Experiència

Un relat de: nyitus

Que veiem quan mirem a una persona gran? Veiem un destorb, una molèstia, una persona a la qual s’ha d’estar pendent les 24 hores del dia? Veiem una persona amb mal d’ossos i malalties que probablement ja no tenen remei i que van minvant els ànims d’aquesta persona? Veiem gent que no pot sortir al carrer perquè no poden caminar?

Per molt que una persona es vagi fent gran sempre hi ha solució per tots els problemes, si la família d’aquests avis o oncles que ja són grans per valdre's per si sols. Si aquest familiar no es pot estar a casa d’algun fill, doncs hi ha residències en les quals s’estaran còmodes i es relacionaran amb gen diferent i podran compartir experiències i fer un munt de coses que si es quedessin a casa sense sortir, mirant la televisió i esperant, amb agonia, que de tant en tant algun fill els vagi a veure, aquesta espera es fa eterna.

Per fer que aquesta gent se senti més útil i valorada, que ens costa fer una trucada al dia per sever com han passat el dia i una visita a la setmana, la gent gran això ho valora i ho agraeix molt. Estic del tot segur que a més d’anar a visitar-los 10 minuts els diumenges, els demanem que ens expliquin histories de quan eren joves i de debò els escoltem, aprendre moltíssim perquè és gent amb una molt gran experiència de la vida i amb moltes vigències interessants per escoltar.
Sabeu que és el que veig jo quan miro als meus avis? Doncs hi veig molta experiència i moltes ganes de transmetre-la, gent amb molta vida a les esquenes i amb ganes d’estar tranquils al costat de la seva família que tan bé han fet pujar. Doncs dic a tots els nets que escoltin als seus avis i no els deixin mai sols, són els que més ens ensenyaran de la vida. Sobretot estimeu-los!

Comentaris

  • Un final[Ofensiu]
    Aquarela | 06-09-2006

    que és un crit, una demanda, una ordre, un consell, la mostra d'un sentiment, el fruit d'una emoció, que tanca perfectament el relat.

    Una pinzellada afectuosa per a tu

    Aquarela


    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena


  • Mmm, ...[Ofensiu]
    OhCapità | 18-10-2005

    parleu en tots els vostres relats de sentiments profunds, d'amor, de pors, ... mmm, emocions que provenen des de dins del cor, mmm, ... ho feu amb tendresa, amb emoció continguda i passió controlada, ...

    Avui no faré una anàlisi més profunda, mmm, em quedo amb les emocions per acompassar la segundera del rellotge del despatx, mmm, i fruir de l'embolcall que m'ha provocat recordar moments passats.

    Us felicito, mmm, ...

    OhCapità.

  • Nin...[Ofensiu]
    Queca | 11-10-2005

    ets únic! Només tu podries escriure coses així, amb aquesta senzillesa, amb aquesta tendresa, amb aquest sentiment, sense res amagat, sense res al darrera. Ja saps jo com m'estimo a la meva iaia, i cada dia més a la teva. Són personetes que només volen un xic de companyia, comprensió i amor, tan difícil és? Són tot el meu món.
    Segeix així ninon!
    T'estimo moltíssim!!!

  • et felicit ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 10-10-2005

    per els teus sentiments envers dels avis, demostren que ets una gran persona ...

    una aferrada i gràcies


    Conxa

l´Autor

nyitus

8 Relats

20 Comentaris

13901 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00