HI MANCA LA VAQUETA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Era una representació dels Pastorets, em sembla recordar que eren els de Folch i Torres, per el cas es el mateix.

La concurrència a voltes silenciosa a voltes riallera anava seguint pas a pas la representació. Que si la anunciació que si els pastorets una mica trapelles, que els dimonis del Inferns junt a Pere Botero,
Que si la bonica pastora a qui un pastoret esta enamorat i ella ni es fixa amb ell.

Era una bonica obra de teatre adient per persones grans i més menudes, entre elles jo, que escoltava atentament tots els diàlegs i els diferents quadres i alçades de teló.

Al final com es costum varen representar l’adoració del Nen junt amb els tres Reis d’orient.

Al meu davant una família composta per quatre membres, els pares i dos infants rossos d’ulls blaus, bonics con angelets del pessebre de uns quatre o cinc anys, un nen i una nena, s’endevinava clarament que eren germans bessons. De sobte el nen tirava de la màniga de la seva germaneta i amb veu alta es va sentir:

Mira nena, al pessebre i manca la vaqueta. El ruc si que hi es, però s’han descuidat la vaqueta, a casa li tenim!, i dirigint-se als seus pares, oi que si papes ? Oi que hi falta la vaqueta ?

En aquell moment el públic va esclatar a riure i el nen sorprès ens mirava con no entenent el que ens feia tanta gracia.

Santa innocència la dels pocs anys!, ho he recordat sempre! Varen ser els millors Pastorets de la meva vida.

Comentaris

  • Jo tampoc...[Ofensiu]
    Montseblanc | 14-01-2017

    ...he vist mai Els Pastorets i em fa l'efecte que ha de ser pesat... Però segur que, si ho hagués viscut de petita com tu, s'haguessin convertit en un record entranyable per tot el que hi hauria al voltant...
    Un bon record que ens has regalat!

  • Roig i negre[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 10-01-2017 | Valoració: 10


    La veritat és que mai he vist els Pastorets i tampoc sé de que va exactament aquesta història. Un cop, fa anys, a TV3, tots els presentadors " alguns de molt creguts" de la "nostra" hi van escenificar aquesta història i fou llavors quan se'm feren per sempre més insuportables! Mil vegades més m'estimo el Poema de Nadal ben recitat d'en J.M de Segarra que aquesta història en roig i negre.
    Ara bé, comparteixo amb tu aquesta emoció que vas experimentar sentint en veu en off l'observació feta per aquest marrec de cinc anys. I és que a voltes un fet espontani d'aquesta genialitat ens pot alegrar el dia.

  • molt bonic[Ofensiu]
    Karin | 29-12-2016 | Valoració: 10

    El teu relat traspua tendresa con tots els teus. molt bonic

  • Tradicions nadalenques[Ofensiu]
    iong txon | 28-12-2016 | Valoració: 10

    les nadalenques com tota la resta, deixen petja. Especialment quan s'arrapen a records de la infantesa tan remota. I ara d'alguna manera caldria anar renovant tot això, quina feinada!
    En tot cas, en el teu micro ha quedat molt ben expressada l'escenificació i també l'ambientació de l'època, que naturalment, han anat evolucionant amb els anys.
    Molt bones festes per a tu també!
    q

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323261 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.