Estudiar...

Un relat de: Nuvolosa

Un munt d'apunts i llibres s'amunteguen sense fre damunt la taula. Pels universitaris significa que s'acosta el gener... Un mes dur. Ens hi juguem molt i ningú se'n fa la idea. És el nostre futur, la llicenciatura que esperem que algun dia arribarà... Ens deixem els colzes sobre la taula i a les biblioteques, i les llàgrimes cauen davant l'esforç perdut amb un suspens injust. Les eminències que donen classe també s'equivoquen. Viuen en el seu núvol inflat. Per més eminències que siguin molts d'ells sempre seran un pèssims pedagogs... Però el món està muntat així.
A dos quarts de tres s'han acabat les classes.... i ara què? Ara queda tot un mes de treball intens. Davant meu un munt d'informació acumulada en molt poc temps espera ser devorada per les meves entranyes. Avui en dia el pitjor mal de l'home és la saturació d'informació. Per naturalesa som incapaços d'absorbir aquests nivells i tot plegat ens porta a un estat d'angoixa permanent gens recomanable per a cap ésser humà. Com tot l'angoixa és bona, però amb mesura... Una mesura que molts pocs són capaços de trobar.
Són dies en què una mosca és capaç de distreure durant hores... i després el remordiment i l'angoixa causada per aquest fet ens roseguen el cervell durant dies... Però som tossuts i seguim, i seguim fins que se'ns clouen els ulls i arribem a somiar damunt de tot el que ens hem de ficar al cap perquè un dia determinat ho puguem escopir sobre el paper, i perquè després trobem el nostre nom en una llista amb un bona nota al costat... Acadèmicament estudiar és això! Llavors ve allò tan bonic la formació i la realització personal.. Bé, cadascú que s'ho miri com vulgui... és cert que ens formem com a persones però a costa de molt sacrifici que desgraciadament ningú reconeix... I sinó quants com hem sentit allò de: que viuen bé aquests estudiants sense fotre re! O no?

Comentaris

  • Una bona reflexió que m'ha fet recordar[Ofensiu]
    GTallaferro | 08-01-2007 | Valoració: 7

    els meus temps d'estudiant. Estic d'acord amb tu que, normalment els professors que tenen millor fama són els que pitjor ensenyen. També comentar-te que jo vaig quedar molt decepcionada de l'universitat. Vaig fer primer cicle de Filologia Catalana i m'esperava una altra cosa. No sé, més interactuació amb l'alumne i no tant empollar els rotllos dels professors. Em va decepcionar i vaig plegar...

l´Autor

Foto de perfil de Nuvolosa

Nuvolosa

23 Relats

20 Comentaris

22293 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Res, només us deixo la meva adreça per si us voleu posar en contacte amb mi:

lnb_jess@hotmail.com

MOLTA LLUM!