orella![Ofensiu]
    Unaquimera | 01-12-2006

    No m'estranya gens que fos un repte guanyador!
    D'entrada, el paràgraf inicial és una descripció acuradíssima, tant de l'ambient com de les sensacions.
    En continuar llegint, m'he sentit al mig d'una escena de l'Oliver Twist, o de Mathilda...
    En acabar, he vist que el relat tancava un cercle sobre sí mateix: comença arribant sense passos i conclou allunyant-se amb unes cames que fan figa...
    Genial tot ell!

    He vist que feia temps que no et comentava... des que ho vaig fer en Per un grapat de dòlars ( i poesia, encara fa més temps )... però sí que et llegeixo sovint, perquè fer-ho sempre és un plaer segur!

    Rep una abraçada de les que fan sentir propera a la persona que te l'envia,
    Unaquimera

  • Molt bé.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 28-11-2006 | Valoració: 10

    Ja sé que sóc poc original, però et copio el comentari que t'hi vaig fer al repte:

    "Bé, bé, bé, bé, bé... Em sembla ben bé estar llegint Dickens, Victor Hugo, o foster... Un relat interessantíssim, gens abstracte, amb una gran escenificació. He vist clarament a la meva imaginació el que anaves descrivint com en la millor novel·la de Harry Potter, i a Harry Potter el tinc en gran estima."

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

276266 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com