Faig memòria i arreplego

Un relat de: artemisa

Faig memòria i arreplego. Ho faig poc a poc per assaborir cada moment per molt dolç o salat que sigui. Faig memòria i arreplego els records. Posaré els bons en una capsa blanca i daurada amb un llaç de colors, posaré els dolents en una capsa de cartró.

La capsa blanca la guardaré a un racó de l'armari i a un racó del meu cor. Aniré a l'armari per visualitzar els bons records. La capsa de cartró la guardaré a un caixó i no l'obriré mai més, esperaré el pròxim hivern i la llançaré a la xemeneia, diuen que el foc purifica, vull que purifiqui els mals records i els converteixi en cendres plenes de pau, lleugeres com la calma, suaus com un sospir en ple somni agradable. Esperaré ajupida fins que es consumeixin els últims records i observaré com el foc s'enxampa els moments en els que he patit.

Tu m'has ajudat a tancar la caixa dels mals records i a obrir de tant en tant la dels bons. De tu he après a mirar la vida amb uns altres ulls, uns ulls alegres, en els que es reflexen les rialles, en els que es reflexa la senzillesa, l'harmonia amb ú mateix; en els que no existeix la part grisa de la humanitat. He après que els detalls ens mostren la grandiositat del dia a dia.

Saps què? Tinc una capsa oberta damunt del llit, és blava, blanca, roja i verda, i té un llaç d'argent… M'ajudes a omplir-la del que seran records meravellosos?
Gràcies per donar-me l'oportunitat de ser feliç. T'estimo.

Comentaris

  • Sense llastre![Ofensiu]
    Unaquimera | 01-06-2006 | Valoració: 10

    Recollir i congregar evocacions en un petit espai, gaudint-ne de cadascuna d'elles... anar purificant el passat, esclarint els records negatius, ... regalar-se un mateix l'oportunitat de ser feliç sense llastres...

    "Guarda los buenos recuerdos para los malos momentos... "

    Una bona idea per un relat ben escrit. Tant pel contingut com per la forma em deixa molt satisfeta. Et tornaré a llegir, perquè fer-ho aquest cop m'ha resultat molt grat.

    Encantada d'haver-te descobert, et faig arribar una abraçada com un llaç d'argent. T'ha arribat ben empaquetada? Anava dins una capsa malva, taronja i blava...

    Una quimera

  • La capsa miraculosa[Ofensiu]
    helena | 05-05-2006 | Valoració: 10



    M'ha agradat el teu relat.
    Sobretot la part on pots cremar records per oblidar.
    Sí, el foc purifica. La imatge creada és preciosa.

    Guarda els bons moments en la teva capsa, t'ajudaràn a somriure en els mals moments.

    Oblida tot el que et fa mal o no t'aporta res.
    Crema-ho en la foguera dels dolors interns.

    I cerca la bellesa en tu mateixa, en el teu dins,
    per escriure-la i donar-la als altres.


    Ànims i força!

    helena.

l´Autor

Foto de perfil de artemisa

artemisa

7 Relats

34 Comentaris

10579 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Una vida plena d'aventures, llargues, curtes, dolces, salades, lluminoses, fosques... Un gran esperit de lluitador per un demà més radiant. Un món ple de llibres, una cultura gravada a foc sobre la meua pell, un treball què em fa mediadora entre llengües molt boniques i la meva que és preciosa, una llengua que parle amb goig i satisfacció.

La meva adreça i messenger:
euzkilorea@hotmail.com