Exercicis de memòria i reflexió pel màxim representant de l'Església Catòlica

Un relat de: Josep Bonnín Segura

El Papa Joan Pau II , s'ha queixat de què a la Constitució Europea, no hi ha una referència expesa a les arrels cristianes d'Europa. Darrerament s'ha queixat de moltes altres coses en referència a la llibertat de culte, respecte a la política del Govern de l'Estat Espanyol., la regulació del matrimoni entre homosexuals i diversos temes dels que n'escriuré després.
Jo sent que aquest bon home l'estan manejant i manipulant de mala manera. L'únic que ara mateix m'inspira és una tremenda compassió. Malgrat molts d'altres sants pares, no en tingueren gens a l'hora d'imposar a sang i espasa l'única veritat: La Seva. I aquest tampoc, recordem la cèlebre història de Monsenyor Milingo.I de quina manera li robaren la dignitat de persona.
M'agradaria gratar una mica a fons respecte a les "arrels cristianes d'Europa" i per no anar-me massa enfora, em quedaré analitzant les celebres arrels a Espanya. Aquesta Espanya constituïda i unificada baix les armes pels reis Isabel y Fernando (pos el nom d'ella davant recordant la frase de "Tanto monta, monta tanto...."). Els Reis Catòlics, com els coneixerem quan estudiàvem història al batxillerat -títol entregat pel Papa Alejandro VI, a part d'unificar Espanya amb el consentiment de la cúria eclesiàstica del moment (la paraula "cruzada" ha estat massa vegades emprada a Espanya), son coneguts per molts d'altres fets històrics. Un d'ells que ajudar a sembrar les arrels cristianes, va ésser el decret d'expulsió de Jueus i musulmans que havien quedat als seus territoris després d'haver expulsat al darrer califa Almanzor si mal no record de la dinastia Omeya..
Acte seguit del decret, em sembla recordar que al reste dels regnes europeus és va seguir una política molt semblant, hem de recordar la tasca de neteja que va fer el conegut Tribunal de la Inquisició (encara hi ha una espècia de tribunal semblant, malgrat no pareix tan cruent, en el Vaticà, anomenat Tribunal para la defensa de la Fe). Aquest tribunal que es va estendre per quasi tots els regnes d'Europa i que el nostre estimat General Franco i la gestapo hitleriana, s'hi varen inspirar a l'hora de controlar i espiar tots i quasi cada un els moviments dels ciutadans.
El pa del dia foren les tortures en els interrogatoris als que es presumia que professaven d'amagat una religió diferent a la cristiana: Jueus i moriscos, que s'havien batejat per poder restar als territoris dels nostres Reis Catòlics.
Espolis dels seus béns, indignitats espantoses "com cremar i espantar les cendres dels ajusticiats ", omplir els horts de sal, perquè no tornessin a fructificar, i moltes més barbaritats en nom d'aquesta preservació de l'única fe vàlida segons ells.
També reberen les "bruixes", els cientìfics, recodant a Miguel Servet, a Galileo; genis com Leonardo Da Vinci, els càtars, els cavallers del Temple i tot quan no acceptes que només hi havia una veritat: La seva. La que la Santa mare Església pregonava, mentre assassinava als fills bastards que no s'acotaven als seus mandats.
Per acabar, i acostant-me una mica més al Segle que vivim, vull recordar la Guerra Incivil (1936-39), on la Cúria eclesiàstica va signar una carta on reconeixia "El Alzamiento Nacional" (me reneg a escriure-ho en la nostra llengua) com a "una cruzada para la preservación de la Fe", llavors tot el que fes una mica d'olor de republicà, comunista, esquerrà fou netejat (les cunetes s'emplenaren d'assassinats i els judicis sumaríssims sense possibilitat de defensa que acabaven en afusellament, i acompanyant al que anaven a afusellar un capellà per tenir cura d'on anés la seva ànima descarrilada.
Fent aquest recordatori, em voleu dir, on i de quina manera s'imposaren aquestes "arrels cristianes" si no va ésser d'una manera despòtica i dictatorial. Pot caber recordar aquesta provinença a una constitució democràtica on se suposa que la dignitat i el dret de qualsevol ciutadà europeu, serà defensada. Sigui quina sigui la seva ideologia, la seva convicció religiosa o la seva raça.
Han establert una gran multinacional tergiversant el missatge d'un gran mestre, Jesús i no han tingut cap mania de repartir "hòsties" i no em refereix al fet de la comunió per tal d'imposar la seva "santa voluntat" i anar augmentant el patrimoni de manera desfigurada i distorsionada. Possiblement no n'hi anirà cap al cel, si segons va dir Jesús. "És més difícil que un ric entri en el cel, que un camell passi pel forat d'una agulla".
De l'actuació de Pius XII, mentre s'estava produint l'Holocaust que va exterminar a prop de 6.000.000 de jueus en la seva majoria, gitanos, polonesos, i espanyols, m'estim més no parlar-ne ja que donaria no per un article, sinó per un llibre. Ja que encara no han assolit la seva part de responsabilitat, els mateixos que prediquen que existeix un pecat per acció i també per omissió.
Les darreres pixades fora de text, venen donades pels comentaris del Papa respecte al Pla hidrològic Nacional. Els referents als matrimonis entre homosexuals i l'us del "condón". Intenten donar un missatge sobre una ètica entesa a la seva manera i llavors cobreixen i tapen els casos de pederàstia entre sacerdots. Just a EUA, n'hi ha 4450). Per a mi que han perdut el nord, i el que pretenen és un control global de la ciutadania, ben igual que quan lliuraven els acusats al cèlebre "brazo secular", per estalviar-se veure's les mans tacades de sang.

A vegades a l 'Església Catòlica, concretament els màxims representants, els s'hi convindria fer memòria, entonar un "mea culpa" demanar perdó pels excessos que varen fer en nom d'un deu que apanyava massa sovint els seus interessos materials i econòmics. I ara mateix, en ple Segle XXI revisar des del cor i des del vertader missatge de Jesús de Natzaret, i si el que ara estan fent a nivell de política nacional i internacional, correspon amb el missatge el que es diuen representants. Jo sé cert que Jesús estaria empegueït.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

537789 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!