Gràcies

Un relat de: sinda

Gràcies

La doctora ha dit que no havia vist mai ningú com ell, que tot el que ha fet durant aquests últims 10 mesos és admirable. Realment, sí, jo tampoc conec a ningú com ell.
Quan era petita jo era la nineta dels seus ulls; ell ho donava tot per a mi, tot. Recordo que cada matí em portava a l'escola i de tant en tant em comprava alguna alternativa al tradicional entrapà de l'esmorzar.
Són poques les vegades que l'he sentit cridar, és tranquil, agradable, una mica fet a l'antiga però només amb la mirada veus la persona més sincera que he conegut mai.
El 31 de març va ser l'últim dia que em va acompanyar a l'escola.
El meu germà, en Jaume, em va venir a buscar a mig matí quan jo estava fent un examen d'història. Em va dir que el pare era a l'hospital, vaig recollir les meves coses i vaig marxar amb ell. Què havia passat? Què estava passant? Què podia passar?
Tanmateix jo no recordo fer-li gaires preguntes al meu germà mentre anavem amb cotxe a l'hospital.
Quan vaig arribar a urgències la mare m'ho va explicar, però encara haviem d'esperar el diagnòstic del metge. L'estona abans que el metge parlés am la mare i en Pere (el meu germà gran) va ser com un malson: ens imaginavem el pitjor amb l'esprança que no ho fós. No podia ser, el pare no havia fet res per marèixer una cosa com aquesta, les bones persones tenen dret a ser felices! Tot i que de situacions com auqesta el món n'és ple. La Gloria, la meva cunyada gran no s'allunyava del meu costat i ni de donar-me esperances, tot iq ue veia en ella la mateixa por i tristesa que tenia jo.
El metge ens va dir que el pare estava estable, que no havia perdut la memoria però que físicament li quedarien seqüèles. Això ens va "tranquilitzar".
Primer van entrar la mare i en Pere a veure'l, després en Jaume, en Simó (el meu altre germà) i més tard jo.
Per anar on era ell havia de passar per un passadís ple de gent gran malalta. Em sentia desconcertada, com estaria el pare? Estaria com aquella gent? Estaria pitjor?
Quan el vaig veure em va caure el món a sobre, sense més ni menys. L'havien conectat a un munt de màquines amb un munt de cables: com a les pel·lícules.
La seva mirada, aquells ulls transparents com l'aigua, que sempre m'havien aportat esperances, que sempre m'havien tret les pors i que havien estat tan segurs d'ells mateixos; ara deixaven caure unes llàgrimes tímides, que jo mai hi havia vist, en veure'm entrar a l'habitació. Llàgrimes d'incertesa, de por, d'amor. Llàgrimes d'un pare que t'he por de no veure créixer a la seva filla. Llàgrimes d'un pare que pateix més per la seva familia que er ell mateix fins hi tot quan qui té la vida en joc és ell.
Hi ha imatges a la vida que són per sempre, i aquesta és una d'elles.
Les primeres hores van ser insoportables,
Els primers quatre dies van ser un patiment constant; els metges ens havien avisat que si l'embòlia es repetia no sabien com ho soportaria el cos.
Durant el tres mesos que va estar a l'hospital no hi va haver dia que no l'anés a verue, no volia que pensés que no me'n recondava, tot i que adonar-me que durant el primer mes no savia dir el meu nom li feia més mal a ell que a mi.
Però és valent i s'estima pru a ell mateix i a qui té al voltant com per no deixar d'esforçar-se ni un moment.
Ha après a llegir i a escriure. Ara torna a caminar, i de ben segur que algun dia tornarà a anara comprar el pa i el diari tot sol cada matí abans que els carrers siguin formiguers.
Ens ha donat una lliçó, i jo li dóno les Gràcies per no deixar-se vencer.
T'estimo.

Comentaris

  • no tinc paraules...[Ofensiu]
    nichs | 02-05-2007

    ...per descriure els canvis que m'ha provocat la lectura, al llarg del text...

    sempre és impressionant i admirable com som capaços de resistir dempeus -quan la llum que ens guia sembla perdre's- fins que l'esperança ens fa renéixer lentament i creure de nou...

