Gripau o granota?

Un relat de: rnbonet

Vaig a contar-vos un vell conte.
Això diuen que era, en un temps ja passat, a un país ben allunyat del nostre, que hi havia un rei que tenia una filla. Rossa i esvelta, alta i ben formada, un xic pigotosa, corbes mòrbides i amb molta marxa.
I conten que un dia passejava pel jardí del palau, primaveral com sempre, i que s'apropà a un estany per tal de contemplar els pàmpols d'aigua als reflexos de la llum del migdia. Continuen contant que allà va veure una granota mig endormiscada que, a l'instant d'adonar-s'en de la seua presència, li va dir:
- Ai, bella dama; quin suplici el meu, i quin martiri! En realitat, jo no sóc una granota, sinó un príncep. Una bruixa maleïda em va convertir en aquesta espècie de batraci, fa molts anys. I només em podré transformar altra vegada en donzell l'amor d'una princesa.
La filla del rei, que a més a més d'estar molt bona era ecologista i tenia el cor ample i com de pa beneït, s'apiadà de la granota i la portà, amorosament guardada a la sina, al seu dormitori.
I aquest és el conte… Aquest és el conte que la princesa va contar al rei, son pare, quan va trobar un home nu, i a la seua filla, la princesa, també tota nua, fent rebolcons al llit.
És des d'aleshores que als manuals d'Història se'l coneix com Joan-Pere l'Innocent.












Comentaris

  • Quina troballa![Ofensiu]
    Ligeia | 07-01-2008

    Buscant pel Google el conte del príncep granota, m'he trobat amb aquesta fantàstica versió d'àcid final que no té res a envejar a la clàssica. Això si, jo buscava el conte per llegir-lo a classe i no se jo...
    Resumint: que m'ha encantat (tot i què no m'ha tornat ni gripau ni granota).

    Encantada de llegir-te i fins la propera!

  • Molt original[Ofensiu]
    marco3434 | 21-09-2006

    El conte m'ha agradat sobre tot pel original desenllaç.

    Sort

  • jjajajaja, m'encantaaaa[Ofensiu]
    gypsy | 17-09-2006 | Valoració: 10


    ei, em fas riure molt, em xiflen les expressions que uses.

    Gràcies per enriquir aquest bell paisatge de lletres.

    Un petó!

    gypsy

  • ja ja ja ja [Ofensiu]
    Gemma34 | 25-12-2005 | Valoració: 10

    molt bo. T'anava llegint amb una mica de por. Sabia que seria el típic conte de la granota, i pensava que l'acabaries diferent. Però tan diferent, no!! jajajajaja

    1 petó.

    Gemma34

  • divertit[Ofensiu]
    Shu Hua | 29-03-2005 | Valoració: 10

    és un conte bonissim, molt divertit i original, mira, papa, és que era una granota i tal... S'agraeix que tinguis contes curts (demà me n'imprimeré algun de llarg a la feina), fàcils de llegir perquè són amens i simpàtics.
    Aquest és el segon conte que llegeixo avui, mentre la nena no s'adorm. Em sembla que no ja no hauré d'entrar més vegades, però seguiré llegint una mica més. Si m'ho segueixes permetint, t'explicaré que una de les coses que més m'agraden és quan la nena, mig adormideta, m'agafa les mans i se les porta al coll, mentre em diu: mama, mama, amb sa veu fineta.
    No és que sigui un comentari gaire literari, però com que no sé comentar...

  • Coment[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 15-03-2005 | Valoració: 10

    Je! genial... ens enganyes amb el conte tradicional, encare que les corbes mòrbides ja donaven alguna pista... creia que la cosa aniria pel Serrat, pero fixe't per on que m'ha sorprès trobar l'argument de Cuentame un cuento, de Celtas Cortos! Has sentit mai la cançò? Et recomeno que l'escoltis.

    Quatre ratlles, on, amb poques paraules i poques imatges crees un ambient, una situació i amb un gir al final que encare que esperat fins a cert punt, no deixa de ser sorprenen. Trobo que fer tantes coses en tan poc espai és molt difícil.

  • aix pensava..[Ofensiu]
    Equinozio | 15-03-2005

    k seria repetittiu, que si la granota i el princep, que si un petò... i al final resulta que no té res a veure, o quasi, jo no recordo de petit que ens diguessin que estaven nus i tal( ara no recordo si ho feien) tmb potser perquè estaria adormit.. potser... jejej

    Però que hi farem ara ja no importa si estava o no adormit.A sigut sencill i inesperat dintre del que la petit historia o conte ens permet i tenia un final inesperat

    Equinozio

  • Una princesa ecologista i comprensiva,[Ofensiu]
    Lavínia | 14-03-2005

    un príncep-granota espavilat i un pare-rei que el conte li deuria semblar prou creïble. Així m'agrada, rnbonet, que facis dels contes tradicionals versions politíticament correctes, però dimensionades al realisme-humorístic actual.

    És un plaer llegir-te!

    Nota: se m'ha soclucionat el problema a la feina i et comentaré aquesta setmana.

  • La setmana de...[Ofensiu]
    Llibre | 14-03-2005

    COMENT

    Boníssim!

    És una magnífica versió literària del conegut: "Això no és el que sembla".

    Molt bo, de veritat. Molt encertat. I la mida justa. No cal un llarg relat quan amb poques paraules en tens prou.

    Salut, company!

    LLIBRE

    PD.- M'ho estic passant molt bé, llegint-te, cosa que t'agraeixo (malgrat que no escriguis el que escrius tot pensant en mi, evidentment), perquè porto uns dies una mica lànguids. O sigui que, encara que la teva col·laboració sigui involuntària: gràcies.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357149 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!