Guerra i combat

Un relat de: L'escriptor mediocre

Fa calor i la cara em sua. El llum que il·lumina els exercicis de física no té pietat. M'aguanto, quin remei!, no vull deixar-me els ulls a l'escriptori.
Intento desxifrar el moviment d'un mòbil en l'espai, mentre, un grup de música intenta canviar el moviment dels Països Catalans.
Entremig dels sons de gralla i melodies de rock, es deixa entreveure la veu del cantant, intentant canviar el rumb de la societat, cridant a la revolta, a l'inconformisme, a lluitar junts per a un nou país, una nació sense reconèixer i poble oprimit.
Sons compassats i lletres enganxoses que m'atreveixo a cantar. Be, almenys allò que deixes anar quan segueixes el ritme xiuxiuejant i intentant cantar una lletra que no coneixes.
Sembla una cançó perfecta, i de sobte, un crit esfereïdor trenca en les parets de l'habitació. Barreja d'alegria, satisfacció i aplaudiments que, no em sobresalten.
Les últimes esperances, ínfimes, però esperances es desfan. Un poble marca la seva fi. A la sala del costat, hi ha la il·lusió del poble del que ens volem separar. Es clar, la selecció nacional (¿?) ha marcat un gol. Ha acabat amb les il·lusions d'un poble: el mundial ja no és al seu abast.
No creieu... que aquesta actitud de rivalitat pot ser sinònim (minúscul) de guerra i combat?

Comentaris

  • Auocomntari de l'autor[Ofensiu]

    Tot el que he descrit aquí és una descripció d'aquell moment i no hi he afegit cap element inventat. El grup de música que estava escoltant era Obrint Pas, concretament el de "Terra (Propaganda pel fet 2002)"


    Juseph

  • estel | 23-11-2005

    ei Jusep! Tot i no ser poesia, a mi em continua agradant! sobretot la descripció del grup de música (és algun en concret per cert?), la pregunta que ho conclou. la deixaré a l'aire... que ara tinc són i això s'ha de pensar en calma!

    jejeje au molts petons! cuida't

    irena