GROOOOOOOOOGAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina
GROOOOOOOOOGAAAAAAAAAAAA!!!!!!!


“Groc és el color dels cabells del meu amor
per el matí, quan surt el sol
per el matí, quan surt el sol.......
i és aquest, el moment, millor de tots....”
J.M.BAULE (“Colors”)

M’explica un amic amb carrera tècnica – d’aquells que ho entenen tot a la primera i ho saben fer tot i, a més, són bona gent – que es pot triar el color de la V sense problemes. Com que jo sóc un desastre per aquestes coses i m’he apuntat el millor que he sabut – doncs mira que és senzillíssim, tiu....- la samarreta m’ha triat a mi: grooooogaaaaa. La que jo volia. Visca!

Anant d’una cosa a una altra, ahir em trobava amb dos tipus d’arguments unionistes la mar de bufons: l’un deia que en Pujol s’havia fet independentista perquè tenia diner a Andorra i l’altre deia que tot això de la V de l’Onze de setembre ho han muntat quatre espavilitats per fer diners.

Ho va dir Raimon ja fa mesos: els únics que donem arguments som els independentistes, els unionistes fan el discurs del no perquè no i després diuen unes collonades que simplement són un insult a la intel.ligència. Jo voldria que ells defensessin la llibertat de tots els catalans del Principat a votar i voldria començar a escoltar algun argument consistent per a que ens tempi o vulguem quedar-nos dins de l’estat espanyol. Raimon no és susceptible de ser un independentista fanàtic ans tot el contrari, és un internacionalista que es veu atrapat entre les raons dels independentistes i les ximpleries i el tancament dels espanyolistes.

De debò cal contestar l’acusació de que Pujol – i ells hi afegeixen Mas – s’ha fet independentista per solucionar el tema dels seus diners a Andorra? Tota la gent que hem sortit i sortirem al carrer tenim diners a Andorra? Els que no surtin al carrer no tenen diners a Andorra ( o a Suïssa o a les Illes Caiman ). Suposo que sí, per això em diuen que Bárcenas vindrà a la manifestació de l’Onze de setembre i que li ha tocat una samarreta vermella.

El tema del mercandatge va per la mateixa línia. No és que molts catalans tinguin un anhel de llibertat, de decidir el seu futur nacional, de construir un país millor, no; és que el senyor Esteve ha trobat la manera de donar-li la volta a la crisi de la seva botiga de vetes i fils a base d’anar venent samarretes independentistes, estelades i no sé quantes coses més. El senyor Esteve ha encertat el màrqueting i ara s’està fent d’or amb eixò de les samarretes i les estelades i “La Puntual” va “viento en popa a toda vela” que diria Espronceda.

I mira que jo hi estic d’acord que amb això del mercandatge independentista hi ha gent que fa diners. I que amb les organitzacions independentistes es creen llocs de treball. I que tot plegat fa bellugar l’economia del país. I tant. Penso, efectivament, en els fabricants de teixits i en els botiguers i els que treballen en el món del transport i en els que tenen el seu lloc de treball a qualsevol organització independentista i fins i tot penso en que tots els bars que estiguin en el recorregut de la V el onze de setembre faran l’agost. I el cas és que em sembla fantàstic. Que jo sàpiga no s’atracarà ningú, no es farà a ningú gastar els seus diners si no vol, etc...

Dissortadament això no és el que ens passa amb Espanya amb moltes coses que no ens agraden i hem de pagar tant si volem com si no amb impostos. Podria començar parlant del quilòmetres i quilòmetres de banderes rojigualdas exteses pel territori i que més d’una vegada i de dos han estat d’una ostentació irrisòria (Aznar em va fer fer una de les dimensions d’un camp de futbol ): tot els diners que valen aquestes banderes no podrien anar, ja no dic a les ONG, sinó a sanitat i ensenyament?

Penso en la promoció de coses tant fastigoses com els braus i no sé si els diners públics que es gasten en això no es podrien dedicar a la preservació dels braus de lídea sense fer-los passar per la seva humiliació, tortura, agonia i mort convertida en un espectacle delirant.

I finalment – i podria dir mil coses més, però això només és un article – penso en l’exèrcit espanyol, un exèrcit que bàsicament ha servit per a muntar guerres civils i atorgar el poder a dictadors. No valdria la pena dedicar tots els diners que ens costa a favor de la pau?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer