Estúpida esperança

Un relat de: kispar fidu

"L'esperança mai es perd" o almenys sempre es diu que no es pot perdre.
Estúpida esperança. Sembla mentida com moltes vegades mantenim la il·lusió de que es realitzi una cosa quan sabem del segur que mai es complirà. Com pot ser, que tenint la certesa de que no es farà realitat, inconscientment no puguem evitar tenir esperances.
Viure d'una il·lusió que saps que mai serà real? La veritat és que m'he preguntat el per què de la vida molts cops i mai he trobat una resposta que em convenci del tot.
Crec que no hi ha cap motiu concret pel qual estiguem aquí. Simplement penso i accepto que hi som, pel fet que sigui, i que durant la vida et pots anar marcant diversos objectius, sense la necessitat de tenir-ne un que sigui el principal motiu per viure.

Però, i aquella estranya sensació que sento quan m'adono que en el meu interior encara no s'ha apagat la llum del tot i encara hi ha una petita espurna que fa claror i que manté la il·lusió de que es faci realitat allò que tant voldria? Aquella estúpida esperança que em fa somriure tímidament, mentre penso que mai serà possible? Aquella sensació de creure en una cosa que saps que no és real?
Una sensació estranya fruit d'una esperança sense sentit.

"Mai es pot perdre l'esperança"... sempre hi ha algun motiu per afirmar una frase com aquesta. Segurament aquesta il·lusió mai es perd perquè entre d'altres coses, el futur mai es pot predir i la vida sempre et pot sorprendre i segurament també, aquesta petita espurna que continua brillant mentre el nostre sentit comú intenta apagar-la, ens ajuda a continuar el nostre camí i a fer els passos amb més força.

El més possible és que aquella il·lusió que encara manté la seva lluentor, mai arribi a poder brillar ni enlluernar. Però m'ajudarà a somriure, potser inútilment, i a no perdre l'esperança, segurament estúpida, però que em farà somiar desperta.

Estúpida esperança, que dia a dia i poc a poc, ens omple la vida de somnis i ens fa somiar desperts.

No sé despertar del meu somni. No aconsegueixo obrir els ulls i mirar més enllà dels llençols.

És bonic viure dels contes, però també és necessari pensar en la realitat.

Comentaris

  • estúpida...?[Ofensiu]
    Capdelin | 18-05-2005

    sabem que no serà possible? que mai serà real? que somiem?
    em sembla que SABEM massa... qui pot definir i assegurar la possibilitat o impossibilitat de les coses?
    IMPOSSIBLE només és una opinió, un punt de visió... el FUTUR té totes les cartes encara per jugar... ningú guanya una aposta a priori...
    ESPERANÇA... és una possibilitat on aferrar-nos...
    un relat filosòfic i psicològic ben lluitat per la teva ment inquieta...
    una abraçada!

  • Impressionant![Ofensiu]
    Sareta_16 | 21-04-2005 | Valoració: 10

    Cada escrit que fas em deixa flipada, m'encanten TOTS tia!Que bé escrius, uauuu!
    Que mona, clar q si l'esperança és la força que ens anima a tirar endavant, no la perdis mai de la vida!Nosé jo tb tinc un escrit a l'esperança però el teu el supera i de bon tros!^^
    T'he afegit a preferits pq ets una de les millors de per aquí!;)
    No deixis mai d'escriure pq tens molt talent!:D M'encantaAaAa!

  • Esperança?[Ofensiu]
    Llibre | 12-04-2005

    De vegades somiem, tens raó, amb la certesa de no veure mai el nostre somni fet realitat. Però tal volta aquest debanar dels sentiments és el que ens manté vius.

    Dius que: "Estúpida esperança, que dia a dia i poc a poc, ens omple la vida de somnis i ens fa somiar desperts." Jo voto per continuar somiant desperta.

    Dius que: "És bonic viure dels contes, però també és necessari pensar en la realitat." Exactament. Perquè una cosa no treu l'altre. No crec que siguin incompatibles. Es pot viure somiant, però tenint molt clar quina és la realitat que t'envolta. Potser sembla una incongruència, dit així. Però jo crec, sincerament, que és possible.

    Salut!

    LLIBRE

  • No...[Ofensiu]
    AnNna | 11-04-2005

    no he llegit el relat, encara... demà ho faig, que ja es molt tard... simplement... donar-te les gràcies pel teu comentari al meu poema "somriure"....
    per cert.... la foto... és de la presentació del llibre d RC... firmant el llibre de la Conxa, la Carme o el Josep Bonnín... ara no ho recordo...
    apa! molts petons!
    gràcies per comentar!!! ;)

    AnNna

  • Esperança + Intuïció = Permanència[Ofensiu]
    Jeremies Bover | 10-04-2005 | Valoració: 8

    Tens raó en que de vegades no ens serveix de res tenir esperança, però l'esperança és una pesa clau per a sobreviure. Sense ella, la humanitat no hagués avançat, sense ella, no haguéssim intentat millorar quant la cosa es torna negra.
    És fàcil perdre l'esperança, però mira de conservar-la i arribaràs a la maduresa més ràpidament. Ànims i busca el teu indret per encaixar a la perfecció en la vida.

  • Molt bó![Ofensiu]
    Avril | 09-04-2005 | Valoració: 10

    Crec que és un text un tant reflexiu, al menys a mi m'ha fet reflexionar. Mai he perdut l'esperança d'una kosa ke se que no passara. M'he sentit molt identificada! Moltes gracies x escriure aquest text. M'has fet reflexionar envers la meva vida! Segueix escrivin! I visca les escriptores joves kom nosaltres que també escrivim el que passa en la realitat, no sóm cegues.

    Areww

    PD. aquí el meu 10

    S.Y.

  • Ai,...[Ofensiu]
    rnbonet | 07-04-2005

    ...xicota! Com es nota que ets jove...
    Viure cada moment intensament, gaudir del present... Del demà ja parlarem, amb esperança! Que no és el conte de "La Lechera"... Planificar, poc i amb compte... Arribar al demà, sí... Tots els dies.
    Gràcies pels comentaris. No calien.
    Salut i rebolica!

  • si jo hagues[Ofensiu]
    Perestroika | 06-04-2005

    renunciat a l'esperança al llarg de la meva vida amb tot allò que creia impossible.... no seria qi soc, no tindria el que tinc, no creuria en el que crec, potser ni tan sols seria aqui.. no deixis mai de creure en allò que desitjes! un petonas presiosa!

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de kispar fidu

kispar fidu

133 Relats

861 Comentaris

210869 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
si vols descobrir, reCREA


De l'1 d'abril del 86. Sant Quirze(nca) del Vallès.


Escric per a teixir teranyines d'entortolligades paraules, i per a extreure què penso i sento quan sembla l'única manera.


Jo? esperit lliure, ànima catalana, cabreta biciada, somiadora, lluitadora, ment incansable, cul inquiet (i cap), ànima voladora, emprenedora, apassionada de l'art, i... deixeu-m'ho dir... poeta (a petits passos, però constants, formant-se).


kispar què? KISPAR FIDU
Gemma Gelabert Gonzalo