Fades

Un relat de: Lestat

Tota la vida caminant per el que pensaves que era una via fàcil, fins que decideixes que ja has tingut bastant, i et desvies per una drecera. És una decisió reflexionada, però que tot i així costa molt de prendre, doncs no és fàcil deixar certes comoditats, per entrar en allò que ens és desconegut. Perdut, doncs vas utilitzar un trencall del camí pensant que seria més fàcil arribar a destinació. Enrere has deixat coses importants, molt significatives, i que varen tenir molt de pes a la teva vida anterior. Ara ningú està al teu costat, per fer-te la vida més senzilla, simplement, camines sol.

Ara, a aquest nou trajecte, tot sembla molt més complicat. De sobte, el que abans era una còmoda autopista amb llum, arbres bonics i la ràdio sintonitzant melodies agradables, s'ha convertit en un camí estret, ple de pedres i obstacles, arbres que obstaculitzen la llum solar, i converteixen el seguir endavant amb un paisatge digne del Senyor dels Anells, on a qualsevol cantonada sembla que vagi a sortir un Troll per fotre'ns la festa enlaire.

Només portes uns metres de camí, fins i tot pots mirar enrere i distingeixes un record lleu del que queda de l'autopista que vas abandonar. Llavors, de sobte, apareix una llum. Inicialment molt tènue, fugaç i et crida l'atenció. Has d'enretirar primer unes fulles i branques per poder observar-la be, i, un cop fet, caus a l'encís sense poder evitar-ho, ni tan sols te n'adones.

T'acabes de creuar amb una fada del bosc. El seu feix de llum acaba de capturar la teva mirada i ja estàs hipnotitzat, sota el seu domini. Tu no ho saps, però ella seria capaç de fer amb tu el que ella volgués. No desesperis però, no encara. És una fada bona, per el que no pot passar-te res de dolent. Tot el contrari.

Tens l'estranya sensació que estava aquí durant tot el camí tortuós, des que vas decidir prendre la drecera però, simplement, no vas saber veure-la. Ara, és impossible deixar de mirar a una altra que no sigui la seva direcció. El seu encís és tant fort, que abandonaries tot ara mateix, si ella t'ho demanés.

Però no és així. La fada és molt intel·ligent, i sap que no pot, ni ha de fer tal cosa. Va en contra dels seus principis. I així seguirà. Per tots és conegut que les fades no es barregen amb els humans, que és una relació mística, encara que de tant en quan s'han documentat trobades d'aquest tipus. Llegendes per uns, realitats per a uns altres.

Els agrada conèixer humans, i de vegades inclús arriben a relacionar-se amb ells durant un temps. La part dolenta de la història, és que els humans som incapaços d'adonar-nos del seu encís. Veiem a les fades la seva tendresa, la seva bellesa, tot....tot és tant perfecte, que no caiem en la realitat de que no deixen d'ésser sers inassolibles a les nostres mans.

Tot i així, has de creure en els miracles. Existeixen. No se qui els fa, o com passen, però existeixen. Com anomenaries tu si no, el trobar-te al teu camí un ésser així, tant pur?

De tota manera, os explicaré un secret. De tant en quant, explica la llegenda, una fada s'enamora d'un humà. Molt poca gent ha estat testimoni d'aquest fet, i menys gent encara ha aconseguit explicar-ho. Però se sap que és un procés molt lent, i que, un cop passa, és l'amor més pur que ningú mai podrà sentir o rebre mai.

Jo somio cada dia amb aquesta il·lusió, que aquesta fada que un dia vaig conèixer tingui els mateixos sentiments que els que jo he sentit per ella, des del primer dia que la vaig veure, des que vaig conèixer la seva llum. Se que és molt difícil, gairebé impossible. Però mentrestant existeixi aquest besllum d'esperança, la meva mirada brillarà amb llum pròpia i el meu cor bategarà amb la força de mil tambors, reflexant al seu interior la il·lusió d'aquest nen que sap de tot cor que el futur li portarà el més increïble que mai no podria somiar ni experimentar ell sol.

Comentaris

  • Ei Lestat![Ofensiu]
    Ze Pequeño | 26-04-2007


    Un relat curiós aquest relat. M'has ben desconcertat. En el primer paràgraf m'has fet pensar en un canvi a la vida. Com si algú estigués cansat de la vida que porta i, de sobte, decideix fer un canvi brusc i inesperat. Com si ho volgués deixar tot enrere i començar de nou. Però contràriament a esperar una felicitat immensa per aquest canvi que tanta falta semblava fer, ens trobem en el fet que, d'entrada, no sembla tan perfecte, donat que la soledat sembla imposar-se i fer les coses més complicades.

    En el segon paràgraf es confirma la idea que començava a aparèixer en la darrera frase que acabo de comentar. El nou camí no és tan meravellós com prometia ser. La soledat s'ajunta amb obstacles, silenci trencat per sons que espanten. Un paisatge aspre i esquerp.

    I de sobte, la fada. L'aparició desitjada. Tot en ella és bell, tot és encisador. Té un poder superior que es capaç de dominar les persones. Amb ella, tot canvia, i un pensa que ha perdut el Nord quan s'adona que només desitja estar amb ella, acostar-se i prendre-li la mà. Inabastable (potser és aquest fet el que la fa ser tan desitjada).

    Finalement, el desig ocult finalment admès, i apareix aquell sospir de l'esperança que fa que un senti tocar amb la punta dels dits aquella bellesa. I mai no es perd aquesta esperança fins que un dia, aquesta bella fada el mira i li atansa la mà, somrient; i si finalment no és així, qualsevol dia, sense adonar-se, es troba amb una altra fada amb una bellesa diferent i igualment encisadora. I potser sigui aquesta la que li atansa la mà.

    Un bonic relat que, als meus ulls, ha estat com un endinsar-me en una història de sentiments, caminant pel camí tortuós de l'amor, superant obstacles i amb l'esguard ple només d'una bellesa que camina al costat, i que em té el cor robat.

    Tanmateix, si m'ho permets, et faré alguna observació però, destacant per sobre de tot, que només és la meva opinió. Per exemple, en el primer paràgraf, tot i que jo no entenc massa de puntuació (mai he sabut fer prosa), després de "senzilla", a la darrera frase, jo hi posaria un punt, i trauria la coma després de "simplement". I es podria ampliar una micona la descripció del segon paràgraf, remarcant la tortuositat del camí, la foscor. En aquest mateix segon paràgraf, hi ha una repetició: "...ple de pedres i obstacles, arbres que obstaculitzen...": massa ‘obstacle en poc espai.

    En el quart paràgraf, per exemple, per el o podries canviar per "pel". I més endavant, on dius "...i de vegades inclús arriben a relacionar-se...", penso que seria més correcte "fins i tot".

    Aix... potser m'he enrotllat massa!! De totes maneres és un bon relat que només necessita, en la meva opinió, polir-se una micona. Endavant i a seguir escrivint!

    Abraçadotes.

    Salz.

l´Autor

Lestat

2 Relats

10 Comentaris

1905 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor