Geni i figura

Un relat de: Unaquimera

Mentre empeny la porta d'entrada, nota una pressió a l'estómac. No està nerviós, però. Tothom sap que ell mai perd la calma, és capaç de mantenir-se fred en qualsevol situació: els col·legues ho comenten sovint amb admiració; també parlen amb una reverència no exempta d'enveja del seu èxit llegendari amb les ties.
S'apropa a la barra, demana, seu en una tauleta i aplica la seva tàctica personal: es concentra en petits detalls que li permeten distreure's. El cul femení de l'esquerra constitueix un bon motiu d'observació; tot fantasiejant, trasllada la pressió a l'entrecuix. Com que la sensació és grata i té temps encara, s'hi recrea.
El cul és dins uns pantalons foscos, damunt unes cames llargues que es mantenen separades. La propietària, aliena a l'examen, s'inclina sobre el taulell, i d'aquesta manera ressalta sense proposar-s'ho la rodonesa i rotunditat de les seves natges generoses, un xic excessives donada l'estretor de la cintura. La postura li facilita imaginar una tòrrida escena, fins i tot detallar-la amb moviments, contactes i diàlegs plens d'onomatopeies. La pressió a l'estómac ha desaparegut totalment quan acaba la beguda. Complagut, relaxat, gairebé somrient, reposa llavors la vista en els pits voluminosos de la cambrera. No insisteix gaire. Sap que el seu manso, ara d'esquena fent anar la cafetera, és gelós i aviat es molesta. No li convé que s'irriti, avui no vol problemes.

L'Alba està nerviosa, però es controla. Avui té l'oportunitat de demostrar la seva vàlua; no pensa malbaratar l'ocasió, ambiciona l'èxit. De reüll, mira el rellotge. El temps no passa.

Consulta el rellotge. És l'hora. Paga i, aparentment, camina cap als lavabos, però entra al magatzem. Obre la porta del carreró i entren dues ombres silencioses. Cadascú executa la tasca prèviament assignada. Aviat són dins la joieria; una mica després les caixes són obertes. No ha sonat l'alarma. Ensaquen el botí, recullen el material.
El retorn es realitza com l'anada, sense dificultats fins al magatzem. Dóna sortida als homes, oculta la rampinya a l'amagatall. Quan treu el cap al carreró, un cop l'estaborneix a l'acte.
En recobrar la consciència, d'esma busca l'arma que porta sempre amagada. Encara té la visió borrosa, però ja sap que els ha enxampat la pasma. Intueix que els han delatat. Defensarà la seva llibertat a trets, si és necessari. No es deixarà agafar tan fàcilment com els seus companys: un és a terra, les mans emmanillades a l'esquena; l'altre és cara a la paret, una figura imprecisa l'encanona. Uns passos s'allunyen; sempre actuen en parella, així que segurament són de l'altre guripa, que demanarà reforços.
Ara és el moment de disparar i córrer: ja té la pistola a la mà quan la mirada escala els pantalons foscos i enfoca aquell cul generós, un xic excessiu, damunt les cames llargues que es mantenen separades. Deixa caure l'arma. Mai no ha ferit cap dona que li hagi fet passar una bona estona. No començarà avui.
Somriu. A la trena, quan expliqui detalladament l'escena tòrrida amb la mossa, els col·legues envejaran el seu èxit llegendari amb les ties.

Unaquimera

Comentaris

  • Bona primera part.[Ofensiu]
    Marc Burriel Allo | 03-02-2011 | Valoració: 10

    Hola Unaquimera!.

    El cert és que m'he perdut una mica a la 'segona part' però amb la primera ja val per tot el relat sencer !.

    Has descrit al dit el que em podria passar a mi mateix o a qualsevol altre home, molt bé!.

    Tens una visió de la jugada molt precisa en els relats que porto llegits teus.
    El cert, és que estic aprenent bastant llegint-los, en tots els aspectes.

    Sobre el que em comentes, no publico enlloc més. Tinc quatre o cinc relats escrits abans de publicar aquí. Són relats molt senzills que no tenen més valor que el sentimental i que els tinc guardats.

    Doncs, al tema..que enhorabona! l'has tornat a clavar amb el relat!

    Una abraçadota,
    Sussu.

  • Complicat[Ofensiu]
    Josoc | 06-01-2011

    M'he l'he hagut de llegir tres vegades i no pas perquè no estigui tot ben concretat.
    És interesant des del principi i toca amb tacte la part escabrosa. L'home queda ben definit, la dona... no és la protagonista. En la segona part, en principi, no se sap quin dels dos és el lladre, però queda ben clar al final. No sé com estava plantejat el repte, però el relat t'ha quedat esplèndid! Enhorabona. Per cert, no el vas guanyar?

  • Desperta la curiositat...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 29-12-2010 | Valoració: 10

    des de les primeres línies i es va incrementant fins arribar al final. Això passa en molts dels teus relats, en part pel teu magnífic estil alhora de descriure personatges i entorn, però també per la precisió de les escenes i la possibilitat que el lector pugui apropar-s'hi tant com vulgui, fins i tot fent-nos arribar el que diu la ment de l'actor principal.
    La història m'ha semblat original en la seva estructuració i, sobre tot, molt ben elaborada. Com sempre, només em resta felicitar-te.
    Una abraçada, Unaquimera
    I un bon any!

  • No sé si[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 11-11-2010

    en algun dels molts comentaris que has tingut t'ho han comentat però a mi , el teu relat m'ha semblat un bon argument per a una "miniserie" de televisió. Té tots els ingredients necessaris i resulta molt interessant : agilitat , agudesa ,una lleugera , molt lleugera, .càrrega d'erotisme i un final inesperat.
    Com sempre un plaer llegir-te, Maite.
    Una abraçada amb tota la meva admiració i carinyo.


  • Un repte complicat[Ofensiu]
    iong txon | 08-11-2010

    …un exercici complex aquest del "dos en un", del qual te n'has sortit prou airosa. És un d'aquells relats que obliga a una segona o fins tercera lectura. Això ens permet de passada copsar-ne tots els detalls, aquests acabats d'alta qualitat que sempre poses en les teves construccions. A la fi, la detenció i l'engarjolament no se sap si és el càstig merescut per l'intent de robatori o per la palla mental a què el protagonista s'abandona per fer-se passar el mal d'estòmac, com qui es pren una infusió.

    Com sempre, un plaer llegir-te. Felicitats i aprofito per dir PER MOLTS ANYS Maite!!

    Abrassu,

    Quim

  • Reflexió personal a partir del comentari anterior.[Ofensiu]
    Unaquimera | 07-11-2010

    Agreixo molt sincerament l'amable, raonat i raonable comentari que ha deixat l'amic joanalvol, que és com a persona i com autor, reflexiu de mena, i per extensió sempre em fa reflexionar sobre les paraules que l'he sentit i llegit.

    En aquest cas, escriu sobre un personatge que he creat jo mateixa, i per tant l'incentiu és major.
    Al respecte, penso que algunes observacions es podrien puntualitzar.
    Per exemple: quan es diu "el primer que, els delinqüents procuren, és salvar la pell", em sembla acceptable... però evidentment hi ha moltes maneres de salvar-la.
    En el relat, el delinqüent no perd la pell per no disparar, és a dir, ni mor ni res de semblant... fins i tot, no se sap si realment anirà a raure a la presó.
    Pel seu estil de vida, "salvar la pell" pot equivaldre a mantenir viva la seva fama llegendària, per exemple, que li resulta més "nutritiva" ( anímicament parlant) que la llibertat...

    En fi, no vull estendre'm més sobre aquest tema, perquè també accepto d'entrada que el personatge ( com les persones reals, de fet ) pugui no encaixar, no resultar absolutament coherent ni intrínsecament conseqüent....
    però crec també que la incoherència, la inconseqüència, els defectes, fallades o "sortides de to" defineixen tant als personatges ( i a les persones reals ) com la seva integritat, coherència, atributs i encerts.

    Deixo aquí mateix una abraçada sense peròs,
    Unaquimera

  • Un relat ben tramat...però[Ofensiu]
    joanalvol | 02-11-2010 | Valoració: 10

    mirat a fons el retrat psicològic del personatge, la mossa és una simple "partenaire", em falla. És un lladre, un delinqüent i el primer que, els delinqüents procuren, és salvar la pell. Els pensaments i els sentiments dels delinqüents, són en proporció i grau al seu nivell instintiu, més que emocional i intel·lectual. Això no vol dir que no siguin intel·ligents, sinó que la intel·ligència l'apliquen malament. Actuen pels instints de pocs escrúpols i no s'aturen a pensar en la generositat. El cas és que duu una arma, i no és per gratar-se el cap: és per utilitzar-la. Les sensacions instintives produïdes per les natges que l'inspiren, formen part del joc de la seva personalitat. En breus moments s'obliden.
    No vull estendre'm massa, però psicològicament, el personatge no m'encaixa.
    Com sempre, amiga meva, has sabut despertar l'interès amb un relat ben tramat.
    Felicitats de tot cor
    Joanalvol

  • hehehe,[Ofensiu]
    Xocolatina | 26-10-2010 | Valoració: 10

    m'ha agradat molt!
    L'he trobat divertit, sensual i amb la sorpresa final, sempre t'he dit que aconsegueixes sorprendrem amb els finals inesperats i ara ho has tornat a fer.

    Dona-li una abraçada a la teva amiga premiada de la meva part, i una abraçada si vols i una llepadeta si es deixa. Una altra per a tu!

  • Excelent[Ofensiu]
    Eva Fabrés | 21-10-2010 | Valoració: 10

    Molt bon relat, sempre detalles molt les coses i els teus relats tenen alguna cosa que fa que la gent s'enganxi! m'ha agradat molt moltíssim i crec que valen més les teves històries que les d'alguns famosos!Coneixes a Allan Lee? (la Sílvia) també és molt bona escrivint, no ho sé com ho feu però ja m'agradaria escriure com vosaltres!:D
    Petons
    EEVAA!

  • Sorprenent[Ofensiu]
    Naiade | 20-10-2010 | Valoració: 10

    Com sempre un relat molt ben portat. No sé com t'ho fas per tenir tanta imaginació. Pensava ben bé que aquest cop ens sorprendries amb un relat eròtic, però per variar
    L'has embolicat, aconseguint lligar bé aquestes dues histories que a la fi en fan una.
    Felicita al teu protagonista per l'èxit que té amb les ties.
    Una forta abraçada

  • M'has sorprès, com sempre![Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 19-10-2010 | Valoració: 10

    Amb tu, mai no se sap amb què es pot trobar una. Això sí, el suspense està assegurat i la qualitat del relat també. No sé com t'ho fas per empatollar-te totes aquestes històries. Ja m'agradaria a mi tenir la teva imaginació. Potser si practico... M'hi vaig a posar!

  • Molt, però que molt bo![Ofensiu]
    Núria Niubó | 18-10-2010 | Valoració: 10

    Amb dues històries ben lligades i amb una bona dosi d'erotisme, ens brindes un relat
    dinàmic, ric en la descripció, amb un vocabulari acurat quan cal i col·loquial en els seus moments puntuals, amb un sorprenent i acurat desenllaç.
    Entretingut i divertit!
    M'ha agradat moltíssim!
    I també m'ha agradat poder tenir el plaer de tornar a llegir-te.
    Una càlida abraçada de tardor
    Núria

  • Molt bo[Ofensiu]
    Shaudin Melgar-Foraster | 16-10-2010 | Valoració: 10

    Enginyós i irònic. M'ha agradat molt el final, naturalment, i no solament per la fusió de les dues històries, sinó també pels pensaments de l'home. La dona ni s'havia assabentat de què pensava l'home quan era al bar i ell, al final, se sent com si ella, conscientment, l'ha deixat passar una bona estona. Ui, quin èxit que té amb les ties!

  • Et felicito doblement...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 15-10-2010 | Valoració: 10

    En primer lloc per escriure un relat tan elaborat. Allò dels dos rius que conflueixen en un ho has portat al terreny literari amb un enginy notable. Un text que mereix rellegir-lo per lligar tots els caps i adonar-te que els has resolt amb un final genial.
    En segon lloc per desitjar-te que acabis de passar un dia ben feliç del teu sant.
    T'envio una abraçada molt i molt forta, Maite.

    Mercè

  • Sorprenent[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 15-10-2010 | Valoració: 10

    I insisteixo un Relat sorprenent i creatiu.
    Molt suggeridor i descrit al detall.
    Dos genis i dos figures.
    Humanitat i Sexualitat i molt més no són dos móns separats ni contradictoris.

  • genial[Ofensiu]
    panxample | 14-10-2010

    i sorprenent. he passat una bona estona recreant-me en aquest relat tant brillant i fantàstic.
    Avant

  • Dos riells que s'apropen[Ofensiu]
    brins | 10-10-2010 | Valoració: 10

    Efectivament, Maite, he llegit el relat fins al final perquè volia conèixer com acabaven aquestes històries tan interessants que finalment convergeixen en un mateix espai.

    Et felicito per l'enginy amb què les has sabut relacionar, pel vocabulari que hi has usat, i per les magnífiques descripcions que hi has inclòs. Enhorabona!

    Una abraçada afectuosa,

    Pilar

  • com sempre...[Ofensiu]
    joandemataro | 07-10-2010 | Valoració: 10

    aconegueixes sorprendre al lector amb un final inesperat... et felicito per la història i per la forma d'explicar-la, tan plena de detalls...
    en fi, ja saps que sóc un admirador teu
    per tant, sense voler ser pesat...
    fins aviat
    joan

  • Correcció[Ofensiu]
    Unaquimera | 07-10-2010

    Volia escriure:" la postura d'ella ressalta sense proposar-s'ho els seus atributs davant l'altre.
    Perdoneu, són coses "del directe"!
    Uq

  • Aclariment al comentari anterior.-[Ofensiu]
    Unaquimera | 07-10-2010

    Després d'agrair sincerament el comentari que el senyor jutge va escriure llavors i el seu gest d'ara, adjuntant-ho sota el relat, voldria fer un petit aclariment al respecte: en cap moment la noia "usa" els seus encants, i si s'enten tal cosa, és que no he redactat amb la suficient claredat.
    La trobada d'ambdós personatges principals és absolutament atzarosa i, tal com diu el text, la postura d'ella ressalta sense proposar- la primera escenas'ho els seus atributs davant l'altre, de qui encara ignora la identitat.
    Aquesta ignorància és mútua.
    Per a ell, ella resta limitada en l'escena inicial a una part d'un cos, a partir de la qual fantasieja. Després ella és "una figura imprecisa" que encanona un dels seus companys. Finalment, serà "la mossa" que li servirà de partenaire per enlluernar els col.legues. En cap moment és una dona amb rostre, o amb nom.
    I ella, evidentment, no havia previst com a estratègia l'atracció parcial que desperta en ell.

    I un cop fet l'aclariment, només em resta deixar aquí un grapadet d'abraçades: són per al jutge, els companys de Repte i qualsevol lector a qui li vingui de gust rebre-la,
    Uq

  • Això vaig escriure quan el vas aportar al Repte[Ofensiu]
    SenyorTu | 06-10-2010

    Unaquimera ha triat les històries de dues ambicions: la del lladre de joieries que tenia un èxit llegendari amb les ties i la de la noia policia que usa els seus encants com a part de l'estratègia per aconseguir l'èxit en la tasca de detenir el lladre. Només pot haver un vencedor i ella guanya. El lladre es consolarà, a la trena, explicant les batalletes que l'ajudin a ser admirat pels col·legues pel seu èxit llegendari amb les ties.
    Unaquimera s'ha recreat a encabir aquest argument de pel·lícula ja vista en l'espai disponible del repte. I ha utilitzat totes cinc-centes paraules com acostuma a fer quan participa. Destacaria, sens dubte, la prolífica descripció de la noia i d'allò que provoca en el lladre abans del cop. No és un retrat gratuït sinó que l'autora aprofita amb destresa la referència per configurar el final del microconte.

  • Fins a la captura[Ofensiu]
    franz appa | 06-10-2010

    Faig una rima fàcil per completar el títol, però no desvelaré més, que, com és habitual en la nostra mestra Unaquimera, les darreres línies del relat oculten sorpresa i gir imprevist que fan gaudir de manera redoblada de la bona estona que ja hem passat deixant-nos guiar pels camins, lleus marrades i suaus paranys que ens fan picar, com a pardalets -volgudament, joiosament, pardalets- en el destí errat que, d'un cop d'autèntic geni literari (i amb figura!). se'ns revela tan lògic com fals davant el destí veritable, i no menys lògic, amb què ens fa topar de nassos el desenllaç.
    Admirats i complagut,
    franz

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Unaquimera

Unaquimera

111 Relats

5300 Comentaris

584539 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
Vaig néixer un 8 de novembre fred (sóc escorpí i fredolica des de llavors!) en un lloc diferent d'on visc ara, però sempre he viscut a prop del mar. Penso que a la meva sang porto gotes d'aigua salada. I a la pell, alguna escata...

La mar de blau, per moments tan ombrosa;
la mar de verd, tan bella i perillosa;
la mar de gris, que es veu majestuosa;
la mar d'acer, tan entremaliosa...

El futuro es una acuarela y mi vida un lienzo que colorear...

La vida és bonica, però de vegades complicada.

Gracias a la vida que me ha dado tanto... Me ha dado la risa, y me ha dado el llanto: así yo distingo dicha de quebranto, los dos materiales que forman mi canto. Me ha dado la marcha de mis pies cansados: A quien quiera acompañarmela, por favor vayamos pasito a paso, si hemos de ir mejor de la mano...

He viscut un llarg viatge i encara em queda coratge per avançar... amb les cartes de la vida jugo la seva partida: no em rendiré! Un altre dia ha començat!

... no vale la pena andar por andar, es mejor caminar pa'ir creciendo: volveré a contarte que he soñado colores nuevos y dias claros.

I per uns breus moment una estona de cel, ja no importa el demés, una estona de cel i per un instant tot s'haurà aturat.

Me niego a vivir esclava de mis heridas.

Hi ha dies en què, entre la gent i els crits, sense motiu i estúpidament, crec que sóc feliç. Tinc ganes de cantar i cridar, de saltar i de riure sense cap perquè... Vull estar contenta! Per això m'enfronto al cada dia, sense motius i estúpidament, amb un gran somrís!

Tu sonríe y verás como todo parece que brilla! Los ratos oscuros se harán de colores mientras sobre alegría y no falten canciones. A poquito que sonrias llegará la alegría, de los ratos peores germinan los buenos: sonreir no se compra, no vale dinero. Ei! Sonríe!

Desitjo somriure sense crosses, sense pautes, sense haver de demanar permisos i poder parlar sense estrafer la veu, ... si no us sembla massa.
Duc llunes i cançons per arracades!
El vent, cruel i savi, s'enduu les cançons dels dies que deixo enrere. I per fi, trobo el descans en els somnis perduts i retrobats, en qualsevol revolt del camí que continua.

Per contactar: unaquimera@hotmail.com

Si desitges deixar un comentari, ENDAVANT!
Estaré encantada de llegir-ho i saber de tu: la teva opinió, les sensacions que t'ha provocat un relat, qualsevol aspecte que facis constar, el suggeriment que et sembli més oportú fer serà ben rebut i RESPONDRÉ A TOTHOM més aviat o més tard!

Sóc en aquest web per aprendre, experimentar amb noves propostes, col•laborar amb altres autors i participar en qualsevol fet que ajudi a mantenir viu RC, l'espai que compartim i del qual en gaudeixo:

- Concurs de Microrelats de l'ARC: Secrets. Participant amb relats seleccionats: Dins i fora i Filla.

- Concurs ARC de Poesia Social 2011: Vaig participar amb Ara no sé, publicat al llibre col.lectiu "Tensant el vers".

- Projecte Barcelona, t'estimo: Relataire participant el 2008 i 2011 amb COR A COR, PAS A PAS.

- Gimcana Virtual Literària ARC 2010: participant i Guanyadora! No va ser fàcil, però ja que sap que som una colla de "bojos per les lletres" ;-))

- Poemes il•lustrats: Vaig participar en el concurs, on van seleccionar Enfiladisses.

- Poesia eròtica: Ho vaig intentar i ara alguns dels meus versos són al llibre "Erotisme som tu i jo": AMB, Joguines de dona, SENSE, Xàfec.

- Microrelats: Vaig respondre a la convocatòria, trobant-me entre els autors del volum "10x10 Microrelats" amb Condemnats veïns! (Culpa).

- Reptes del fòrum:
* Repte en prosa, el "clàssic" : He participat com a reptaire i jutgessa.
* Conte, un repte llarg: He participat com a contaire i jutgessa.
* Nanorepte: Nanoreptaire en pràctiques.
* MiniRepte: He participat com a minireptaire i organitzadora.
* Repte Poètic-Visual: He participat com a poetaire i organitzadora.
* MeloRepte: He participat meloreptant i proposant melodia.

- Propostes del Fòrum:
* Taller literari: Relataire participant. Va estar bé mentre va durar... http://es.geocities.com/tallerrelats.
* Interrelat: Relataire participant. Intent de novel.la col.lectiva... http://es.geocities.com/qwark79/principal

- Celebracions col.lectives a RC:
R en Cadena
Els senyors Angel Negre i Gerard Vila Nebot em van encadenar i jo he passat la cadena a: Alícia Gataxica, buscador, estrangera i mjesus.

* 5è ANIVERSARI d'RC!
Vam celebrar-ho a la nostra "enganxosa" manera...
Photobucket