Fer-se gran

Un relat de: natasha

Feia just un any estàvem celebrant la nostra festa de fi del batxillerat, aquella que marcava un punt i a part en la vida de molts (els camins començarien a avançar per separat). Encara ens quedava fer l'últim esforç per passar la selectivitat, però la festa era la festa. Avui he tornat a l'institut com a companya d'alguns repetidors, quina sensació més estranya. Allà observant com els nois gaudien d'aquelles hores entre colzes i colzes, podies veure certa part de cada un, els que donaven més importància a l'aparença i els que els interessava més l'interior (les reflexions donaven per molt). Segurament en les ments de pocs hi havia el més enllà de les tres setmanes següents, potser ni tan sols el després d'aquella nit. Allà asseguda contemplava el xou muntat pels alumnes que contava amb la complicitat de professors i el temps se n'anava un any enrere, molts mesos enrere. Efectivament, com ha comentat un dels "actors", tot recordaran els bons moments però quan aquest discurs no va per tu sinó que ja l'has viscut i l'escoltes amb la perspectiva te n'adones que no només recordes els viatges, l'últim dia de classe o les hores al bar sinó que també es guarden certes paraules de companys i professors, moments de reflexió i sensacions causades per les parets d'un aparent fred institut. Ésser allà avui m'ha fet reflexionar que el temps passa (i molt ràpid), que és important l'afecte que et desperten certes persones que et marquen, per uns instants. de per vida però que en realitat pocs seguiran al teu costat per un temps perllongat.
Un any més tard torno al lloc on m'he format, no només acadèmicament, i veig que en certa manera allà hi ha una part del què sóc, que efectivament el futur es construeix gràcies al passat i que certament et vas gran.

Comentaris

  • FELICITATS![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Núria Gausachs i Cucala

  • tenia raó... | 22-10-2007

    Ara m'has fet pensar en els meus inicis a la UIB .. mare meua com passa el temps.. aixxx feia moltíssim que no entrava a relats en català. Ho acab de fer just ara i ja m'he emocionat! hehe
    Besades!

  • Hi penso[Ofensiu]
    res no és mesquí | 17-08-2007

    molt en això del temps, m'obsessiona molt. La teva vivència és molt viva, és real, i com moltes altres persones es veu que hi reflexiones i hi dones voltes, tot i que no em queda clar si la darrera frase és optimista o decadent jeje uná abraçada

  • A vegades...[Ofensiu]
    pometa | 29-05-2007

    Quan un està vivint una situació com la que descrius comença a trobar texts que parlen d'aquests canvis, d'aquests comiats... i se't posa un nus a l'estòmac i escrius sobre els comiats que vindran, sobre els adeus que es diran... i saps que aquest adéu no s'endurà el que ets, perquè el que ets se'n va amb tu i amb tu, tot el que t'ha fet com ets... tots aquests anys"

    No sé si és perquè estic especialment tova, però m'ha semblat magnífic, perquè ets capaç de transmetre les sensacions que temps ha, o demà, hom pot sentir.

  • El pas del temps...[Ofensiu]
    Vesna | 29-05-2007 | Valoració: 10

    Quantes vegades hem parlat del pas del temps i dels records amiga meva. Aquests petits tresors que ens deixa la vida-
    Amb el teu relat he pensat en l'ultim dinar que vam fer l'ekip de basquet on jugava el meu germa i entrenava el David. Va ser molt maco, ens ho vam passar molt be pero alhora tots sabiem k era el final d'una etapa , que res tornaria a ser igual i k pasaria molt de temps fins que ens tornessim a veure. A algunes d'aquestes persones les he anat veient i ser com han evolucionat en aquest temps i d'altres no en se res des d'aquell dia pero formen part de la meva memoria perque el temps que vam compartir va ser precios.
    No se perque m'he posat a explicar tot això pero el teu relat m'ha fet a mi tambe fer una passa enrrere en el temps.
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de natasha

natasha

65 Relats

274 Comentaris

82938 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer una matinada d'agost del 1988 a la ciutat dels quatre rius (Girona).
Química professionalment parlant trobo en les lletres el meu millor refugi, on plasmar sensacions, desfogar-me durant un mal dia o volar pels núvols... escriure s'ha converit en una forma de deixar anar allò que penso però que no dic.
El meu camí seria més feixuc sense els amics i la família.
Gaudeixo amb una bona musica, un bon llibre, una conversa, el bàsquet o amb la simple tranquil·litat davant del mar.

si teniu alguna cosa a dir: judithgirona@hotmail.com

*tot comentari o crítica serà benvingut