Faig nosa

Un relat de: Gemma34

Que trista és la meva vida, deixeu-me que us l'expliqui. Fa quinze anys que visc al mateix lloc, intentant com qualsevol altre, sobreviure en aquest món.
Em queda poc temps de vida. No sobreviuré a aquest hivern. El meu destí ja està sentenciat.
Sempre he gaudit de bona salut, aguantant dret any rere any. Però faig nosa. I han decidit eliminar-me.
L'ajuntament va plantar una pila d'arbres, i amb els anys, la gent va anar canviant el nom del meu carrer, Alfons Sala, pel de carrer dels arbres.
Passejar sota l'ombra sempre agrada en la calor de l'estiu. Però ara que les fulles em comencen a caure torno a fer nosa. I sóc una incomoditat. El meu cas és diferent de qualsevol altre arbre que hi ha plantat en aquest carrer. Jo, estic al mig d'un aparador, i la meva copa tapa el fabulós rètol de la botiga.
Saben que si es queixen a l'Ajuntament aquest no mourà un dit per arrencar-me. Saben que és estúpid sacrificar un bell exemplar de plataner només perquè obstrueix un rètol, així, que sense dir res a ningú, han començat a enverinar-me. Cada setmana, la senyora de fer feines te l'ordre de abocar-me el cubell de l'aigua bruta que ha fet servir per fregar el terra. A ella li dol, i em mira, tot pensant alleugerida que no me n'adono. Però cada cop que la terra se m'omple d'aigua amb la fortor del lleixiu un parell de fulles se'm desprenen de les branques.
Esperen que em mori a l'hivern, i quan a la primavera comencin a brotar els meus companys, jo estaré mort. Un arbre pelat, sec i sense fulles, que ja no farà nosa.

Gemma34

Comentaris

  • Me'n recordo [Ofensiu]
    Màndalf | 12-01-2006 | Valoració: 10

    de quan vas posar la teva queixa i reivindicació al fòrum. Vas dir que intentaries fer alguna cosa, però potser el verí constant ha pogut més que la teva voluntat. Llastimosament de fets d'aquests en deuen passar sovint, què és un miserable plataner comparat amb la força del màrketing i de l'increment de vendes?

    No et torno a dir per molts anys perquè no m'agrada repetir les coses. No et torno a dir per molts anys perquè no m'agrada repetir les coses.

  • M'agrada,...[Ofensiu]
    rnbonet | 02-01-2006

    ...com m'agraden els moments tendres i dolços de tardor en companyia; com m'agraden els contes a la vora de la llar, en família; com m'agrada la natura urbana, quan esdevé més "natura" que "urbana",; com m'agraden els poblets vora mar i vora muntanya.
    PS. Hi ha més "escritets" dedicats a gent de RC. Quan n'escriga un d'espurnetes rialleres als ulls -com els de la foto- , te'l dedique. D'acord?

  • Ho reconec[Ofensiu]
    Fionn | 10-12-2005 | Valoració: 8

    Reconec que no hi tinc gaire conciencia social amb els nostres arbres, els veig allà, amb els bancs, les papereres, mes mobiliari urbà, i així tinc dopat de inconsciencia el meu cervell. Pero ben cert és que Barcelona no seria el mateix sense els bells plataners, no seria el mateix les passejades en ple hivern per la Rambla Catalunya o el Passeig de Gràcia, per no dir paratjes més bells encara i plens de màgia gràcies als arbres. Tampoc seria el mateix l'estiu sense els nostres plataners i la seva ombra, i casa meva no tindria el seu encant especial sense el verd que esclata cada primavera gracies al plataner que hi tinc just davant. He de reconeixer que el relat es senzill, si, però hi tec dues conclusions: una, un relat mai és senzill en el seu missatge sinò en la seva interpretació i aquest relat de l'arbre pot fer pensar sobre moltes clases de verins que ens afecten a nosaltres mateixos, i dos: el tros del lleixiu ho has fet molt bé, he de dir que m'ha fet angoixa fins i tot, no se si ha estat per la forma d'escriure en un estil de carta o el fet de posar veu a un arbre, però m'ha arribat. Fins un altre relat!

  • mistika | 06-12-2005 | Valoració: 9

    Hola Gemma!!
    Fa temps que no et deia res!! ^^. M'ha agradat akest relat. Ben bé no sé que dir-te perquè és senzill, però original, una barreja molt ekilibrada.
    Enhorabona!!
    Mí$TiK@

  • no m'arrenqueu!![Ofensiu]
    mjesus | 06-12-2005 | Valoració: 9

    m'agradat també, és merexi un comentari. Cada vegada fan més places dures, oi?

Valoració mitja: 9