Geriàtric 'La Convivència'

Un relat de: Vicent Terol
M'havien explicat que aquest geriàtric era especial, diferent a la resta de residències de la tercera edat. I m'havien convençut per anar-hi, tot i les meues reticències d'abans: sempre havia observat aquesta mena de llocs com quelcom depriment.

La vellesa et fa canviar la perspectiva de certes coses. No obstant, fou el que em contaren del centre el que finalment inclinà la balança de la meua indecisió.

Faré referència a l'Antoni per fer-vos cinc cèntims del dia a dia al geriàtric 'La Convivència'. Ell se sent molt útil des que viu ací.

Per exemple, aquest matí ha estat ajudant alguns companys a alçar-se del llit. Després, ha pres part en la neteja de gent del sector C. En les diferents menjades de la jornada, ha fet possible que uns quants homes i dones pogueren alimentar-se, atesa la seua dependència, temporal o definitiva segons els casos. Per la vesprada, s'ha sentit realitzat quan, dinamitzant una reunió, ha observat el somriure d'uns octogenaris.

L'Antoni té vint-i-set anys. Al geriàtric 'La Convivència', els autèntics clients són els vetlladors, els quals paguen per poder atendre persones majors com jo.

Comentaris

  • Tampoc cal arribar al extrem de pagar.[Ofensiu]
    Annalls | 02-06-2013

    Però si que es veritat ,el que te vocació d'ajudar es sent molt recompensat!

  • Estaria bé...[Ofensiu]
    AVERROIS | 21-03-2011 | Valoració: 10

    ...una cosa semblant, no caldria pagar, però voluntariat seria un gran què...Com sempre els geriàtrics encara marquen més les classes socials...Tens diners? Doncs vius els últims dies de la teva vida com un rei, no en tens? Doncs ja saps el que et toca o el que els hi toca als teus fills, si és que en tens. Fins hi tot a les velleses hi ha gent que ha de patir.
    És un bon relat i ple de bones intencions, a veure si es fan realitat.

    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Vicent Terol

Vicent Terol

127 Relats

380 Comentaris

102894 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Tinc un llibre amb 113 microrelats, editat per "El Toll". Es diu Capsa de bombons.

Fusió de fotografia i microfragments a microfragments.

Escrits variats i altres coses a L'aixeta.


Per contactar: surfinpop@gmail.com