Foc!

Un relat de: Elboigdelsmots
Va sentir el crit esquerdat, vorejant el gall, ridícul, i va pensar en la incongruència: la mateixa paraula que servia per alertar d’un incendi (foc, foc!), o per demanar un encenedor (¿que té foc, sisplau?), o per celebrar determinades festivitats (oh, focs artificials!) –a banda de tot el reguitzell de frases fetes que com fogonades li venien a la memòria (foc d’encenalls, posar la mà al foc, treure foc pels queixals, jugar amb foc)–; aquell monosíl•lab humil, associat al caliu d’una llar, als antics brasers de la seva infantesa, a l’estufa alimentada amb esclòfies de casa els avis, a les nits passades vora una foguera quan sortia d’excursió amb els amics, a la passió que l’inflamava quan va conèixer la seva fogosa primera xicota, a l’olor de la llenya, del tabac de pipa, del carbó, de la cendra; aquelles tres lletres inofensives, ara pronunciades amb un to autoritari que no admetia matisos ni discrepàncies, dirigia les vuit bales directes al seu pit, on s’hi van encastar amb ferotge avidesa. Es va desplomar meravellant-se dels prodigis de la polisèmia.

Comentaris

  • Ves a saber...[Ofensiu]
    AVERROIS | 27-08-2011 | Valoració: 10

    ...que et deu passar pel cap quan estàs en un moment així. Els forats dels canons dels fussells deuen ser tan negres que caus en un pou sense fons. O com el teu protagonista, el cervell lucubra pensaments per allunyar-se.
    Un bon relat, si senyor!
    Una abraçada.

  • coincideixo...[Ofensiu]
    joandemataro | 27-08-2011 | Valoració: 10

    un bon relat, ben treballat i amb un final realment original
    et felicito
    j.

  • Molt bo![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 26-08-2011

    Veig, o millor dit, sento que has tret l'artilleria (literària) i has apuntat molt, però que molt bé. Jo diria que has fet diana, o millor dit, mat!
    Tot un plaer llegir-te, Elboigdelsmots o , ves a saber, Elboigdelsmats!

    Salutacions,

    Mercè

  • Vuit bales d'adéu[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 26-08-2011 | Valoració: 10

    Renoi, quin relat tan ben escrit i tan trist alhora. La primera frase ja fa posar la pell de gallina acústica i la darrera el silenci definitiu. Entremig una sèrie de paraules i frases molt ben enllaçades, al seu lloc concret. Tot molt ben treballat i enquadernat. Un gaudi per la lectura, per la literatura ben treballada. Una abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Elboigdelsmots

17 Relats

65 Comentaris

27833 Lectures

Valoració de l'autor: 9.68

Biografia:
Elboigdelsmots té una personalitat polièdrica, i és el resultat de les inquietuds lingüístiques de tres relataires: Calderer, Vincent i Vladimir. Calderer és el responsable de "Paraules" (que és el text fundacional), "Esbarriar", "Però", "Prou!", "Conxorxa", "Contes" i "Endebades".. Vincent ha contribuït amb "Acomboiar" "Horabaixa" i "Desori". Vladimir ha escrit "Esllavissar-se", "Aixopluc", "Copular" , "Esbiaixar", "Tisana", "Foc!" i "Baldufa"

Però això no ha fet més que començar… El diccionari és ple de paraules suggestives que aniré treballant per oferir-vos!