Fòrum de gats

Un relat de: Alícia Gataxica

Aquella nit era estupenda. No feia fred i la primavera portava flaires florals, d'aquelles que no solien sovintejar als patis de veïns de les ciutats.

Va saltar d'una teulada a una altra, i amb el seu caminar felí, elegant i suau va lliscar per la barana del cinquè tercera fins arribar al pati de veïns de Gatamaula Era una gata vella i un xic queixosa, però molt divertida, i la Gataxica sempre començava el seu recorregut nocturn vers al fòrum de gats per la seva casa. Més avall estava la Gatanocturna, però aquesta no venia sovint al fòrum. Li agradava fer miolesia, i preferia miolar a la lluna, bonics mèus ben fets i lligats.

La Gataxica donà pressa a la Gatamaula. Encara havien de recollir al Gatferotge. A la Gataxica li agradava molt recordar velles batalles de bandes gatunes. Les històries dels gats de l'arbre vell defensant el territori dels gats francesos i les lluites campals pel bosc del parc que van tenir els gats catalans contra els gats perses, eren les seves anècdotes preferides, i el Gatferotge, d'explicar combats i batalles en sabia tres mèus i mig. Era un gat gran i corpulent i el seu aspecte era ferotge, i això a les gates ja els anava bé, que elles eren molt independents i no volien mèus-mèus amunt i avall ( bé, depenent del dia, que a vegades la Gatamaula trobava al Gatbibliotecari i llavors a la resta ens deixava ben plantats)

Quan arribaren al fòrum la Gataxica féu un gest compungit. La Gatafòrum ja era allí.
- Es que no es cansa mai? - va preguntar amb veu un xic rancuniosa. Gatferotge se la mirà amb picardia.

- Au! Que no hi ha per tant! I els seus mèus semblen sempre molt encertats. - Ella és mirà al gat i amb la Gatamaula feren un miol de complicitat. El gat les mirà sorprès.

- Mira noi, aquesta Gatafòrum és una ratasàvia - Replicà. El gat la mirà amb certa negligència. De fet escoltava l'altra gata.

- Mèu, mèu, mèu mèuuuu, mèu, mèu mèu, mèu-mèu, remèu, requetemèu, remèu, mèu, mèu, mèuuuuuuu- continuava la Gatafòrum que no semblava necessitar respirar.

- Els seus comentaris són complerts i tothom vol que comentin els seus mèus.- Digué el gat contundent.

- Oi! I tant!- Replicà la Gatamaula- si et comenta ella bé, ets el rei del mèu, doncs ella pontifica, mai no s'equivoca així que si diu que mioles bé... renoi, les assistències als teus mèus es dupliquen. Ara no vulgui la divina gatuna que ella et critiqui desfavorablement, perquè noi, l'has ben fotut llavors.

- - Au! Que exagerades sou! - Les dues es van mirar i feren cara de circumstàncies.

- És clar, com a tu t'ha comentat bé tots els teus mèus!- El gat posà de punta tots els seus pèls, avergonyit.

- Hola nois... com va el fòrum, vaja la pesada aquesta de Gatafòrum ja està aquí?- el gat que acabava d'arribar era un pèl massa prim i a vegades un pèl massa esquerp però tothom el tenia per un elegant gat de la part alta del barri i els seus mèus estaven ben considerats. Gataxica li aixecà la cua.

- Si, Gatcampió, aquí tens a la divina gatona dels comentaris de mèus.- El gat mirà amb rancúnia a la Gataxica.

- Doncs a mi no em comenta els meus mèus- Gatamaula féu un breu somriure i amb cara de complicitat replicà.

- És que els teus mèus estan per sobre de cap comentari.- El gat s'estarrufà tot ell i el Gatferotge aixecà la mirada a les estrelles, amb un gest sorrut.

- Però és que no callarà mai, de miolar, aquesta gata?- El Gatferotge semblava intentar participar, però no havia manera, només la Gatafòrum omplia tot el fòrum de gats aquella nit.

- Mèu, mèu, mèumèumèumèu, mèu, remèu, requetemèu, mèu, mèu, mèu...- seguia i seguia la gata.

- Pensàvem que t'agradaven els seus mèus- digué un xic sarcàstica la Gataxica. El Gatferotge es llepà una pota amb delicadesa estarrufant els pèls i mogué el cap de costat.

