Estimat sr. Matutano

Un relat de: Tiamat

¿Qué lectura te parece más interesante?
a) las páginas amarillas
b) la conquista del Oeste
c) el diccionario de la Real Academia de la Lengua
Para ligar en una fiesta, ¿de qué te disfrazas?
a) de berberecho atlántico
b) de buscador de setas
c) pasas de disfrazes y te tomas unos Fritos Barbacoa
¿Qué es para ti una buena marca?
a) zamparse un Fritos Barbacoa por segundo
b) engullir seis Fritos Barbacoa por segundo
c) tomarse una bolsa entera de Fritos Barbacoa en un minuto
Què sr.Matutano, li sona aquest test? Exacte, és el que va escriure algun dels seus subordinats. Si només ho hagués escrit, aquesta carta no tindria sentit. El que passa és que aquest test es va publicar. I a sobre, es va publicar en milers de bosses de patates Fritos.
Bé, deixi'm que em presenti. Sóc una noia de 15 anys, i em declaro devoradora compulsiva de patates Matutano. Les bosses de patates de la seva marca que arribo a comprar setmanalment fan augmentar considerablement el seu volum de vendes anual a les comarques gironines (provincia d'on sóc resident). A la meva compra de productes de la seva empresa, se li ha de sumar la de milers d'adolescents, que, com jo, frueixen menjant patates xips a totes hores. A les festes, com a aperitiu, mentre mirem la televisió, al bar de l'institut. Fins i tot, a vegades, mentre practiquem el ritual de la higiene corporal. I és que la qualitat dels seus productes és superior -sens dubte- a la resta de la competència, tot i les inmenses quantitats d'aire que es troben situades dins cada bossa. La inmensa varietat de gustos, sabors i formes, fa que la Matutano sigui l'empresa capdavantera en la venda de patates xips dins l'estat espanyol. Frases com "Matutano sólo utiliza ingredientes sanos y de primera calidad" me les crec sincerament, perquè les seves patates xip són delicioses, i encara no conec ningú que hagi mort intoxicat per haver-ne menjat una. I si poses que "ayudan a reducir el nivel de colesterol", també me'l creuria. Bé, tampoc cal exagerar, són unes patates passables, però són les que fan més publicitat i regalen més coses.
Si és tan amable, podriem tornar al tema del test de les bosses de Fritos, el qual anomenaré Frito-test, per abreujar la paraula. Primer de tot, situem-nos en un dia d'estiu qualsevol. Un adolescent feliç ignorat per la societat va a un bar, i com que la fam no l'està devorant, es compra una bossa de Fritos. Alegre, l'obre, i per entretenir-se, llegeix el revers (sí, sabem llegir!). De sobte, i a conseqüència d'una sola frase, la felicitat li desapareix. "Haz-t snacker", diu. Miri, li seré sincera: aquest intentar imitar el llenguatge que fem servir els joves quan parlem pel xat o enviem missatges a través del telèfon mòbil, el trobo realment penós, una estratègia ideada per imbècils que pretén acostar-se a imbècils. Però l'adolescent del qual parlàvem, encara té necessitat d'entretenir-se. I, desgraciadament, continua llegint. I amb què es troben els seus ulls? Amb el Frito-test.
Sr.Matutano, puc arribar a acceptar que els adults em considerin una persona immadura, irresponsable, sense cap objectiu a la vida, sense cap ambició de futur, amb un coneixement de la vida nul i amb un grau d'inteligència 0. Però el que no em treu de polleguera (sí, conec aquesta expressió! sorprenent, oi?) és que la gent que dissenya els productes que JO i la resta d'adolescents consumim em tracti de persona que es passa la major part de les hores fent concursos estúpids com el de "qui menja més Fritos en un minut".
Potser som consumistes, potser som joves, però, sens dubte, no som gilipolles. Entén?

Comentaris

  • quanta raó tens noia...[Ofensiu]
    FRAN's | 01-09-2004 | Valoració: 9

    realment el psicoleg d matutano deuria treure el titol dels punts dels danone. ma agradat molt aket relat, magrada com escrius...

  • veritat...[Ofensiu]
    AnNna | 21-07-2004

    és cert que aquests testos són una merda, tens raó. el que trobo cutrissim per això són els tazos de l'interior. només serveixen per anar a la paperera. jaja. i bé... no sé què dir.... que les Lays tb són molt bones! jaja!! benu... que està molt bé, noia! i jo també volia venir a arbúcies!!! ju...

  • Hahahaha[Ofensiu]
    Ilargi betea | 14-07-2004

    Molt gran aquesta carta! m'ha fet riure de valent!
    Jo també vaig tenir una època devora-snacks-matutano i llavors en comptes del test hi havia uns còmics fatals que no tenien gens ni mica de gràcia... està clar que saben fer patates, però que de psicologia juvenil no en tenen ni idea!
    Apa, una abraçada! Ens veiem a Arbúcies! ;)

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

679861 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.