ESTIRABOTS AL CONGRÉS

Un relat de: POBLET
ESTIRABOTS AL CONGRÉS


En Rajoy m’alegra el viure
quan parla amb estirabots
en el Congrés, emprant mots
que molt sovint fan somriure.

Amb “mejor y peor” ara
i altres consideracions
s’ha fet un garbuix dels bons
que ha provocat la gatzara.

Tranquil lector, així és Espanya,
i en els escons del Congrés
hi ha molts Vips que no hi fan res...
fals... car a ningú no estranya
veure Vips amb la plaqueta,
o fent una becaineta,
llegir un llibre i emprar el mòbil,
i més coses... Sóc un tòtil
si em crec que allí tots els Vips
hi van amb cors decidits
per l’única causa noble:
lluitar pel bé del seu poble.

Al Congrés, hi van, ho sé
perquè els Vips amb vots triats
són uns mers aprofitats
i que no han altra cosa a fer
que dir al periodista afí
o a la Tele, el que els hi peta,
convertint Espanya així
en un Estat d’opereta.
________________
Josep Maria Poblet

Sant Guim de Freixenet, 14 de juny del 2017
.


hu

Comentaris

 • M'alegra el viure[Ofensiu]
  aurora marco arbonés | 25-06-2017 | Valoració: 10

  Volia titular el comentari "Estat d'opereta" però l'Aleix, sempre avispat, me l'ha pispat perquè és més ràpid que jo. Però lo de que el Rajoy ens alegra el viure és cert, certíssim. Amb aquesta cara que fot de "yo sólo pasaba por aquí", toreja a tirios i troyanos i va tirant sense fer-se mal al fetge.

  Molt bo Poblet. Per cert, vas sortir a TV3, sí o no?

 • Opereta [Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 22-06-2017 | Valoració: 10

  Això de comparar el congrés amb una opereta és ben cert. Sempre intel·ligent i sempre em fas riure. Una forta abraçada. A l'eix

 • Molt bo[Ofensiu]
  montserrat vilaró berenguer | 16-06-2017 | Valoració: 10

  Ja tens raó ja el que tenim de sentir

Valoració mitja: 10

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de POBLET

POBLET

1219 Relats

1217 Comentaris

631355 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
Què puc dir-vos?

Sóc nat al Penedès. Des de fa molts anys, la meva vila natal roman encerclada de voluptuoses vinyes on són presents el xarel·lo, el macabeu i altres varietats de raïm emprades en l'elaboració dels millors caves del món.
La prematura mort del meu pare (jo encara no tenia tres anys) va obligar-me a fer un itinerari variat per diverses contrades de les províncies de Lleida i Tarragona, principalment per la Segarra i la Conca de Barberà, residint en pobles molts petits. Després d'una breu estada a Barbastre (un curs escolar), vaig tornar a Catalunya, a la comarca de l'Urgell, durant una llarga temporada (set anys). En un col·legi -internat d'una població urgellenca- vaig realitzar a ple rendiment els estudis d'Humanitats, equivalents al batxillerat de l'època. Allí vaig tenir la sort impagable de tenir un professor de Literatura, segurament la persona que més ha influït en la meva educació escolar. Com ens instruïa en Jaume Picó, sacerdot mallorquí! Ho recordaré per sempre. Ell ens va atiar com ningú a endinsar-nos en el món de les lletres. Va aconseguir, malgrat la meva patent timidesa, fer-me actuar amb regularitat en el quadre escènic de l'internat; va consolidar-me com a rapsode oficial de la casa i com a solista de la coral del col·legi; ah!, ho oblidava, també em va fer porter titular de l'equip de futbol del col·le…, això, en l'època, es valorava moltíssim. Recentment acabats els estudis, aprovo unes oposicions que em permeten treballar com a empleat d'una prestigiosa institució financera, en la qual romandria 42 anys, quasi des del primer dia en contacte directe amb els clients de l'entitat. Quantes vivències! Quin bagatge d'experiències gratuïtament adquirides! I com vaig fruir en la meva feina! Un dia en què segurament havia explicat, durant el dinar familiar, alguna d'aquelles vivències fruïdes a tota màquina…, la meva filla gran em va dir: "Pare, tu hauries de pagar, no cobrar, per la feina que fas". Moltes d'aquestes vivències professionals m'han dat tema per a algunes odes i sonets, on sempre he procurat palesar amb fidelitat els sentiments copsats en cada ocasió.
Moltes odes i sonets fets al llarg de la meva vida, amb una finalitat concreta, s'h
an perdut o romanen simplement abandonats.
Finalment en la meva joiosa jubilació laboral, no pas de la vida i de les il·lusions que, per sort, sempre m'han fet costat, decideixo construir l'arxiu de les meves dèries i cabòries, i posar un xic d'ordre en la meva "producció" pretesament literària, que duc a terme amb l'únic objectiu de lliurar tots els gripaus que de tant en tant volen sortir a prendre l'aire. Puc assegurar-vos que el plaer que em produeix el meu amistós contacte, quasi diari, amb aquest món meravellós de les lletres no té preu.

Voleu parlar-ne? .................jmbisbal@hotmail.com
Visita la meva página Poesia en vìdeo: https://thodicenvers.wordpress.com/