Excés de partidisme al Setmanari SUECA (1-9-2015)

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses
"Excés de partidisme al Setmanari SUECA". Ja que al Setmanari SUECA no s'han dignat a publicar el meu article d'opinió, ací teniu el text complet, junt amb l'enllaç de 'LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ', que sí me l'ha publicat.
____

Excés de partidisme al Setmanari SUECA.

Vull transmetre la meua queixa personal envers un mitjà bastant retrògrad i ancorat en el passat que es publica en paper des de fa molts anys a Sueca, el meu poble. Em referisc al Setmanari SUECA.

Crec que el seu director o els seus principals responsables estan utilitzant a consciència aquest mitjà de comunicació local -si no tot, almenys les seues pàgines principals, les del començament- d'una manera excessivament tendenciosa i partidista, en aquest cas decantada a favor d'una descarada tendència dretana i radical espanyolista, cada cop més centralista i antivalenciana. Tot això, amb la connivència de la jerarquia eclesiàstica valenciana i espanyola, la qual contribueix -segons tinc entés- a finançar aquest mitjà, si és que no n'és propietària.

Al meu entendre, els màxims responsables del Setmanari SUECA (conegut col·loquialment com 'La Hoja' o 'L'Al·leluia'), estan aprofitant en excés de l'enorme repercussió pública que té el seu mitjà escrit al nostre municipi, en detriment d'altres mitjans incipients, que també cerquen la seua quota de mercat. Aquest posició dominant del Setmanari SUECA, hi frega quasi, quasi, l'abús de poder mediàtic a nivell local. Un poder que, en el fons, no té merescut, atés que la seua posició no se l'ha guanyada a pols, com sí que intenten fer hui en dia centenars de periodistes i comunicadors a Sueca, a La Ribera i al País Valencià.

De fet, si escarbem una mica en el passat, en aquella memòria història que molts voldrien soterrar i amagar, comprovarem que la quota de mercat que ostenta aquest mitjà dretà a Sueca l'heretà del règim feixista i dictatorial que van patir molts durant gairebé quaranta anys a Sueca, al País Valencià i a tot l'Estat espanyol. És cert que l'any que hi mostra el Setmanari SUECA com a Dipòsit Legal és el 1975, que coincideix amb la mort del dictador, però aquell any és quan hi començà la Transició i encara no s'havia restaurat la democràcia a Espanya. Per tant, podríem pensar, i és la meua opinió personal, que aquest mitjà -el Setmanari SUECA- en veure els canvis que se'ls veien al damunt, aprofità d'alguna manera el franquisme sociològic que havia anat creant i consolidant entre la gent la dictadura franquista durant anys, per tal d'erigir-se com el primer mitjà d'informació local al nostre poble, abans que hi vinguessen 'els altres'. Al meu entendre, el Setmanari SUECA és el llegat de la dreta espanyolista més dura i centralista, l'herència mediàtica d'aquella dreta que ens governà durant la dictadura i que ens ha governat aquests darrers vint anys en democràcia, des de la Generalitat Valenciana.

Per la meua banda, com ja estic fart de tanta pressió i opressió dretana espanyola, concentrada en un grapat de mitjans extremadament beligerants, em veig obligat, perquè no puc més, a denunciar i exposar aquest fet públicament. Que la gent del nostre poble, del País Valencià i de tot arreu hi conega millor la situació en què hi vivim. Potser només així comencem a entendre millor algunes coses....

Joanjo Aguar Matoses, de Sueca (País Valencià). Dimarts 1 de setembre del 2015.

_______________________________________________________________________________

VIDEO- Franquisme Sociologic. Robatoris PP. Gran Wyoming. 5-5-2015

https://www.facebook.com/Associacio.Victimes.del.PP.AsViPP/videos/419673658226821/

_______________________________________________________________________________

____

La Veu del País Valencià (9-9-2015).

http://blogs.laveupv.com/particiveu/blog/18696/exces-de-partidisme-al-setmanari-sueca
____

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

250380 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).