Fora de servei

Un relat de: crohnic

-Et deixo, Ricard-. Amb aquestes paraules es va acomiadar del seu marit. La Marga no podia perdonar la passatgera relació sexual que el seu home havia mantingut amb la secretària.

En Ricard, un catòlic empedreït, no hagués pogut imaginar mai que, dos dies després d’haver-se confessat, tot el poble coneixeria amb pèls i senyals el seu secret de confessió.

Indignat, l’home va tornar a l’església amb el propòsit de trobar una raó que justifiqués aquella manca de confidencialitat. Un cop allà, va entrar al confessionari i va prémer la tecla d’inici. Neguitós, esperava escoltar el missatge enregistrat que sempre repetia el mateix: “Si ha comés un pecat pressioni el número u, si n’ha comés dos o més pressioni el número dos”. Però això no va succeir i, incomprensiblement, el que la màquina va emetre, després de revelar el seu nom complet, va ser la gravació de la seva confessió. D’aquesta manera, no era d’estranyar que tots els que s’havien confessat darrera seu conguessin els seus pecats.

Totalment fora de sí, en Ricard va començar a donar patacades a l’aparell. El soroll dels cops el va delatar i va provocar que un individu, que duia estampat a l’americana “guarda eclesiàstic” i que s’encarregava del manteniment de l’església, el fes sortir amenaçant-lo que si no trucaria a la policia.

En Ricard, capcot i pensatiu, va sortir sense oposar resistència. Estava convençut que, si aquelles màquines no haguessin substituit als capellans, la seva dona no s’hauria assabentat mai d’aquella infidelitat. Malauradament per ell, l’ofici de capellà s’havia extingit feia anys. Renegant i maleint les noves tecnologies, l’home va tornar cap a casa, on ja no hi trobaria la seva dona.

Mentrestant, a l’interior de l’església, el guarda eclesiàstic s’acostava al confessionari automàtic i, després de comprovar que l’artefacte no funcionava i davant l’esguard tafaner dels feligresos, hi col•locava un cartró en el qual es podia llegir “fora de servei”.

Comentaris

  • Un relat de ciència-ficció[Ofensiu]
    nuriagau | 27-05-2011 | Valoració: 10

    Ens has ofert un sorprenent relat d’una possible conseqüència que podria comportar el sagrament de la confessió al futur. La narració enganxa des del primer moment i la dosificació de la informació està feta amb molt d’encert.
    Ens seguim llegint,
    Núria

  • Els efectes col·laterals de la tecnologia són inescrutables.[Ofensiu]
    Jofre | 14-03-2011 | Valoració: 10

    La polivalència del rètol “Fora de servei” és considerable: hi podem descobrir, com en aquesta ocasió, un relat àgil i enginyós, molt original. M’ha agradat. Gràcies pel comentari.

  • I és que [Ofensiu]
    panxample | 26-02-2011 | Valoració: 10

    no et pots fiar de res i de ningú i menys encara de les màquines maquiavèl·liques.
    Boníssim.
    em plau oferir-te, "Pare he relliscat" va en la mateixa direcció.
    Avant

  • Molt bo![Ofensiu]
    copernic | 25-02-2011

    Fins i tot, diria que genial. Està tot tan ben lligat que la lectura es fa instantànea, fugaç amb aquesta fina ironia que conté. Tot el relat està embolcallat en una teranyina de versemblança que la fa encara més atractiva quan veiem que podria ser un text de ficció però en canvi, amb el realisme que ho descrius, no deixa de tenir un halo de credibilitat. Fantàstic!

  • Alça, aquest no és meu!!! jejeje[Ofensiu]
    angie | 15-02-2011

    Un bon relat. Sobretot el començament, que fa entrar al lector de cap. Hi he entrat perquè l'he vist a darrers comentats i creia que la màquina avisadora de comentaris s'havia tornat a espallofar, jeje... jo en tinc un que té el mateix títol, ara que, bé, enfocat en un altre context... I sobre això que dius a la bio dels límits, tens tota la raó, i és tota la raó també per la qual acabem tornant a escriure després de temporades de sequera...
    Fins aviat!

  • Secrets escampats[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 15-02-2011 | Valoració: 10

    Relat fantàstic, Crònic! Fantasia, realisme i constància d'un temps. Crítica social, a les noves tecnologies, a l'església, a un mateix. M'ha encantat i veig que tens moltes coses a dir. Et continuaré llegint perquè alimentes als que ho fem. Gràcies! Una abraçada.
    aleix

  • què bo[Ofensiu]
    joandemataro | 15-02-2011 | Valoració: 10

    realment un relat original i fins i tot diria que possible en un futur
    abraçades
    joan

Valoració mitja: 10

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

191778 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!