Guia De Supervivència Bàsica: Anar Pel Carrer

Un relat de: aaa

Hom creu (de fet, tothom creu que ho sap tot, i allò que no ho sap, s'ho inventa de la manera mes creïble, retòricament parlant) que anar pel carrer es cosa senzilla. Res mes allunyat de la realitat. Anar pel carrer pot esdevenir la pitjor experiència de les vostres vides. I a fi de salvaguardar la vostra integritat com a éssers humans, us faig arribar una petita guia de supervivència per anar pel carrer que, de forma desinteressada (però lucrativa) alguns individus reparteixen pels carrers a tots aquells amb cara de no haver trepitjat mai un carrer.

En primer lloc, hem de dir que per anar pel carrer, cal posar un peu davant de l'altre, i repetir l'operació les vegades necessàries fins que arribem a la nostre destinació, o fins que ens cansem. Pot semblar una obvietat, però molta gent no sap anar pel carrer, i s'ensopeguen amb tot allò que troben, animal, mineral o vegetal. Fins i tot n'hi ha que son de l'escola d'aquells que caminen amb els dos peus a la vegada.

(Aconsellem practicar abans de sortir al carrer, per exemple, al passadís de casa, o al lavabo, vigilant de no deixar-se les dents a la pica)

Un cop tinguem dominada la tècnica, ja podem sortir al carrer, i començar a donar voltes a la nostre vivenda habitual, sigui un pis, una casa, un cotxe, un cau o una caixa de sabates. Quan haguem donat un nombre imparell de voltes diferent de 9, haurem de triar una direcció, però sense aturar-nos, doncs hi ha gent que, un cop han parat, ja no saben tornar a començar, i es queden al mig del carrer servint de blanc pels caminadors amb els dos peus a la vegada.

Estem en camí. Admireu a dreta i esquerra, edificis, tendes, estàtues... els carrers estan plens de coses meravelloses. Però també hi ha molts enemics:

- La merda de gos (seca): típic excrement de caní que sempre troba la manera de situar-se a sota de les nostres sabates. Per evitar-los, cal fixar-se on es posa el peu.

- La merda de gos (acabada de fer): exactament el mateix que la merda seca, però molt mes desagradable de trepitjar. Si una merda treu fum, una de dues: o esta enviant senyals a les altres merdes, o esta fresca i a punt d'acompanyar-vos fins la fi dels temps. (la comunicació entre merdes serà tractada en futures guies)

- Les obres: cosa habitual dins el paisatge urbà. Si el camp te arbres, floretes i animàlculs petits que xuclen sang, la ciutat te merdes de gos, semàfors i forats al terra, altrament anomenats "obres". Molt mes perillosos del que semblen, mai s'ha d'esbrinar la fondària d'un sot amb els dos peus. En tot cas tirem una pedra dins, i quan sentim un soroll sec, dividim per l'hora, fem el logaritme neperià i li restem els graus celsius i obtindrem una xifra que no ens servirà per res. Si al tirar la pedra sentim exclamacions, hem de fugir o l'operari de torn ens clavarà un gec de bufetades.

(en cas de caure dins un sot i no poder sortir-ne, no demaneu ajuda. Enceneu una cigarreta, acomodeu-vos i espereu a que plogui, per poder sortir nedant)

- Els semàfors: alguns teòrics asseguren que hi ha dos tipus de peatons: els ràpids i els morts. Per no entrar dins aquesta estadística, millor eviteu els semàfors, però si us veieu obligats a enfrontar-vos a un, aquí teniu un petit truc: Mireu a dalt, a baix, a dreta i a esquerra. Calculeu la velocitat del vent amb el dit ensalivat. Tireu sorra fina i observeu la direcció de l'aire. Agafeu embranzida. I finalment, correu. Recomanem que el semàfor estigui verd i sigui el semàfor de peatons. No trieu semàfors a l'atzar.

Per acabar, si seguiu totes les instruccions anteriors, ja podreu sortir de casa, donar un tomb pel barri, i tornar sans i estalvis. Les escombraries acumulades per fi trobaran el repòs que tant es mereixien.

Si teniu preguntes, no dubteu en quedar-vos a casa. Els carrers son perillosos...



Comentaris

  • indefinida | 05-11-2007 | Valoració: 10

    M'acabo d'adonar que sortia al carrer sense està ben preparada, però a partir d'ara això canviarà!
    Molt bo!

