Franco Battiato. Un gran concert

Un relat de: GTallaferro

FRANCO BATTIATO.
Tan sols amb aquest nom, ja està tot dit.
El gran mestre va oferir el dijous 27 de setembre un concert al·lucinant.
Immaculat, quan va aparèixer a l'escenari, el batec del temps va quedar suspès en una atmosfera màgica.
Amb la seva veu sobrenatural va interpretar un gran repertori. Des de les cançons més noves, pertanyents al "Vuoto" fins a les clàssiques de tota la vida, que ens van fer vibrar a una freqüència sideral, "Yo quiero verte danzar", "El animal", "La Estación de los Amores"...
Battiato, a part de ser un músic excepcional, és un Mestre, juntament amb el seu gran col·laborador, el filòsof Manlio Sgalambro, ja que les seves cançons transmeten profundes idees filosòfiques. Plenes a vessar d'una informació molt valuosa, disten a anys llum de la música putrefacta consumista que estem, malauradament, acostumats a escoltar.
Si escolteu "Upp Patriots to Arms", veureu com el Mestre dilapida aquesta "música" contemporània.
Les seves lletres parlen de temes que connecten amb la dimensió més meravellosa, potencial i insondable de l'ésser humà.
"Chanson egocéntrique", la última que va tocar després de ser aclamat per tots nosaltres i amb la qual va aconseguir que tots balléssim davant l'escenari, ens parla dels viatges astrals, de la recerca de l'espiritualitat, de la fugida de l'ego que ens eslcavitza i ens fa presoners de maia, el món material. "Nómadas" també fa referència als viatges que realitza l'ànima quan estem dormint."Yo quiero verte danzar" ens parla del cercle de la Reencarnació i "El animal" fa referència a la presó de l'anima, el cos, que amb els instints i les passions ens domina.
Ja veieu, doncs, que estem davant un autor excepcional , que us recomano fervorosament.

Comentaris

  • Aniversari[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Critica musical[Ofensiu]
    Naiade | 04-11-2007 | Valoració: 10

    Bona descripció del concert, quasi com si hi hagués anat. Un viatge divertit tot gaudint de la musica. Veig que Franco Battiato va aconseguir un gran èxit.
    M'has fet venir ganes de conèixer-lo. Ja ens fa falta aprofundir en la espiritualitat.

    Una forta abraçada amb musica de fons

  • Música moderna[Ofensiu]
    Bonhomia | 02-11-2007

    Conec el nom però no recordo cap tema seu.
    Això que dius de la música moderna és cert, però ja sabem que la major part de la música d'ara i que s'escolta funciona amb diners.
    Les multinacionals han creat un ambient terriblement terc per als qui agrada la música de veritat.
    Bon retrat.


    Sergi

l´Autor

Foto de perfil de GTallaferro

GTallaferro

67 Relats

153 Comentaris

61235 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Vaig néixer l'onze de maig del 75, el dia de Sant Eudald, patró del meu estimat Ripoll, que guarda com a preuada possessió el magnífic Monestir de Santa Maria.
Des de sempre m'han apassionat les lletres. Pel que fa a la lectura, m'encanta llegir impulsada per la curiositat d'aprendre com comprendre millor el món i també a mi mateixa. Els llibres són el meu millor mitjà de transport cap a nous móns i noves idees. I en referència a l'escriptura, haig de dir que la considero un gran mètode de catarsi que intento practicar sempre que puc.
També m'agrada dibuixar, anar al cinema i multitud de petites coses que donen color a la vida,com acariciar els meus gatets, en Xin xin i en Kiri.

En fi , només dir-vos que em fa molta il·lusió que llegiu els meus relats!!