FOTOGRAFIA

Un relat de: gustav
Tot va començar dins d’una d’aquelles cabines fotogràfiques en perill d’extinció. A la fi de l’obligat compte enrere, amb el meu millor somriure a punt per ser immortalitzat, una fogonada inusual em va transportar a un altre indret. De sobte, no cal dir que en estat de xoc degut al prodigi, em trobava solcant l’espai en una nau a gran velocitat. Al meu costat seien un gran simi pelut i una dona amb dos monyos en forma d’ensaïmada. Veure’m envoltat dels protagonistes de la meva saga galàctica preferida va fer que la commoció encara fos més gran. Però, en el moment en que estava a punt d’interactuar amb ells, ja superat l’espant inicial, una nova fogonada em va xuclar cap a la realitat del petit habitacle on, amb veu robòtica, la màquina m’anunciava la impressió de la fotografia. Encara tremolós, vaig obrir la cortineta per recollir la foto amb la meva cara estampada. Però, en lloc d’aquesta, atordit, vaig descobrir la del personatge que acabava de suplantar.
Durant els dies posteriors al miracle vaig estar molt encaboriat, no em podia creure el que acabava de viure. Per fi, passades unes setmane, em vaig veure amb cor de fer una nova visita a la cabina per comprovar si allò havia estat un fet aïllat o podia reviure l’experiència. Així, no pas sense temor, em vaig introduir en el receptacle i, mentre sonava el compte enrere, vaig tragar saliva. A la fi, una nova explosió de llum i un nou viatge. Un cop més travessava l’univers a tota velocitat, però ara la nau era diminuta i jo un bebè alienígena amb destinació a la Terra. Després d’una estona de vol intergalàctic, la llum, la màquina i la foto d’un nou personatge –aquest amb un curiós rinxol enganxat al front— em van retornar al món real. Quan l’endemà, deslliurat de les pors inicials, vaig voler tornar a repetir l’experiència, l’aparell no es trobava en el seu lloc i, per més que vaig buscar, no el vaig trobar en tota la ciutat. Des de llavors, he visitat centenars de fotomatons de tot el món sense èxit.

Comentaris

  • Calders[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 19-04-2017 | Valoració: 10

    Caram, llegint el teu relat m'has fet pensar en Pere Calders i els seus contes fantàstics. D'una situació quotidiana en feia un conte. Moltes felicitats! Una abraçada.

    Aleix

  • És ...[Ofensiu]
    Bonhomia | 18-04-2017 | Valoració: 10

    ... curiós i original, sobretot original perquè el text narra una experiència on tot té lògica, i degut a l'argument no crec que sigui fàcil d'elaborar.


    Sergi : )

l´Autor

Foto de perfil de gustav

gustav

60 Relats

90 Comentaris

36685 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
M'agrada escriure. Escric sense pretensions i sempre que puc, quan no puc (qüestió d'obligacions quotidianes), me n'adono que ho enyoro massa.

jsimon24@xtec.cat