    Salut!

  • ei...i no et vaig valorar...quina vergonya...[Ofensiu]
    perunforat | 10-10-2007 | Valoració: 10

    un 10 com un campeón!

  • Repeteixo[Ofensiu]
    perunforat | 10-10-2007

    Pel mes de juny vaig llegir-te per primera vegada. Aquest relat és genial, inclús li vaig llegir a la meva companya de feina i ens vam fer uns tips de riure!És simplement genial!Fèia temps que no el llegia. Estic folrant un sense fi de llibres del lot nou, atenent als "4" gats comptats que venen pel matí amb cara d'adormits i avorrits...a veure si em posaré a sobre del taulell a recitar aquesta guia tan estupenda!
    Eh, Roarscach fes un reset i amplia el teu recital que els teus seguidors t'estem esperant!
    I et confesso que les quatre pautes que em vas donar les segueixo al peu de la lletra, i espero poder aprendre'n més!

  • QUANTA RAÓ![Ofensiu]
    ATZAVARA | 25-06-2007

    quanta raó que tens! és molt perillós sortir al carrer! mai saps amb que pots trobar-te!
    m'agrada el teu humor!
    un somriure d'atzavara.

  • Descobreixes humor d'on la resta de gent nomes trobem coses habituals.

    M'encanten els teus relats

    no t'aturis

    L'escriptor mediocre

  • aldix | 18-06-2007

    Sóc de les que s'entrebanca de tant en tant, de les que baden amb qualsevol cosa, i de les que ha xocat amb més d'una farola quan va passejant pel carrer (ús incorrecte del llenguatge, ja sé que es diu fanal i no farola). Moltes gràcies per la guia, crec que la meva vida donarà un tomb de 180 graus a partir d'aquesta lectura ;)
    Et convido a llegir-te un parell dels meus relats, que crec que poden ser-te interessants: "Breu manual d'ús dels bons infidels" i "Oh, merda!". La realitat i la quotidianitat donen per a molt...
    Salut!

    Aldix

  • molt perillos[Ofensiu]
    Perry | 16-06-2007

    si efectivemnt despres daver llegit aquest relat crec que em quedare a casa...

    qui ho havia de dir que `poguessin ser tan perillosos els carrers!

  • i si fem sols 9 voltes?[Ofensiu]
    Rodamons | 13-06-2007

    Trobe que hi ha tota una altra història si sols fas 9 voltes, que de segur que ens pots explicar amb el mateix bon humor.
    ”ets el millor escriptor de relats absurds del mon mundial i l’univers universal per que utilitzes l’absurd com a filtre per una realitat que s’auto-fagocita de forma magistral”
    ç)) (signe que m'acabe d'inventar i que pot significar "em descollone mentre faig l'ullet, o portant un barret de visera)

    Fins un altre relat

  • Ignasi Boix Roure | 13-06-2007

    també m'agrada molt en Julio Cortázar. Pensar en les coses que donem per fetes sempre té el seu punt inquitant.

  • He rigut![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 13-06-2007 | Valoració: 8

    Ei! Està bé aquest relat, trobo que és divertit i curiós.

    Quines aventures al carrer, sembla que no ens en donguem conte!!

    Felicitats pel relat. Salut!

  • humor abstracte[Ofensiu]
    mimí | 13-06-2007 | Valoració: 10

    Molt divertit, ets el millor, et seguiré llegint, et posaré amb els meus preferits. M'agrada el teu sentit de l'humor. Pròximament també publicaré escrits d'humor. Tu m'inspiras!!

    ; - )

    Centaure

  • olé![Ofensiu]
    perunforat | 13-06-2007

    He passat una estoneta genial llegint aquest escrit tan amè i plè de veritats. Escriure sobre les petites coses que ens passen a diari resulta ser divertit i m'encanta!Et seguiré per aquí!
    Raquel

  • Jajajajaj[Ofensiu]
    Underneath | 12-06-2007 | Valoració: 9

    M'has fet riure molt! M'ha recordat moltissim a Sin noticias de Gurb del Mendoza... realment, queda clar que explicar obvietats pot se rmolt enriquidor...

    Ets el millor escriptor de relats absurds del mon mundial i l'univers universal perque utilitzes l'absurd com a filtre per una realitat que s'autofagocita magistralment...

    per allò de "Fem-ho Bé" jeje

Valoració mitja: 9.67