fernandez&puig

Un relat de: aleshores
Si comparem a fernandez amb puig, els veiem molt semblant com els dels tintins, però sembla que hi surt perdent el trabucaire de per aquí . Segurament portats a l'extrem, tots dos són equivalents ja que tenen molt clar el seu paper d'aconseguir fer callar i acollonir als de baix, però pel seu afany de voler vèncer en el terreny de les idees, el nostrat seria superior en la seva perillositat.

Perillositat per què? perquè vol que la gent interioritzi el discurs de que hi ha una minoria dolenta i extremista (a qui demonitza, com ja s'ha denunciat al Consell Europeu) i que no respon a cap situació sociopolítica sinó a la mera dolenteria personal.
Per què és superior a fernández? Doncs perquè aquest és més simplista, no es preocupa de nicieses i sap o creu saber (de vegades aquests experts fan cagades, espectaculars, com diria en Puigcercós) que al final si algú es porta malament se li trenca la cara i prou (experiències hi ha, escampades per les cunetes). El nostrat també ho sap això i es posaria en un segon pla, amb cara de pena i fregament de mans, arribat el moment.

La (pretesa) subtilitat d'un puig seria la diferència amb el que hem conegut històricament.
Jo crec que una de les maneres de posar-lo front a la seva crua realitat és recordar-li el país dels millets en que han convertit Catalunya.
Caldria tot un batalló de mossos per investigar aquests quatre aprofitats que porten trenta anys (només una vegada els hem vist aguantant-se els pantalons tot baixant del furgó policial; a mi l'espectacle em va agradar per la seva exemplaritat).
Un batalló per descobrir les caputxes en que s'amaguen, per escoltar les seves converses conspirant contra el poble, on decideixen (segurament entre frases sornegueres, les seves retallades: on, com, quan, ja, ja!).
Un batalló per seguir les seves maletes, les seves trucades al despatx, els seus dinars i sopars pagats per nosaltres, .. les seves indicacions als mitjans,...
No en sabia res puig d'aquest robatori al palau, en la investigació del qual demanen a cert partit 3,2 milions d'euros? No és col•laborador necessari el cap de la porra per la seva responsabilitat en les decisions que algú o alguns hagueren de prendre?

Però no només és que aquest senyor ideòleg de la repressió a Catalunya (i exportador a Espanya d'aquest mala praxis), tingui els peus sobre el cagalló (no sé si de mula o de vaca de l'establia; segurament cagalló indiqui quelcom més dur, consistent i equí, l’altra cosa seria tifa tova; cagalló, doncs, tant hi fa) anomenat millet.

Si no n'hi ha prou amb tot això, es pot dir que els furgons comencen a fer por,...una por de suor freda. Qui entra allí surt transformat, acaba sortint fet una altra persona més dúctil; deu ser la claustrofòbia!, o la manca de testimonis, els quals haurien fet impracticables altres dependències molt més properes al youtube. Aquesta (poc subtil) escopinada a la llibertat i a la democràcia és el pitjor retret que es pot fer al nostre personatge,...

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer