He de mantenir la ment ocupada... per no pensar en tu.

Un relat de: Aurora Gamundí

He de mantenir la ment ocupada...

He de triar un tema per tenir la ment ocupada. La reproducció dels lepidòpters. Ja està. Avui ja ho tenc cobert. Tot sigui per no tudar temps ni energies en entendre el teu comportament. I per què l'hauria d'entendre? no hi ha respostes per tot. Algunes espècies de lepidòpters fan grans migracions que sovint inclouen més d'una generació; així,en determinades èpoques de l'any, les Pitiüses són travessades per papallones procedents d'Àfrica en direcció a Europa. Tampoc et coneixia tant per comprendre el que et passava. Però has de deixar que et digui que eres un poc narcisista, o com es denomina a algú que només xerra d'ell mateix? i que allò seu és el més important? De vegades també em deman què va ser el que m'agradava de tu. I arrib avui, a una conclusió: potser estava massa sola. Potser jo som la primera culpable si és que n'hi ha.
Les erugues que surten de l'ou dels lepidòpters són anomenades equívocament cucs. Però no ho són. Els adults s'emparellen gràcies a un sistema de comunicació olfactiva amb substàncies anomenades feromones i que els permet localitzar-se a grans distàncies.
Tampoc m'importa molt ja. Ni els insectes aquests ni tu. I ara vaig a fer-me un bon pa amb oli amb olives trencades. ( com estava el meu cor quan vares desaparèixer de cop). Molta sort i bon viatge amb la teva emigració.

Aurora Gamundí
Setembre 2010


Comentaris

  • i bon profit, les olives[Ofensiu]
    Mena Guiga | 08-05-2012

    i el cor trencat es recomposarà i es torna a somriure i a viure. Tot i que hi ha un dolt i una pena i ha de fer el seu procés. Potser si fóssim aquells insectes no ho patiríem tant. Vaja, que ara cal ser insecte per a encertar parella o què?

    Mena del 8 de maig acabat d'encetar

  • finalment et llegiré tota[Ofensiu]
    xelofont | 07-05-2012 | Valoració: 10

    ja veus, t'he descobert avui mateix i ho estic devorant amb un somriure i amb mil preguntes per fer-te...altre vegada un somriure per una cosa molt més seria originariament, no hi ha res com el sentit de l'humor aplicat a un mirall del teu estat per tirar endavant...jo el faig servir molt i quan et llegeixo me'n adono que és un gran encert...bé, ja ho sabia, de fet jo ho vaig fer amb les papallones monarca (ja se que la monarquia no està de moda, però les papallones si i mira, els van posar aquest nom, no en tenen cap culpa)

  • Barreges...[Ofensiu]
    natasha | 27-03-2011

    ... rutina i records a fi d'aconseguir esvair de la ment algú que no t'estima...
    Jo m'ho intento aplicar però no me'n surto, difícil tasca! però molt bon text. M'agrada aquesta combinació!!
    Una abraçada

  • molt bo[Ofensiu]
    petakin | 14-02-2011

    Precisament ara pensava en temes per oblidar que la persona que m'estimo ja no m'estima. I aquí estic a RC matant el temps, si es que realment pot morir aquest.
    Investigare sobre la reproducció dels lepidòpters, m'hi he sentit molt identificat amb el terme cuc sortint de l'ou.


  • original[Ofensiu]
    joandemataro | 25-09-2010 | Valoració: 10

    molt original manera de tractar el tema d'una separació alhora que descrius com barrina la ment intentant trobar distraccions absurdes... Et felicito
    una abraçada mataronina
    joan