Fogueres

Un relat de: rnbonet

FOGUERES
(Apunt de guió cinematogràfic -"literari" només- d'un avantprojecte de futura NIT DE SANT JOAN)

Època: any 2007 a.C.

Lloc: sota uns arbres als voltants de Cova Foradada.

Personatges:
EMPAR: tretze anys, menuda, cabell curt. Abillada amb una pell de ‘capra hispànica' i bossa -a joc- de serp marina.
VICENT: quinze anys, pelut, nas ‘borbònic', cabell llarg. Abillat amb un tros de pell de ‘leo cavernícola' tapant-li el penjoll.

I comença l'acció:

EMPAR.- Ha dit Llargamemòria que serà una nit de festa. Oferirem als esperits nostrats, en aquesta curta nit de l'any, raïm i bacores, i d'altres...
VICENT.- Sí, ja ho he escoltat al pregó! Ens fecundarem els uns als altres... Encendrem fogueres, torrarem sardines...
EMPAR.- Oix, sardines! Amb la pudor que fan! Els meus pares m'han dit que a la meua família (SUBRATLLANT ELS POSSESSIUS) farem una torrada de xulletes de cabrit i costellam de porc senglar... "que te cagas!"
VICENT.- (Amoïnat i sospirant) Doncs la mare m'ha esmentat el peix... (Animant-se) Però, xicona, el meu oncle m'ha fet uns petardots que...! Ja he estat provant, ja! Només amb un xiscle de fricció comuna de dues pedres de foc... i fan un ‘booooumm' de puta mare!
EMPAR.- (Gratant-se amb la mà dreta el cap i amb l'esquerra l'entrecuix) Vols dir? I no has escoltat, al ban... la part de fecundar-se en grup? Sí, fins que ens arribe la llum del pare Sol altra vegada, cardant pels descosits.
VICENT.- Alguna cosa m'ha arribat a l'orella. Vols dir que serà tan fort?
EMPAR.- No ho sé! Però... i si trencàrem el costum ara mateix... ací, sota els pins, damunt la pinassa...
VICENT.- És que... contravenir lleis; esgallar normes...
EMPAR.- Va, que el cap no se n'assabenta! I la meua bacora està presta i desitjosa! Que la nit serà molt curta! I que serem molts a fotre, després! Mostra-me-la, xicon... (Li aixeca les pells) Aix! Quina piuleta! (fent una rialla "sandunguera" i còmplice) Vols dir que explotarà?

***************
I deixem pel temps, la memòria i excavacions ulteriors, -si s'escauen i l'administració futura dona els permisos pertinents- la continuació del guió.


Comentaris

  • Dos haikús d'estiu encadenats,
    un home espavilat de Xeresa,
    a La Vanguardia va enviar.
    La Banyeta els va llegir,
    i d'ells en va gaudir.

    Molt bons amic !. Pilar :-)


  • vaja, noi[Ofensiu]
    ANEROL | 28-06-2007 | Valoració: 10

    ets molt divertit

  • Bon guió[Ofensiu]
    CarlesRRPP | 27-06-2007 | Valoració: 10

    S'hauria d'allargar un pél la història però té un bon inici!

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356247 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!