    T'envio un munt abraçades, encara més ànims... i sobretot, una petita llumeta per si et fés falta.

    Sisplau, no oblidis que per sobre dels records més tristos i els dolors més profunds cal recordar els millors moments... i, com tu has fet tan bé, donar gràcies per aquest pare tan fantàstic que tens, doblement admirable! : )

    Moltes gràcies per comentar-me i haver-me descobert el teu meravellós relat... Sento no estar a l'alçada per comentar-te'l, aquest... però la identificació en els sentiments m'ha fet escollir-lo

    Espero que em perdonis si "no el valoro": per a aquests texts no hi ha xifra que valgui!

    nichs.

  • un relat...[Ofensiu]
    Capdelin | 18-03-2006 | Valoració: 10

    dur, agraït, tendre i cru a la vegada...
    Si el teu pare t'ha donat una lliçó, tu m'e n'has donat una altra: la sensibilitat d'una filla que malgrat el cop bestial, malgrat la impotència i el dolor interior... té la serenitat d'agrair i d'escriure els seus sentiments... crec que això farà viure i resurgir al teu pare... gràcies per aquesta lliçó d'amor!
    PD. tens raó en el teu comentari sobre el meu poema del diàleg d'una parella: és massa dur, injust i només expressa la visió d'un dels dos... potser ella té motius de sobra per actuar així... i tampoc representa la majoria de les parelles, només és un cas extrem... mira que escriure això, jo que sóc romàntic i tímid i un tros de pa...
    ptons i una abraçada!

  • per sempre[Ofensiu]
    fill de les ombres | 06-03-2006

    "hi ha imatges a la vida que són per sempre, i aquesta és una d'elles"...

    hi ha històries, records i moments, que també són per sempre.
    en el fons de mi, n'hi ha una pila d'aquests compartits amb tu, als que no renuncio malgrat que ara vivim distants.

    també jo et dono les gràcies per ensenyar-me moltes coses, per ajudar-me a treure-les de mi, per aguantar-me-les a mi i... de fet... per compartir una època molt important de la meva vida.

    sé que no he sabut estar al teu costat amb tot això del teu pare, però en la distància i en la pregària, sempre hi ha hagut i hi serà, un bocí de mi per vosaltres.

    mil petons!

  • gràcies[Ofensiu]
    instants | 22-02-2006

    És el que li dic a mon pare quan m'ensenya a enfrontar-me a la seva malaltia amb un somriure, és curiós com canvia la vida d'un dia per l'altre. M'he passat tot el nadal a l'hospital i és curiós com arribes a entendre la vida d'una altra manera, l'únic que et puc dir és que li fagis una abraçada a ton pare de part meva i una altra ben forta per a tu.

    un petonàs!

    Salut!

  • Bonic[Ofensiu]
    SuretIV | 21-02-2006

    Hola Sinda, m'ha agradat molt el teu relat. Sols donar-te ànims, t'ho diu una persona que acava de pasar 4 mesets tancaet en l'hospital i que ja porte 7 mesos patint una enfermetat prou fotuda.
    Ànim.

  • Llibre | 21-02-2006

    Un relat colpidor, el teu. Colpidor per la història que emmarca, per la tragèdia que es desgrana paraula rere paraula, frase a frase, però alhora, i això és, crec jo, el més important, colpidor perquè desperta esperança.

    L'esperança d'un renéixer. D'un tornar a la vida, segurament d'una manera diferent, però amb la força i la voluntat de gaudir de tot allò que ens envolta. De les persones que estimem. Del petits detalls. Del dia a dia.

    Gràcies.

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de sinda

sinda

4 Relats

11 Comentaris

5046 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Miro amunt, veig la neu caure sobre meu.
Ella també mira amunt però no sap què és això que cau del cel. Intenta agafar els flocs de neu com qui intenta agafar el seu somni a al vol. Juga.
És feliç, simplement feliç; potser ne'm d'apendre.



www.fotolog.com/maskins

marteta26@hotmail.com