Fico la clau al pany

Un relat de: Nubada

Fico la clau al pany... Vaja! S'encalla i no entra. No vull forçar el pany, trec la clau i la torno a posar, ficant-la ben a poc a poc, mentre la vaig movent en petits girs consecutius i ràpids. Res. La cau continua encallada, no pot entrar més endins ni gira a la dreta ni a l'esquerra. No em queda més remei que treure-la de nou. Què deu passar? I el bo del cas és que a aquesta hora a casa no hi ha ningú. La mare m'ha dit que sortia a comprar (i en tindria per estona!), el pare és a la feina i l'Agustí... vés a saber on para, aquell. I jo aquí sense poder entrar. A veure, provem-ho de nou... Em sembla que hi ha una clau ficada per dins i per això no entra la clau des de fora. Uffff! No puc obrir! Ja em començo a empipar. Però ara que hi penso... què romanços hi ha de fer, una clau per dins, si se suposa que no hi ha ningú? És ben absurd. Però vaja, l'Agustí es capaç de tot, té rampells d'adolescència, i es pot tancar per dins perquè... jo què sé... manies seves... perquè no entri cap lladre, potser...! Mira que és despistat, però he de reconèixer que jo també en sóc un bon tros. M'hi fixaré bé: la clau del carrer..., la de la bústia... i la del pis, que és aquesta, que no funciona i que m'està fent perdre l'oremus! N'hi ha per llogar-hi cadires. Amb la feina que tinc i sense poder fer res. Calla! no se m'havia acudit trucar. "Riiiiing...!" No sento res... Ja ho deia, jo, que no hi havia ningú... Tornaré a provar d'obrir, potser amb paciència i una canya... Apa! encallada un altre cop! Doncs no em dono per vençuda! Potser amb un cop sec amb la clau... ara! "Cling!". Obro la porta, per fi! Entro, miro a terra i hi veig unes claus. A l'instant sento una veu que s'acosta: "ja viiiiiiinc...". I em trobo l'Agustí, amb aquella cara de pomes agres que fa quan s'acaba de despertar, que em diu amb veu ronca: "Ah,,,! ets tu? M'he ficat al llit perquè tenia mal de cap. He tancat la porta per dins" ... "que per què? doncs... perquè sí... entesos? Ja ho sé que són manies meves, mira, tia, sóc així, jo... però... què hi fan a terra, les meves claus? I tu... per què dimonis truques, si ja tens les teves?"

Desembre de 1982

Comentaris

  • Sembla que[Ofensiu]
    Màndalf | 31-05-2007

    han passat uns quants anys d'aquesta anècdota.
    Fas bé de penjar-la aquí, significa que li tens estima i potser la recordes amb certa tendresa. El teu germà en aquell temps, en plena adolescència anava a la seva i no patia massa pels altres, no?
    Veig que la vas escriure com si pensessis i li vas posar algunes frases fetes (perdre l'oremus, llogar-hi cadires...) que segur que li van agradar a la teva professora.
    Fins una altra estona.

    M

  • El teu, tampoc.[Ofensiu]
    pellpintada | 10-05-2007

    El teu relat no m'ha agradat.
    M'ha agradat que hagis estat sincera. Això és el que m'importa.
    Ara no puc. Demà llegiré els altres dos relats teus. Vejam...
    Oi que és fantàstic això de llegir, escriure i comentar?

  • molt bon relat[Ofensiu]
    Densito | 08-05-2007

    ostres quin relat mes ben pensat, i quina alegria saber que de les festes de maig t´has ensabentat.
    gracies per el teu comentari, i no es pensi voste, que aquets bretols castellans, del meu cap, podren esborrar tots els records de la meva mar.
    una forta abraçada.