Evocacions rambla amunt

Un relat de: aleshores

M'ha "posat" la situació!: ella, té algunes arrugues de mal dormir, uns ulls petits i vius que miren cap a baix; no és ni guapa ni lletja, però mostra una voluptuositat o una força sensual evident - et pots imaginar que li passes tot just l'anvers de la ma pel braç i que se li posa la pell de gallina, i sospira i tanca els ulls deixant anar enrere el cap i lliure la melena -.

L'altra persona porta pantalons texans i un polo fosc dissimulant malucs i pits en un vestit més d'home que de dona: li evito la mirada, poc creïble, morbosa per part meva; opto per un to "normal".

Ha tardat massa en servir-me, tot i que, val a dir que hi havia gent; rere el taulell els dos cossos es mouen sense separar-se massa, emetent senyals, com si es coneguessin a fons i de lluny.

Per fi, m'ha acabat servint el croissant que mancava; jo estic aparentment concentrat, llegint, però llegeixo en les arrugues i la boca petita i saborosa.

Ella, la causant del començament de les meves evocacions nostàlgiques matinals posteriors, arrossega un mica de mitxelins i un aire cansat o endormiscat.

Surto a les rambles i començo a pujar-les a peu, caminar em porta al somnieig.

El pensament se'n va cap a malurada Carme que fumava i bevia per semblar-se a un home. Era atractiva de jove: la seva faldilla texana i la seva camisa a ratlles vermelles primes amb mànigues i per sobre de la falda; la recordo convidant a tabac.

D'aquest punt, rambla amunt he passat, sense solució de continuïtat a aquella reunió on hi havia també la parella, ell colombià i ella canària i algú altre.

En un moment , no havíem, begut pas tant, el noi es va llençar sobre l'altre mascle per agredir-lo. O potser era la dona? La Carme deia desprès per justificar aquella sobtada agressivitat, que li semblava que feien sexe anal i ell se sentia com si fos homosexual; d'aquí la ràbia contra la dona, bella i una mica feble. (No cal dir que la Carme s'estenia sobre la presumpta major sensibilitat de les persones homosexuals i desgranava una reguitzell de noms)

El colombià va perseguir, doncs, a no recordo qui, fet una fera, pel pis cap a la cuina on s'havia amagat la víctima; jo era molt jove; gairebé només m'havia de preocupar de la professora de Química que de seguida que bevia es desinhibia i li sortia la vena hetero i s'encarinyava amb mi.

Va perseguir algú, dic, cap a la cuina; tenia una gran força i miràvem tan sols de calmar-lo però no el podíem controlar, era perillós en aquell estat; enfurismat va petar el vidre de la porta, empenyent-lo i se li va fer un tall sobre el seu ample muscle: això va produir l'efecte d'asserenar-lo i al cap d'uns moments la meva germana ja li cosia la ferida.

Rambla amunt, canvio de tema i reflexiono i em dic que la meva germana més gran hauria de deixar tranquil·la a la segona i veuria com no hi hauria cap problema: passo de llarg, ara, pel tema de les patates fregides que totes dues confabulades en van robar, bé vull dir prendre, la una distraient-me i l'altra actuant. La meva mare amb bon criteri en va espolsar els pantalons quan frissava per fer un cop de peu al sec de la cama d'aquell parell de torra-collons. (Ja ho diuen que de jove una vegada és "sempre" mentre que de gran mil vegades és "potser").

Pugen els nens d'un casal agafats de la ma; van relaxats. L'escena és bonica, van molt contents amb la seva motxilla i, inevitable, em ve el pensament del meu amic que em va dir que no volia ser-ne més: coses de la repressió política d'aquells temps. Fins a cert punt és bo saber de tant jove, que vivim en una mena de soledat acompanyada.

Comentaris

  • El conjunt...[Ofensiu]
    rnbonet | 03-11-2006

    ...del quadre impressionista de les rambles queda una mica desdibuixat. A fragments, funciona, però a "trompe d'oeil" hi ha alguna cosa que... En general, molt acceptable, a RC
    Tu segueix! Hi ha 'fusta' d'escriptor/a..
    Molta saluti molta rebolica!
    PS. I moltes gràcies pel suggeriment de la"porra" al repte del Bruixot. A més, tenint en compte que sóc valencià!

  • Està bé, m'agrada...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 30-10-2006 | Valoració: 9

    Encara que el propòsit general del relat em sembla que més aviat no l'he enganxat, en conjunt m'agrada i crec que té possibilitats.

    Però potser, i ho dic amb fermesa, no cal pas que un relat tingui un nexe en comú. Un relat "a cops de pinzell aleatoris" pot estar molt bé, si t'ho saps montar. Pot ser com una melodia de piano: mentre soni bé, no cal que tot estigui lligat per tal d'arribar a l'elegància.

    Tot i així, veurem d'altres relats. Salut!

l´Autor

Foto de perfil de aleshores

aleshores

267 Relats

596 Comentaris

130827 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Imatge de Cinctorres, obra del relataire rnBonet