Excés de fe

Un relat de: Òscar Turull
Nascuda el FEBRER de 1905 i renascuda com el FÈNIX en més d’una ocasió. El trenta-sis ingressà a la FEDERACIÓ, just abans de ser ministra (FEMINISTRA, si voleu). La primera d’Europa, precisament. “FEMINISME? Això és un concepte burgès”, deia. I més valia no dur-li la contrària, perquè era una dona de FERMES conviccions polítiques i un caràcter FERRENY, amb una FESOMIA que no suggeria ni la més mínima FEBLESA. Alguns la consideraven un autèntic FENOMEN de masses, i admiraven el FERVOR amb el qual s’adreçava als seus FELIGRESOS. Era, en certa manera, el FERMENT de la Revolució.
Habituada a l’activitat FEBRIL, suportava les FEINES més FEIXUGUES i detestava les reunions poc FECUNDES. Ara bé, la prova FEFAENT de la seva capacitat de FERMAR acords polítics és justament l’entrada al Govern. I això que aquest FET no va comportar FELICITACIONS per part dels camarades llibertaris, precisament. Molts dels seus enemics la consideraven una FEMBRA terrible, però a ella no li importava el més mínim l’opinió dels FEIXISTES. Encara que, malauradament, aquests van guanyar la guerra i no va tenir més remei que exiliar-se amb el país FES en dues parts. L’acarnissament dels nacionals FEIA FEREDAT, i la FERA FEROTGE no va trigar gaire en deixar-ho tot FET un FEMER pudent que no es podia desinfectar ni amb FENOL.

Avui, 17 de gener de 1994, centenars de persones ens hem aplegat al cementiri de Rapas Saint-Cyprien, a Tolosa. Alguna cosa em diu que ha mort sense sanar les FERIDES, però d’ella hem après que mai hem de perdre la FE —la FERMA creença— en un món millor. I jo, en veure passar el FÈRETRE, em trec el barret de FELTRE i mussito: adéu, FEDERICA.

Comentaris

  • Homenatge merescut a Federica Montseny[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-03-2018 | Valoració: 10

    Si senyor, un homenatge ben merescut per a aquesta gran dona! Personatge oblidat, segurament perquè l'anarquisme no és gaire vigent avui. Però sort en tenim de gent com tu que posa aquestes persones on cal. Una forta abraçada!

    Aleix

l´Autor

Òscar Turull

2 Relats

5 Comentaris

1121 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor