Frases no cèlebres -cites d'un autor desconegut- (I)

Un relat de: Sergi Yagüe Garcia

Breu introducció

Sempre m'ha agradat llegir cites de personatges cèlebres, allà on n'he vist una, l'he llegit amb àvida complaença. Els grans pensadors deixaren per la posteritat uns pensaments que, a dia d'avui, encara són vàlids, i tal i com s'estructuren aquestes sentències, sempre en forma d'asseveració inqüestionable, sembla que no puguin ésser discutides.
Nogensmenys, algunes d'aquestes frases contenen conceptes perfectament discutibles, sempre segons el prisma del lector, de manera que per algú poden ser autèntiques joies del pensament i per algú altre, una vertadera ximpleria.

A continuació us apuntaré uns quants pensaments meus (potser alguna frase està influenciada per alguna cita llegida i assimilada com a pensament propi, el què us puc assegurar és que no he plagiat cap d'elles) que he volgut transformar en "frases cèlebres fictícies", és a dir, que són simples opinions al voltant de temes globals, però "disfressades" de cita, així que, com a tals, no pretenen ser veritats absolutes, ni molt menys, i jo, com a autor desconegut, entendré qualsevol comentari que les recolzi o les contradigui.
Aquest és el primer d'un nombre indeterminat de reculls (crec que no en faré menys de tres) que espero siguin promotors de sanes discussions i/o polèmiques.

Ah, per cert, les frases no segueixen cap ordre quan a temàtiques, les transcric tal i com les apunto a la meva llibreta d'apunts, així que és possible que dues o tres frases seguides abordin temes comuns, i la següent salti a algun altre contingut llunyà i inconnex. Recordeu que només són frases, pensaments d'algú que no és, ni molt menys, una gran figura del Pensament.

Sergi Yagüe

Frases no cèlebres -cites d'un autor desconegut- (I)

La vida és cada cop més llarga i cada cop més incomprensible.

Actualment, seguim sense saber qui som, on anem, d'on venim, ni com, ni per què. Però estem massa ocupats per preguntar-nos-ho.

Al món modern hi ha dos tipus de persona: els que apunten amb un arma i els que alcen les mans.

Tendim a fer-nos la vida més còmoda per oblidar que viure se'ns fa incòmode.

Els amos d'aquest món (que gairebé mai són els governants) han aconseguit fe de nosaltres uns presoners, justament, donant-nos més coses de les que realment necessitem. La paraula "presó" ha estat amagada rere el terme "finançament"

No serem més rics quan més diners guanyem, sinó quan menys diners deguem.

La pobresa comença per l'esperit.

La solidaritat, com l'ecologisme, es practica, no es predica.

L'ambició creu en la immortalitat.

Quan més avança la tecnologia, més clar queda el nivell d'involució humana.

Amb el raonament, l'ésser humà arribà al cim de l'evolució. Des d'aleshores, no hem fet res més que caure.

La curació per malalties com el SIDA o el càncer no es "trobarà" fins que els grans laboratoris hagin aconseguit escampar un parell de noves malalties incurables.

Una força invasora sempre qualificarà de "terrorisme" els actes de "resistència".

El preu de la vida humana es determina a la borsa.

-Continuarà...-

Comentaris

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 25-11-2009 | Valoració: 10

    Hola;

    Coneixes Guimerà ?

    I, www.guimera.info ?

    Doncs nosaltres tenim el desig de penjar històries de les teves.

    Fins aviat

    tribuna@guimera.info

  • Comencem...[Ofensiu]
    Biel Martí | 17-12-2004

    He penjat primers comentaris al fòrum...

  • Interessants![Ofensiu]
    mistika | 08-12-2004

    hola Sergi!
    aquestes cites, no són conegudes (no cèlebres) però ho podrien ser perfectament, per què són d'aquelles que et fan reflexionar. Les he trobades interessants i espero llegir-ne més.!!
    Apa salut!!

  • Una altra[Ofensiu]
    Giser | 02-12-2004

    Aquí va una Sergi.

    La vida és una lluita contra el déu Cronos, només el podem parar, mirar-lo a la cara i dir-li aquesta batalla és meva, malgrat tu guanyis la guerra, quan vivim un moment nanomètric ple de clímax.

    llarga, sí ja ho sé. Però al meu parer ho diu tot del nostre comportament.

    Giser/Sergi

  • Mira,[Ofensiu]
    pèrdix | 01-12-2004

    precisament la que m'ha semblat més atrevida i sense fonament és la de la SIDA i el cancer. Sé una mica de què va el tema, com a mínim pel que fa a la recerca bàsica. S'està a anys llum de poder solucionar-se, és d'una complexitat extrema. I un cop s'acabi de coneixer bé com funciona a nivell molecular la transmissió i propagació de la malaltia caldrà veure com responen les farmacèutiques.

    Coincideixo amb l'opiníó negativa de les grans multinacionals farmacèutiques, però barrejar els temes sense fonament tampoc porta enlloc.

    Mira, el relat dona que pensar. De tota manera mai m'han acabat d'agradar les cites.

  • Més cites ...[Ofensiu]

    El meu egosims és meu (JO)

    Quan neixem comença l'agonia i només quan morim s'acaba (RIP)

  • Recolzo,...[Ofensiu]
    Thalassa | 01-12-2004

    especialment:

    La curació per malalties com el SIDA o el càncer no es “trobarà” fins que els grans laboratoris hagin aconseguit escampar un parell de noves malalties incurables.

    Una força invasora sempre qualificarà de “terrorisme” els actes de “resistència”.

    Thalassa