Hi havia una vegada

Un relat de: Francesc Vilajosana Ferrandiz

Hi havia una vegada

Els fanals parpadegen i fan durant uns segons llums intermitents abans d´encendre´s del tot i brillar durant tota la nit; mentrestant les orenetes xisclen i volen i mengen mosquits i no gaire lluny de tot aixó, un tio com jo, assegut al balcó de casa seva es dedica a escriure la història que ara mateix us passaré a contar:

-Un moment, truquen a la porta.

Són testicles de Jehovà que prediquen la paraula de Déu; els hi dic que fa catorze anys ja vaig parlar amb uns altres que també portaven la paraula de Déu; i com que deu ser la mateixa que porten ells perquè de Déu només n´hi ha un, no cal que me la tornin a portar perquè ja la tinc present.

-Bé, per on anàvem..."Hi havia una vegada..."

Ufff!...passa una moto que fa un terrabastalll enorme; una Rieju Decibelios amb el conductor tunejat amb varis piercings i l´espatlla tatuada amb la carta del restaurant xinès de la cantonada.

-Prosseguiré :"Hi havia una vegada..."

Un moment,algú crida el meu nom. És la veïna que des del carrer em diu que se m´ha escapat la gata quan he obert la porta als Testimonis Testiculars, que s´està menjant les seves plantes (la gata, no els testimonis); que siusplau que faci el favor d´agafar-la perque ella ja és una velleta i que ja està bé de fer soroll per les nits perquè per culpa meva s´havia enganxat als tranquil.litzants i que em denunciaria al tribunal constitucional de La Haya i no sé què més.

-Com anàvem: "Hi havia una vegada..."

Però no, no pot ser. Ara és la urbana que deu perseguir al de la moto i duu la sirena, espero que l´enxampin.

-Ara sí, com us deia: "Hi havia una vegada..."

Òstia! La moto que torna,a tot gas, i ..merda! el meu gat que creua la carretera, el de la Rieju l´esquiva però envaeix la vorera i atropella la veïna, el motorista escapa; i la policia arriba, els testimonis de Jehovà donen la extremaunció a la veïna pastillera i també li diuen al caporal de la urbana que la culpa de l´accident ha estat de la gata que és d´aquell senyor que està al balcó. Puja la policía i m´enmanillen, em peguen i em pregunten que de què coneixo al de la moto, em porten davant del jutge perquè declari i jo només sé dir-li que : "Hi havia una vegada..."

Comentaris

  • Llibre | 31-03-2008

    Ben portat.

    Mentre llegia les diverses penalitats d'aquest escriptor que es prepara per explicar una història i que no hi ha manera que el deixin fer-ho, m'he sentit plenament identificada.

    M'has fet somriure, al final, amb la repetició del "hi havia una vegada".

    Fins la propera,

    LLIBRE

l´Autor

Francesc Vilajosana Ferrandiz

18 Relats

8 Comentaris

13355 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Aficions : escacs, sortir a no emborratxar-me i llançar el boomerang,Nascut el 30-5-1978 a Súria.Em queda tant per viure !