Getsòfila

Un relat de: touchyourbottom
Alhora es digueren:

-És el nom que li escau. És presència en esclats blancs, com pampallugues florals. La nostra bebè es dirà Getsòfila, definitivament.

-Mentre no li escurcin...Sòfila!

-Queda...filosòfica. Socràtica?

Somrigueren. Tant ella com ell, mare i pare de trinca que, en moments com aquell, traspuaven una llum identiquíssima, compenetració ultrasuperior als cànons.

-Sí, ja sé la cantarella que estaves pensant. Que en veure-la hem descartat a l'instant. La comences?

Ell abraçà un rutilar daurat i turquesa que l'unia als ulls de l'acabada de parir.

-Èlia.

-Dèlia.

-Amèlia.

-Gardènia.

-I...Noèlia? O sí Èlia? No Èlia?

I amb el joc de mots havien continuat.

-Camèlia.

-Hortènsia.

-Petúnia.

-Peònia.

-Begònia.

-Calèndula.

Ho havien fet engrescats, com ara que ho repetien. Fins que la Getsòfila els tallà estrenant sons que requerien el fluïd matern.

I ells, en Ladre -Baladre- i la Cina -Glicina- van abandonar el joc mentre rebien, del sostre vegetal, una pluja de flors liles i safrà -d'arbres acàcia- i flors fúcsia d'una buguenvíl·lia com una mola de grossa.

Comentaris

  • Neneta florida...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 12-01-2020 | Valoració: 10

    Un nom molt florit l'escollit per aquesta nou-nada...La Gypshofila, de la mena paniculata, que en botànica vol dir "amic del guix" i que també rep altres noms populars com: núvol de núvia, il·lusió de núvia o vel de núvia. És una planta-flor que no pocs anys jo havia collit per a dur a vendre, en paneres curulles fins a dalt, i que eren feixugues com un mort, al Mercat de les flors de matinada. Recordo que per la seva alçada i la meva posició d'esquena vinclada...,em pessigollejava el nas fins fer-me-lo enrojolar i provocar més d'un esternut... Llegir-te,amb tot aquesta diadema de flors que anomenes, em fas retornar a una època de la meva adolescència, joventut i part de la maduresa en flor ... I és que, el cor em diu, que tostemps seràs neneta perenne! Per això, no t'alça cap especial passió, com deixes palès en un comentari teu, els relats amb revolts de caire pornogràfic. Nogensmenys... Ficaria la mà al foc que si que pots poncellar, molt i força, llegint alguns dels meus poemes més florits. Ací tens uns quants on triar...Pètals, Pol·len, Col, St. Ives, Rainbow, Flor d'ibiscus, Menhirs, Veramor i Menhirs!, collits exprés per a Tutouchyourbottom. Bona flairada, Nil.

  • Molta salut per a tots[Ofensiu]
    Montseblanc | 12-01-2020

    Uuummm vinc de llegir dos relats en que hi havia un zombi amb una mà amputada; a l’altre, un munt de cucs i un cadàver; i un poema també amb cucs i misèria. Em calia ara un relat com el teu, que em dibuixa imatges precioses. Flors de noms que en pronunciar-los produeixen plaer i una pluja final barrejant el lila, el safrà i el fúcsia. Ho he vist i t’ho agraeixo. Llarga vida a la Getsòfila!

l´Autor

Foto de perfil de touchyourbottom

touchyourbottom

284 Relats

131 Comentaris

84303 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
"-No m'ha conegut!
-Això és que mai t'havia vist"

"En el moment de morir estava disposada a estimar"

(del film francès 'L'hérisson', que no és un film suprem, però en vaig extreure això).