- Home, sí, però això és un mega mèu, que en un fòrum de gats cal que parli tot hom, no només ella. Que no dorm mai?- La Gataxica féu un gest d'incomprensió.
- Home noi, els gats són animals nocturns, dormir deu de dormir de dia.- El Gatcampió mogué el cap.
- Què va noia, si et passes de dia la sentiràs miolar igual.
- Ui! Sí! Jo moltes tardes quan surto una estona a maulejar al sol, la trobo per aquí- replicà la Gatamaula.
- Doncs a mi m'agrada, em corregeix els meus mèus, i és una gran mestre de mèus, amb la seva disciplina i ajuda aconseguiré ser un grau miolador ....- tots es van girar a mirar al Gatnoi amb condescendència.
- Divina gatuna joventut - digué Gatamaula amb un esgarrap d'ungles. I la Gatafòrum seguia amb el seu darrer comentari de mèus :
- Mèu, remèu, requetemèu, mèumèumèu, remèu....
- Doncs segons la Gatafòrum es tracta, moltes vegades, de petites acotacions que encarrilen el fil argumental amb fluïdesa i alhora ajuden a aclarir els mèus... i jo crec que té tota la raó. - la Gatamaula ignorà les explicacions tècniques dels miols de la Gatafòrum. Ella ja era gata vella per venir-li amb contes de nens.
- Sabeu que ella també va estar a la presentació de l'edició musical de mèus "mèusencatalà.com versió 1.0"?- Gatferotge ara sí que semblava enfadat. Va fer una bufada de gat. Gataxica va arquejar l'esquena divertida.
- SÍ. La Gatafòrum no tenia cap mèu a l'edició musical, però nois, va gaudir com la que més.- El Gatcampió va replicar.
- És clar... tothom que estava en aquella edició de mèus hi era perquè ella va miolar un bon comentari de mèus al seu favor. De tothom excepte dels meus mèus. - Gataxica i Gatamaula, bufaren esgotades i fartes. No es cansava mai aquell de miolar del seus mèus?
- Doncs a mi em va agradar, va fer que tots poguéssim compartir els nostres mèus. Jo li vaig fer esgarrapar la meva còpia del mèusencatala.com- Ara la bufada la van fer tots quatre gats i el Gatnoi es va arronsar amb els pèls de punta una mica cohibit.- Doncs a mi em va agradar que anés a la presentació. Era l'ànima dels mèusencatalà.com- Gatamaula féu un gest de comprensió a Gataxica i ambdues amb un somriure de complicitat es giraren a escoltar a la Gatafòrum. Una cosa era ben certa: propaganda del meusencatalà.com, la gata, fer-ne, en feia.
- Mèu, mèu mèu mèu, mèusencatalà.com, mèu, requetemèu, remèu.- Continuava la gata pesada aliena a la conversa dels altres gats


________________


- Què collons és aquest orgue de gats!- cridava una veu força enfadada- que són les quatre de la matinada per amor de deu!
- És aquella gata pesada de cada nit!- Va replicar Oma- Au! no facis escàndol que estàs despertant a tot el veïnat.
- Despertant! despertant! Qui nassos vol que dormi amb aquest concert?- va respondre Tech molt enfadat- Que l'ajuntament estigui pel que ha d'estar i foti fora del fòrum aquest gats enlloc d'anar ensorrant la ciutat.


Comentaris

  • Viva...,[Ofensiu]
    rnbonet | 09-05-2005

    ...divertida, críptica -a estones-, aquesta "Gatmàquia" afegeix "solera" als teus relats.

  • quin stress[Ofensiu]
    mpaka | 14-04-2005 | Valoració: 7

    Alícia,
    Per mi molt original i molt encertat el títol, ja que el meu mail és mpaka, osigui gat es swahili!!!
    Doncs això, que continuis amb aquesta imaginació tan desperta i amb moltes ganes de continuantr escribint i oferint els teus relats!!!
    Mpaka

  • Que parli?[Ofensiu]
    Llibre | 14-04-2005

    Mira... per començar et diré que tinc molt clar qui és la Gatafòrum. Que em sembla que també puc ubicar la Gatamaula i el Gatnoi. Tinc sospites de la veritable personalitat del Gatferotge. Els altres... m'ho hauria de plantejar amb més calma (un element, aquest darrer, del qual no disposo aquests dies).

    Però hi seguiré pensant.

    Salut!

    LLIBRE

  • Digues... digues...[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 13-04-2005

    Doncs això digues... que jo també tinc una gata pesada al pati pero a ma filla li encanta així que...

  • És que no me'n puc estar...[Ofensiu]
    Llibre | 13-04-2005

    perquè si kispar fidu hi ha trobat marro, en aquest relat... millor no explico tot el que hi veig!

    (Fora de context: avui una gata s'ha enfilat a la teulada de la casa que tinc just al costat... i pels mèus que feia, que no em deixaven treballar, jo diria que era la Gatafòrum!)

    Salut!

