He tornat a sentir-lo

Un relat de: bardissa
He tornat a sentir-lo, i he tornat a sentir-lo per ell.

L’amor tant gran i net que sent l’infant per aquell qui et fa sentir protegit donant-te la mà mentre cavalques el teu núvol de somnis, per aquell qui t’explica poc amb la paraula i molt amb les mirades, ganyotes i somriures, per aquell qui la generositat no és una paraula sinó una forma de tractar-te, per aquell qui admires doncs creus que és la persona més llesta del món i coneix, per tant, els secrets d'una vida que tu encara no entens.

Ja no sóc un infant, i encara que el meu núvol de somnis, la màgia de les persones i els secrets de la vida segueixen sent per a mi font d'inspiració constant, fa tant de temps que aquest amor s’ha anat fonent que ni tan sols podia imaginar que aquest sentiment tornes a formar part de mi.
Però aquests dies, als seus ulls cansats i allitats hi resplendien lluents espurnetes fruit de la barreja entre la tristor i la il•lusió de ser viu, aquests dies m’he sentit de nou travessada per la seva mirada atenta i intel•ligent quan m’ha tornat a parlar com un home que aprofita els seus instants, aquests dies l’he tornat a admirar mentre dibuixava a l’aire projectes probablement ja impossibles per a nosaltres.
He tornat a sentir-lo. He tornat a sentir aquell amor d'infant pel meu pare.

El càncer l’ha canviat i, de la mateixa forma en que no podia imaginar que aquell personatge gris i fugisser, trist i desmotivat, impacient i amargat en que ell s’estava convertint, deixaria de nou pas a aquest príncep brillant i ple de vida que un dia jo havia conegut, de la mateixa forma estranya jo estic trista, però sóc feliç.
I sóc feliç perquè aquest amor tant gran ara el puc viure des de la generositat que no ens dona la infantesa.

Gràcies pare.
Setembre 2012

Comentaris

  • Retorn del cor amagat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 27-10-2012 | Valoració: 10

    Fantàstic relat Bardissa! Fantàstic retorn, el del cor cap al pare, el del pare cap al cor. És per una malaltia o hi ha alguna cosa més? Sigui com sigui, he gaudit molt d'aquest relat emotiu i sincer. quan el cor batega, també ho fa el cap i el fetge. Una abraçada i molt benvinguda!

    Aleix

  • Bon començament[Ofensiu]
    Anaïs | 18-10-2012

    Un bon tret de sortida a RC, bardissa, segons la meva humil opinió.
    Un relat sincer, despullat d'orgulls, en el qual reconeixes que els teus sentiments vers el teu pare han canviat. Sovint, quan som adolescents, tendim a menysprear els nostres progenitors, i no entenem decisions que prenen envers nosaltres. A mesura que ens anem fent grans, però, tot i que no compartim aquestes decisions, sí que entenem en certa manera que les hagin pres.
    Aquest exercici d'humiltat que has fet l'hauríem de fer tots.
    Un somriure,
    Anaïs

    PD: Benvinguda a RC!

  • el record del pare[Ofensiu]
    Atlantis | 18-10-2012

    i és com una reedescoberta del pare ja no com infant sinó com a persona adulta.

    Emociona.

    Benvinguda a Relats

  • Hola Bardissa[Ofensiu]
    allan lee | 18-10-2012

    m'emociona aquest relat de retrobament amb el pare. És bell i intemporal, i m'agrada la teva manera d'explicar-ho. Espero que ens vagis regalant altres escrits.
    Benvinguda a RC, una abraçada

    a

  • Molt ben escrit[Ofensiu]
    Mena Guiga | 17-10-2012

    ...amb sentiment i elegància. Ens apropes qui estimes i fas que l'estimem en projectar-lo al pare que tenim (el teu, pel que sembla, genial. L'amor fa que ho sigui més i aquí hi resideix la genialitat).

    Molt divertida, treient la llengua! Jo no goso (que deunidó què ensenyaria!).

    Re-benvinguda a relats!

    Ei, a veure si ens trobem pel fòrum, per comentaris i reptes!!!!!


    Mena