FE EN LES MATEMÀTIQUES

Un relat de: Manel Granell

En Raimon Maimó havia descobert el mètode infal·lible per guanyar a la loteria: jugaria sempre el mateix número i així, tard o d’hora, per pura probabilitat estadística, eixe número acabaria sortint premiat. Així ho va fer: sempre acudia fidel a la seua cita setmanal amb el venedor de loteria, que sempre li tenia reservat el seu número. I així sorteig rere sorteig, any rere any, però el seu número sempre esquivava els premis grans.
Quan finalment les cames li començaren a fallar, li va encomanar la compra del bitllet de loteria al seu fill, que va continuar amb aquell costum inclús després de la mort de son pare, encara que tampoc mai no va arribar a encertar més que algun premi menor.
Però finalment, la fe i la constància de la família Maimó es va veure recompensada, i cinc generacions i vuit mil cinc-cents vuitanta sorteigs després, el número que va començar a jugar el rebesavi Raimon va estar agraciat amb un segon premi!

Comentaris

  • Improbabilitat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 29-03-2018 | Valoració: 10

    La possibilitat que et toqui un número de la lotería es baixíssim. No sé el percentatge exacte, però és baixíssim. Relat de veritats matemàtiques, humor i proximitat. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Quina fortuna![Ofensiu]
    Loira Durban | 23-03-2018

    Quina fortuna que tens a les mans... La fe també és un bitllet de loteria, tens tota la raó del món :) Jo crec que és en coses tan petites i senzilles com, per exemple, un grapat de llenties. Si en vols menjar un bon plat ben fondo, et convido a la meva cuineta de les virtuts. Aquest mes, ja saps que toca alimentar-se de fe... Et convido a llegar el meu relat: "Resant llenties". Són matemàtiques per a la panxa, he, he, he!

    Que la fe ens acompanyi! Amb loteria o sense :)))))


    Bon cap de setmana!


    Marta

  • No em sap greu[Ofensiu]
    Endevina'm | 22-03-2018

    No em sap greu reconèixer que això sí que és tenir fe, i de la bona. Felicitats!

    Ferran

  • el mètode [Ofensiu]
    lledarat | 22-03-2018

    No anaven pas malencaminats la familia, aquest és el millor mètode diuen per guanyar més, o millor dit perdre-hi menys i si s'està de sort guanyar-hi un bon pessic, però sembla ser que aquests no en tenien gaire de sort.

l´Autor

Foto de perfil de Manel Granell

Manel Granell

11 Relats

16 Comentaris

6829 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Mestre de res, aprenent de tot. Habitant ocasional de la Biblioteca de Babel. Afeccionat a explorar, entre d'altres, aquest món. Vaig voler comprendre per què açò és com és avui, buscant a l'abans d'ahir. Entre llibres la vida vaig passant. Ara faig bons viatges interiors jugant a ser escriptor, ja que per a Marco Polo, no m'arriba el pressupost.
http://libreriaargot.blogspot.com.es/2012/11/les-llengues-vespertines-de-diversos.html