    LLIBRE

  • MèusdeGats.com[Ofensiu]
    kispar fidu | 13-04-2005

    Quin conjunt de Mèus! Carai! Un fòrum on cada gat hi fica la seva urpa! (alguns més que altres... és clar... però...)
    Intueixo una mala"energia" cap a una de les gates, no? (la veritat, és que no sé de qui és tracta... [espero no sé jo... jajaja] però es veu que hi ha marro... hiha gat amagat... i mai millor dit!)

    Pel que fa al relat en si, el trobo original. Original manera d'explicar la relació entre els quatre gats de RC (quatre gats no és pas el número més adequat per definir-ho, però és per seguir la tradició de la frase...) que entre mèus i maus anem creant un fòrum conjunt: un Fòrum de gats.

    (Seguint amb els antics coments... jejeje)

  • Gatada[Ofensiu]
    Biel Martí | 13-04-2005

    Gatada total aquest relat, Alícia. La idea és original i, efectivament, fa gràcia identificar certs personatges sense pèl estarrufat amb alguns dels gats que surten, fent d'aquest orgue de gats tot un homenatge a les trobades i al fòrum. He de dir però, que m'he embolicat una mica amb tants gats diferents i tant de diàleg, però és només qüestió de despertar-se una mica més, que és d'hora al matí.

    Biel.

  • forum de gats[Ofensiu]
    abeixa | 13-04-2005 | Valoració: 10

    original

  • diferent[Ofensiu]

    molt original

  • Després d'imprimir...[Ofensiu]
    Llibre | 11-04-2005

    el relat, i ja amb una mica de temps, me l'he pogut llegir amb més calma. I vés per on! Reitero el que vaig dir: hi entreveig més d'una semblança, entre els teus gats i alguns personatges coneguts.

    No només hi trobo imaginació (característica que ja forma part del teu estil literari), sinó una fina ironia que no arriba al despropòsit. I això no sempre és fàcil d'aconseguir.

    Els diferents personatges-gat van entrant en escena seqüencialment, de forma que ens són presentats sense pressa i amb ordre. Un detall a destacar perquè en un fòrum de gats... n'hi deuen haver molts, no, de gats?

    I el joc lingüístic entre el món animal i el relat: per exemple els gats fan mèus en el fòrum enlloc de missatges; hi ha una l'edició musical de mèus "mèusencatalà.com versió 1.0", enlloc d'un llibre "relatsencatala.com versió 1.0". Res: molt encertat.

    Salut!

    LLIBRE

  • Quina "gatada"[Ofensiu]
    Lavínia | 10-04-2005 | Valoració: 10

    Alícia! Tens una capacitat narrativa gran i trasllades no del món real a la ciència ficció, sinó que ara, com en les faules, fas un crònica -crítica, però sana, del món real al món dels animals, concretament del gats.

  • Cats![Ofensiu]
    pivotatomic | 10-04-2005 | Valoració: 8

    Aquest relat, plena d'imaginació, ironia i... per què no dir-ho? sana mala llet, m'ha fet recordar aquell musical tan famós del Lloyd Webber.

    Només que el teu argument és milllor!!!

    Un vot per tú, reina dels felins...

  • Imaginació[Ofensiu]
    Charly | 10-04-2005

    Sí, molta imaginació.

  • Una gatsalutació![Ofensiu]
    marc (joan petit) | 10-04-2005

    Alícia!

    Quin orgue de gats, realment. I molt bona la associació de Relat a RelGat... jajajaja
    Potser sí, que semblem, tots plegats, una reunió de gats, que parlen extrany i que entre mèus i miols van passant l'estona mentre altra gent circula cridant: prou del soroll!!!!

    De totes maneres, quina imaginació!

    Una gatabraçada,

    Marc Freixa (Joan Petit)

  • uiiiiiiii això dels moixos ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 10-04-2005

    he esperat si algú feia algun comentari per lo de que resulta vagament familiar .... de totes maneres em mantendré a l'expectativa per no ficar la pota ... tens una imaginació tia ...

    Una moixonia

    Conxa

  • Ui, ui, ui !!![Ofensiu]
    Llibre | 10-04-2005

    No sé si comentar-te'l, Alícia, aquest relat.

    "Fòrum de gats"? No sé per què, però tot plegat... el que hi expliques... m'ha resultat vaguement familiar.

    Ara no disposo de gaire temps. A la tarda, o demà, m'hi posaré de nou. Però primer me'l vull llegir amb més calma.

    Vaig a imprimir-lo.

    Salut!

    LLIBRE

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de Alícia Gataxica

Alícia Gataxica

45 Relats

322 Comentaris

83905 Lectures

Valoració de l'autor: 9.43

Biografia:
"El qual està segur de conèixer la fi de les coses quan tan sols han començat a realitzar-les és o un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà un home desgraciat, ja que ha posat un ganivet en el cor de l'enigma"






R en Cadena

"Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la senyora Gali i la senyora Aisha "

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")