Exclusió del mètode

Un relat de: Bonhomia
EXCLUSIÓ DEL MÈTODE
La imaginació pot despertar canvis en la nostra imatge, en el nostre comportament, fins i tot, a una conducta alienada a nosaltres mateixos que seria la pèrdua parcial de la nostra personalitat.
La imatge subjectiva pot resultar agradable, indiferent o excloent. L’estètica d’avui en dia pel que fa a la cultura del maquillatge ens ha dut a l’abús químic de substàncies tractades en laboratoris. Aquestes substàncies poden beneficiar la seguretat de la persona per uns dies, per uns mesos, fins i tot per algun any. Però a la llarga solen ser nocives per a l’aspecte estètic del cos i sobretot del rostre, en algun cas del cabell, si se n’abusa.
Les substàncies per a reforçar la bellesa del propi cos, si estan tractades químicament, haurien de ser molt simples i ser utilitzades amb la màxima precaució.
Però la substància que surt d’aquests mals de caire estètic i que poden ser beneficioses per al cos és la substància natural d’origen vegetal. Hi pot haver contradiccions.
No és el mateix anar a una botiga a comprar un pot en el qual hi ha d’haver indicades les substàncies tractades, que informar-se i tractar-se el cos a partir d’una lectura informativa en forma de llibre, un llibre en el qual poder confiar, que seria un llibre estrictament basat en la naturalesa i la seva estètica, doncs el setanta-cinc per cent del nostre cos és constituït d’aigua, i d’aquesta manera poder adquirir els productes naturals necessaris i tractar-nos-els per a la nostra bellesa. Pot ésser precís visitar un expert en el tema per a la nostra seguretat i tranquilitat.
Llavors, la imatge pot resultar agradable i/o atractiva, sense deixar al marge el cas erroni que pot ser derivat d’una alèrgia o d’una malaltia.
És necessari consultar, en qualsevol cas i literalment, al metge que pertoca.
La pròpia estètica sense cap base ni “condiment”, es pot també reflectir en nosaltres mateixos /es sota la nostra responsabilitat, però amb la consciència i el consell degudament aportats per la pròpia experiència i per la pròpia higiene.
El descuit de la imatge en societat pot esdevenir art. Però nosaltres no som art si ens atenem a l’organisme, doncs aquest és natural, i aquesta podria ésser la conducta indiferent, que conté certs perills. Un, per posar un sol exemple i no ampliar-lo massa, pot ser el descuit de la pròpia essència, doncs aquesta és natural, però no sobreviu ( no conec casos oposats ) a la vida en societat, al treball ni a l’oci.
L’exclusió del mètode estètic en general pot esdevenir autodestructiu i enfonsar el nostre cos en malaltia, també pot esdevenir destructiu per la imatge que donem al món social dins el qual hi tenim el nostre rol amb drets i obligacions, i sobretot en l’edat adulta, on podem deixar-nos dur metafísicament i d’una manera ignorant i involuntària a l’exclusió social. Que la societat aporti o no solucions a aquest greu problema forma part dels especialistes teòrics i pràctics, sempre que siguin benvolents, en el tema de l’exclusió social.

Sergi Elias
Aprox. Agost 2010

Comentaris

  • Invertint paradigmes[Ofensiu]
    Marteta | 10-05-2016 | Valoració: 10

    L'art clàssic tenia per ideal la magnificència de la naturalesa, com a quelcom sublim i a què no podem arribar perquè se'ns escapa. Avui dia cream artificis-i com a tal, els controlam- per arribar a una nova concepció de la bellesa que, com has exposat,és una arma de doble fil.Paradoxes de la modernitat
    M'ha agradat la reflexió que has fet. Compartesc tal creença.
    Salutacions.

    Mmarta

  • Ben cert[Ofensiu]
    brins | 21-04-2016 | Valoració: 10

    Efectivament, Sergi, hauríem de restringir al màxim la utilització d'aquells productes químics que tan sols afavoreixen l'estètica, ja és prou lamentable que els hàgim d'utilitzar obligatòriament quan tenim la dissort de patir alguna malaltia.
    Bones reflexions.

  • Química[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-04-2016 | Valoració: 10

    L'estètica química de la persona pot acabar amb la mateixa persona. quantes malalties cancerígenes tenen l'origen en la química de la estètica? Un relat sorprenent, Sergi. Felicitats per l'estil i això que veig que és de fa uns anys. Una abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

514006 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.