Fill d'Igualada

Un relat de: rmoyab
L' altre dia gairebé no el vaig reconèixer a la plaça de Cal Font. Caminava ràpid amb la mirada perduda en el buit del seu món. Els seus ulls estaven enfonsats en els ossos angulars de la cara desfigurada. Semblava un zombi pudorós lliscant com una serp entre joves amb serrell i wonderbrà a l'ús. Portava una bossa de plàstic igual que una adolescent porta la seva bossa estampada d'ossets molt tendres. Quelcom valuós portaria, potser ampolles de plàstic, quincalles o simplement merda. El seu cos, sense massa muscular, sospirava per obtenir aliment venal, la seva fam denotava tristor i mort. Trenta anys abans era tot vida, un nen feliç que jugava a la baldufa als carrers d'un barri amb nom de mare de deu, com molts barris miserablement obrers. Formava part del paisatge dels anys setanta, edificis malalts, bars bruts i carrers sense asfaltar com els somnis inacabats dels seus veïns emigrants, humils somnis i humils esperances posades en els seus fills. Va créixer a l'ombra d'aquesta ciutat, entre iguals i cotons per netejar les agulles del plaer i finalment, com una gota més, va caure en la freda terra de la desesperació. Va perdre tota il•lusió i ningú no el va estimar mai més. Ara el futur ja és realitat i es presenta cruel i inhòspit per a un supervivent entre perdedors morts i oblidats. A la seva ment no caben records infantils que puguin almenys tapar l'ansietat de la seva ànima. Em va mirar fugaçment però no em va reconèixer. M'hagués agradat dir-li que el recordava, parar el món i que tornés a néixer en un de nou, però ja era tard i ja no era aquell nen que jo recordava. Va esquivar a un jove amb corbata banquera que semblava molt preocupat, va enfilar el carrer Argent i va desaparèixer entre un riu d'igualadins, potser cap al seu cau, segurament cap a la mort. És fill d'aquesta ciutat, encara que ni preferit ni predilecte.

Comentaris

  • Els desconeguts[Ofensiu]
    Antònia Puiggròs Muset | 01-08-2012 | Valoració: 10

    A vegades diem que a Igualada tothom es coneix. Qui coneix els vençuts i els oblidats que caminen amb la mirada perduda per la ciutat? Potser algú els va conèixer en el passat, ningú els coneix ara. Magnífic relat,rmoyab,

  • Destí[Ofensiu]
    rmoyab | 13-11-2011

    Si, potser el destí o la fatalitat, en qualsevol cas l'oblit.

  • Destí[Ofensiu]
    Grocdefoc | 12-11-2011 | Valoració: 10

    Parles del destí, sense esmentar-lo. M'ha arribat i m'ha agradat el teu relat... i Benvingut, perquè ara m'adono que fa molt poc que ets per aquí.

  • Igualada[Ofensiu]
    rmoyab | 11-11-2011

    Gràcies Aleix. Encara que no ho sembli això també és Igualada.


    Salutacions

  • Retrat en blanc i negre[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-11-2011 | Valoració: 10

    Potser alguns creuen que tot és en colors, però hi ha situacions que només en tenen dos, el blanc i el negre. I el retrat que has fet de l'altra Igualada n'és un gran exemple. Com a net i nebot d'igualadins benestants una abraçada ben forta per a tu i una altra pel teu protagonista.

    aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rmoyab

rmoyab

5 Relats

21 Comentaris

5162 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Em dic Rafa sóc enginyer tècnic informàtic i llicenciat en filosofia. Comparteixo la meva vida amb la meva dona i els meus dos fills. Treballo en una multinacional i per les nits escric. Simplement, com tots, intento buscar el meu lloc en el món, objectiu molt difícil, però és en la recerca on està l’aventura. Vaig trobant llocs comuns, llocs on puc expressar-me i on m’escolten. Un, crec que és la meva casa, l’altre, el meu bloc: www.rafamoya.com