Globalització

Un relat de: AnNna

Globalització, en el bon sentit de la paraula, significaria unificar el món. Trencar les barreres que impedeixen el lliure comerç internacional. Unir-nos tots, sembrar la igualtat, posar tots els països en un mateix nivell de drets, lleis diverses i condicions de vida. És l'excusa que fan servir els països occidentals, les grans multinacionals capitalistes, per a definir una globalització que l'únic que fa és imposar la seva cultura als més petits, oprimir els pobles dels països llunyans, per imposar-se sobre ells i obtenir productes més barats, pagant a gent que on hi ha misèria hi veu fortuna, i fent-se d'or, incrementant notablement el preu de venta al primer món.
Aquí a Catalunya, doncs, el fenomen de la globalització ens afecta com a tot el món. El fet de que el nostre cotxe o el nostre ordinador provingui de sis o set països diferents, això és globalització. Trobar un Mc Donalds o un Burger King a qualsevol ciutat amb uns quants habitants. Sense anar més lluny, actualment, si el preu del peix està tan alt és per la vaga que fan els pescadors, que és produïda per la pujada del preu de petroli, cada cop més car perquè dos països que ni ens van ni ens vénen estan en guerra. Que cadascú jutgi si això hauria de ser així, i si està d'acord en tenir un món global, o no.

Comentaris

  • quan es tracta...[Ofensiu]
    Capdelin | 02-12-2005 | Valoració: 10

    de política... no cal usar la poesia ni la bellesa literària... tu has anat al gra, a la veritat crua...
    La idea sembla encisadora, utòpica... però en el fons s'amaga la història de sempre: els peixos grans s'alimenten dels petits...
    aquesta bengala que està en les teves mans podria il·luminar la foscor del món... però és tant petita i el mçon tant gran...
    una abraçada!

  • Holaaaa[Ofensiu]
    Màndalf | 14-11-2005

    No vull posar-me en el lloc del teu profe ni molt menys, però pel que has escrit sembla que has entès molt bé el concepte, que ja és molt, perquè de per si és un concepte difús i embolicat.
    Només que en el paràgraf final deixes a l'elecció del lector el que tens que dir ben clar i ben fort: que els bombin als globalitzadors sapròfits!

  • bon esforç[Ofensiu]
    allonsanfan | 11-11-2005 | Valoració: 8

    Pro n es molt curt¿?

  • bon raonament[Ofensiu]
    foster | 09-11-2005

    anNna. Em sembla fantàstic que te'n preocupis, i el que planteges en el teu assaig és tan cert com difícil de solucionar.

    No considero el text com a relat perquè no ho és, i per tant no te'n faig cap crítica. I, com a assaig, potser podries haver aprofundit una mica més. Amb tot, com a opinió té el seu valor.

    foster