Si tot fos tan fàcil (Èxit/Fracàs)

Un relat de: flabellina

No entendré mai perquè l'espuma d'afeitar és tan suau i en canvi, en esbandir-la, la pell queda tan aspra. De fet, a l'armariet encara hi tinc aquella crema que em va regalar la Maria fa quatre o cinc mesos "per quan tinguis ocasions especials". Avui me la posaré, més que res per evitar la pedregada que em cauria si em torna a veure tan aspre: després no et queixis de que no trobes cap noia, em diu sempre, si vas fet un pòtol. I jo li dic que, a veure Maria, és que potser tu et fixes en els nois per la pell? Ja saps que no, diu ella, però si no hi poses una mica d'interès seguiràs així fins als trenta. I jo li pregunto que quin problema hi ha en seguir així, i ella no em respon perquè potser la resposta seria dolorosa: ella em mira, trista, i em diu que ja ets grandet i jo ja t'he avisat, ja t'ho faràs.

Ara fa força temps que no ens veiem, i ja tinc ganes de saber què m'explica. Avui fa molt bon dia i segur que vol que dinem en alguna terrasseta i ens toqui el sol que, ara a la tardor, fa tant de bo. Val més que sigui un lloc còmode, que els dinars amb la Maria són sempre llargs. Quan ahir em va trucar, ja m'ho va dir: t'he d'explicar tantes coses! Es veu que ha estat uns dies a Berlín i que ha conegut uns tibetans que hi eren de turistes, i que ha sigut molt interessant i que per fi ha entès d'on venim i on anem i ha descobert el sentit de tot plegat. Sóc una persona nova, em diu.

És força filòsofa, la Maria. Exerceix una filosofia activa: la Maria no espera, la Maria busca i busca tot allò que necessita. Busca sense por, sense por de res. I acaba trobant. De vegades penso que és la persona més valenta que conec, més emprenedora. Es mira el futur de fit a fit, sap què vol i lluita per aconseguir-ho. Avui m'explicarà tot això dels tibetans, els nous projectes que segur que té, volcarà tota la seva energia sobre meu, com si així me'n pogués encomanar una mica. I em preguntarà que quines novetats tinc jo, i jo li respondré que res, Maria, que tot segueix com sempre. Potser veurà una ombra de resignació a la meva mirada i això l'entristirà i tindrà ganes d'ajudar-me. No suporta veure'm així, deixant-me portar pel corrent. La resignació no porta enlloc, em dirà. La vida ja s'encarrega de posar-nos límits: no te'n posis tu també. Em dirà que he de ser optimista, que el món és meu, em dirà que viatgi amb ella, que no entén com puc ser tant negatiu i llavors, per animar-me, potser farà una llista de les meves virtuts: ets llest, guapo, divertit, sincer, amable, ets el tio perfecte! Què més vols? Què coi et passa?, em preguntarà. I el que passa, Maria, és que jo no sóc com tu. I tu t'esforces per ajudar-me, per convèncer-me que no hi ha res perdut però jo no sóc com tu, Maria. Jo sóc un covard.



Comentaris

  • Feliç 5è Aniversari d'RC[Ofensiu]
    mar - montse assens | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Bon relat![Ofensiu]
    Arbequina | 03-01-2007 | Valoració: 10

    Bon microrrelat, vaja. El cert és que aquest diàleg interior és fa bastant interessant i el segueixes molt entretingut. En molt poques paraules et posa davant d'un món molt i molt versemblant, que té vida. Sé de la Maria, dels tibetans, de què li passa a ell... en aquest sentit és un relat francament bo, m'ha encantat.
    Ara... no entenc massa lo de l'èxit i el fracàs.
    Tan se val, per mi, el relat "Si tot fod tan fàcil" és genial.

    Una abraçada i feliç 2007.

    Arbequina.

  • No és fàcil, no[Ofensiu]
    Jansy | 21-11-2006 | Valoració: 9

    Un covard o un tímid, segons com es miri! Un dia o altre haurà de deixar de ser així i enfontrar-se a la realitat o als seus desitjos.

    Un bon relat!

    El que m'ha sorprès més és trobar-me la fotografia d'una exalumna de la Mercè. I dic: mira, passa a dir-li algo!

    Una salutació des del teu poble veí. Ah, i molts èxits amb el grup!

l´Autor

Foto de perfil de flabellina

flabellina

15 Relats

24 Comentaris

15966 Lectures

Valoració de l'autor: 9.27

Biografia:
"Si lluites, pots perdre;
si no lluites, estas perdut!"

A favor dels somnis, dels amics, dels somriures, de la poesia dels petons, de les llàgrimes dolces, de les estrelles i dels horitzons, dels records, de l'esperança, del matí i de la nit, del silenci i del xivarri, de la solitud i la bona companyia, de l'amor passat, de l'amor present, de l'amor futur...

Descobrint el poder de les paraules, enllaçant mots, sorprenent-me amb cada nou poema...
...

www.nuriadomenech.blog.com

[[[Nascuda l'onze de setembre de 1987, martorellenca, estudiant de física i de clarinet, enganxada a la filosofia poètica, a la filosofia cinetífica i a la filosofia artística...]]]